Foråret er på vej - hurra! Pak baby og drøn ud og nyd Aarhus. Vi guider til de fineste barselsoplevelser.1. Ta' på legeplads med baby

Er det tid til at baby prøver sin første gynge- eller rutsjetur ? Eller måske en tur i sandkassen? Mange legepladser har blødt underlag, sansegynger og meget mere, der egner sig eminent til byens allermindste. Prøv f.eks.: De 5 småbørnslegepladser.


2. Forår = loppemarked

Loppemarkedssæsonen er næsten skudt i gang - en perfekt destination for dig og baby. Her kan I finde fine sager til børneværelset, stuen eller måske en ny legetøjsskat eller en dejlig trøje til din guldklump. Tjek fx: Flagstangmarkedet ved Musikhuset eller Bagagerumsmarked, som starter op i april.


3. Nyd en is på barnevognsturen

Fejr, at solen er begyndt at skinne lidt mere med en lækker is, imens baby snupper en lur i barnevognen. Måske skal du sætte dig for at prøve hele byens isbarer, inden sommeren er ovre? Tjek: Guide: Byens 5 bedste isbarer.


4. Svøm med din pode

Tag i svømmehallen med din baby - meld jer enten til et decideret babysvømninghold eller plask selv rundt i jeres eget tempo. Din baby vil ELSKE at mærke sig selv i vandet, og samtidig giver det en super nærhed at have din lille pode med i bassinet, bare jer to. Som en bonus sover børn ekstra længe efter en tur i svømmehallen - siges det.

Tjek: GUIDE - HER KAN DU GÅ TIL BABYSVØMNING


5. Brug byens barselstilbud

Rul ud i byen og brug Aarhus' mange tilbud til dig på barsel - tjek deres forårsprogram og kom afsted!

Tjek fx:

Bedre Barsel, som tilbyder alt fra barselsyoga og samtalesalon til oplæg om søvn og tegn til baby. 

DOKK1 tilbyder mange fine events for dig og baby - glæd dig til rytmik, koncerter, teater, førstehjælp eller motorik.


6. Ta' på plejehjem

Hvad er mere livsbekræftende end, når mennesker på tværs af generationer mødes og sammen skaber en fantastisk oplevelse? Med konceptet "leg på plejehjem" kombineres legestue med rytmik samtidig med, at det bringer glæde hos andre. Så ta' baby med i legestuer på ti forskellige plejehjem rundt omkring i Aarhus. Find en legestue tæt på dig her.


7. Cafetid

Sæt kurs mod en lun cafe, men sørg for, det er en babyvenlig en af slagsen, hvor der er pusleplads, børnehjørne og ammevenlige vibes. Nyd en velfortjent latte + kage (!) og lidt alenetid eller team op med en ven, imens baby sover trygt i barnevognen udenfor. Vågner guldklumpen, vil baby nyde at kigge rundt på summen af liv i din trygge favn, inden i triller videre. 

Tjek: DE 5 BABYVENLIGE CAFEER I AARHUS og DE 10 BEDSTE BARSELSCAFEER I AARHUS


8. Smut i babybio

Smut i babybio! Din pode kan passende snuppe en lur, spise lidt mad hos mor eller hygge på skødet, imens du synker ned i de bløde veloursæder og får set en god film og spist popcorn - nok ikke helt uden afbrydelser - men det er der plads til i babybio, hvor der er dæmpet lys og plads til pludrende babyer.

Tip! Du får rabat på babybio med Børn i byen Klubben hos Øst for Paradis.  


9. Nye input til barselshjernen 

Prop barselshjernen med foredrag om andet end baby. Flere steder afholdes der faglige, inspirerende og hyggelige arrangementer for dig på barsel, som har lyst til at udvide horisonten sammen med baby.

Tjek: 

Beyond Babies: Her tilbydes hver måned faglige foredrag for forældre på barsel.

Tip! Du får rabat hos Beyond Babies med Børn i byen Klubben. 


10. Se på kunst

Udnyt din barsel til at opleve byens kunstudstillinger  - mange steder kan du have barnevognen med ind eller tage baby med i bæreselen, imens du får lidt kulturelle input i din barsel. Museerne har tit en smuk beliggenhed, som er perfekte til en gåtur med barnevognen bagefter. Tjek: Guide: Se på kunst med din baby


11. Byens legestuer og rytmik-hold

Mange steder i byen kan I melde jer til et rytmik-hold. Her får baby rørt sig sammen med en masse andre babyer og du møder andre forældre på barsel, hvor I kan udveksle erfaringer om babymos og manglende søvn - tjek: GUIDE: HER KAN I GÅ TIL RYTMIK.


12. Barsel på biblioteket 

Måske kobler du ikke lige biblioteket sammen med din lille ny, men bibliotekerne egner sig eminent til at hænge ud med sin baby. Her er ro og og fine legeområder til de helt små. Så prøv dit lokale bibliotek, læs en pegebog for din pode, mød en baby fra lokalområdet og nyd roen. Bibliotekerne afholder tit legestuer, har en blød sofa, hvis det er ammetid og pusleplads på toiletterne. Tjek bibliotekernes barselsaktiviteter her

 

Fotos: 1) Børn i byen 2) Romeika Cortez 3) Popsicle and juices 4)  iStock 5) DOKK1 6) Esra Alici Pedersen 7) Tine Kjær 8) Empire Bio 9) BeyondBabies 10) Moesgaard 11) Romeika Cortez 12)  Hege Lindeberg