Det er gråt og koldt - men det betyder ikke, at din barsel behøver at være kedelig. Pak baby i vognen, lyn frakken og kom ud og oplev Aarhus - vi guider til 10 af de allerbedste babyoplevelser.


1. Svøm med din pode

Tag i svømmehallen med din baby - et varmt babybassin er ikke dårligt på en råkold dag. Meld jer enten til et decideret babysvømninghold eller plask selv rundt i jeres eget tempo. Din baby vil ELSKE at mærke sig selv i vandet og samtidig giver det en super nærhed at have din lille pode med i bassinet, bare jer to. Som en bonus sover børn ekstra længe efter en tur i svømmehallen - siges det.

Tjek: GUIDE - HER KAN DU GÅ TIL BABYSVØMNING


2. Julehygge med baby

Chancerne for at baby forstår, hvad jul rigtigt går ud på, er små - men din lille guldklump kan stadig benoves over de fine julelys, som pryder Aarhus' gader. I kan også slå et smut forbi byens julemarkeder eller nyde en tur i bæreselen i det magisk udsmykkede Tivoli Friheden, hvor der er masser at betragte for de allermindste.

LÆS OGSÅ: 13 JULEMARKEDER i AARHUS OG OMEGN


3. Ta' på plejehjem

Hvad er mere livsbekræftende end, når mennesker på tværs af generationer mødes og sammen skaber en fantastisk oplevelse? Med konceptet "leg på plejehjem" kombineres legestue med rytmik samtidig med, at det bringer glæde hos andre. Så ta' baby med i legestuer på ti forskellige plejehjem rundt omkring i Aarhus. Find en legestue tæt på dig her.


4. Cafetid

Sæt kurs mod en lun cafe, men sørg for, det er en babyvenlig en af slagsen, hvor der er pusleplads, børnehjørne og ammevenlige vibes. Nyd en velfortjent latte + kage (!) og lidt alenetid eller team op med en ven, imens baby sover trygt i barnevognen udenfor. Vågner guldklumpen, vil baby nyde at kigge rundt på summen af liv i din trygge favn, inden i triller videre. 

Tjek: DE 5 BABYVENLIGE CAFEER I AARHUS og DE 10 BEDSTE BARSELSCAFEER I AARHUS


5. Podcast på gåturen

Indrømmet - dagens daglige tur med barnevognen er ikke helt ligeså sjov i sjap og kulde som i strålende sommervejr. Men husk at smide en god podcast i ørerne, så går det hele lidt lettere - vi guider til sjove og inspirernede podcast. Tjek: DE 5 PODCASTS TIL FORÆLDRE.


6. Smut i babybio

Smut i ly for kulden og ind i varmen til babybio. Mange af byens biografer tilbyder babybio. Din pode kan passende snuppe en lur, spise lidt mad hos mor eller hygge på skødet, imens du synker ned i de bløde veloursæder og får set en god film og spist popcorn - nok ikke helt uden afbrydelser - men det er der plads til i babybio, hvor der er dæmpet lys og plads til pludrende babyer.

Tip! Du får rabat på babybio med Børn i byen Klubben hos Øst for Paradis.  


7. Nye input til barselshjernen 

Prop barselshjernen med foredrag om andet end baby. Flere steder afholdes der faglige, inspirerende og hyggelige arrangementer for dig på barsel, som har lyst til at udvide horisonten sammen med baby.

Tjek: 

Beyond Babies: Her tilbydes hver måned faglige foredrag for forældre på barsel.

Tip! Du får rabat hos Beyond Babies med Børn i byen Klubben. 


8. Ta' på museum

Udnyt din barsel til at opleve byens kunstudstillinger og museer - mange steder kan du have barnevognen med ind eller tage baby med i bæreselen, imens du får lidt kulturelle input i din barsel. Museerne har tit en smuk beliggenhed, som er perfekte til en gåtur med barnevognen bagefter.

Tjek fx. aktuelle udstillinger på: 

Aros

Kunsthal Aarhus

★ Moesgaard Museum


9. Byens legestuer og rytmik-hold

Mange steder i byen kan I melde jer til et rytmik-hold. Her får baby rørt sig sammen med en masse andre babyer og du møder andre forældre på barsel, hvor I kan udveklse erfaringer om babymos og manglende søvn - tjek: GUIDE: HER KAN I GÅ TIL RYTMIK.


10. Barsel på biblioteket 

Måske kobler du ikke lige biblioteket sammen med din lille ny, men bibliotekerne egner sig eminent til at hænge ud med sin baby. Her er ro og og fine legeområder til de helt små. Så prøv dit lokale bibliotek, læs en pegebog for din pode, mød en baby fra lokalområdet og nyd roen. Bibliotekerne afholder tit legestuer, har en blød sofa, hvis det er ammetid og pusleplads på toiletterne. Tjek bibliotekernes barselsaktiviteter her

 

Fotos: 1) iStock 2) Tivoli Friheden 3) Esra Alici Pedersen 4) Tine Kjær 5) Børn i byen 6) Empire Bio 7) BeyondBabies 8) Aros 9) Romeika Cortez 10) Romeika Cortez 12) Hege Lindeberg