Caro og familien har testet den japansk/asiatisk-inspirerede restaurant Wagamama i Tivoli. Få deres dom lige her.

/ Børn i byen var inviteret af Wagamama /

Uhøjtidelig stemning og plads til storfamilier

Det kan være noget af en udfordring at finde en god restaurant, når man er en stor familie med to voksne og 4 børn i alderen 11- 14 år. Både fordi mange ofte har forskellig smag, og en familie i den størrelse både fylder i størrelse og lyd! Men helt kort kan det siges, at Wagamama er som skabt til at imødekomme dette.

Restauranten har både indgang fra Titgensgade og Tivoli. Vi ankom ved 18-tiden fra Tivolisiden, da vi havde brugt det meste af dagen på rutchebaner, spøgelseshuse og andre adrenalinfremkaldende aktiviteter. Ungerne var derfor både ophidsede og helt oppe at køre, da vi således ankom med røde kinder og høj puls ved 18-tiden. Men, som nævnt er Wagamama, skabt til at møde den udfordring. Restauranten er stor, og man sidder bænket ved langborde, da Wagamama er inspireret af de japanske ramen-barer med hurtig servering og effektiv betjening. Det betyder også, at man ikke sidder i små lukkede selskaber, men side om side med andre familier. Det gør stemningen uhøjtidelig og meget levende. Der bliver snakket højt, grint og larmet - alt sammen på den gode måde.

Japansk/asiatisk-inspirerede retter

Vores tjener var smilende og nærværende, og hun spurgte på engelsk børnene, hvad de ville spise. Ungerne tog efter lidt generthed udfordringen op og fik afprøvet deres sprogfærdigheder. Helt i den internationale ånd som kendetegner Wagamama, da kæden ligger i mange lande verden over.

Udvalget af retter er stort og er japansk/asiatisk-inspireret. Alle vores børn fandt adskillige retter de havde lyst til at sætte både tænder og spisepindene i.

Vi startede med en række små retter og vores ene dreng bestillte ebi katsu, der er sprødstegte rejer i panko-rasp. De blev serveret med chili og hvidløgssauce, garneret med lime, chili og koriander. En lille himmerigmundfuld med både bid og kant, der fik ham til at blive helt stille for en stund. Vi bestilte derudover en stribe af bløde Bao Buns med mørt oksekød i en smagfuld koreansk barbecue sauce og rødløg. Jeg selv havde ikke lyst til kød og bestilte istedet lækre dampede dumplings fyldt med grøntsager, som jeg dyppede i en skøn soya.

Åbent køkken og hurtig betjening

Vi troede først, at de små retter var forretter, men det er faktisk side-orders, og mens vi spiste disse kom vores hovedretter i effektivt tempo på bordet. Og det er meningen, at maden kommer på bordet, så snart kokkene er færdige. Det gør kun oplevelsen mere varieret at kunne veksle mellem alle retter på samme tid. Et underholdende islæt er desuden, at køkkenet er åbent ud imod restauranten, så man kan følge med i kokkenes lynhurtige og professionelle håndelag.

Min mand og jeg nød en spicy tuna kokoro bowl, der er lynstegt tun med ris, 
edamamebønner, tang, syltet gulerod, og agurk toppet med æg og garneret med teriyaki sauce, koriander og asiatisk chili mayo  Det smager ligesågodt som det lyder, og balancen mellem det stærke, salte og det søde er ramt helt perfekt.

To af vores børn børn bestilte koreansk barbecue oksekødsbryst serveret på nudler i en kraftig kyllingesuppe toppet med te-farvet æg, bambusskud, Kimchee og forårsløg pyntet med koriander og chili olie. Selvom det var en ret til den stærke side, kom der kun glædesgrynt og lovprisninger fra børnene, der nød hver en bid.
Det samme gjaldt vores to andre børn, der sprang ud i en mør kylling i citrongræs- og kokoskarry med peberfrugter, shiitake svampe og små tomater, serveret med hvide ris og garneret med forårsløg, chili og koriander.


Vi oplevede maden uhyre velsmagende og samtidig som meget sund med masser af grøntager og vitaminer.  Det er som om, sundt avler mere sundt. I hvertfald ville ikke én af ungerne høre tale om cola eller andre sodavand, da de skulle vælge drikkevarer. Istedet bestilte de sunde juicer. Især den, der hedder Clean Green var et kæmpe hit. Den er et mix af kiwi, avocado og æble og var som navnet lyder gennemført grøn og meget frisk i sin smag.

Wagamama skal roses for både betjening, hurtig servering og sund, velsmagende mad til rimelige priser. Og så er det en fornøjelse, at det ikke behøver at være en fisefornem oplevelse at gå ud at spise. På Wagamama kan man kan få lov at grine og larme og bare være sammen. Også med alle de andre gæster. Og det er i bund og grund, hvad en god spiseoplevelse handler om. At være sammen om det gode måltid.

Læs mere om Wagamama her.