“Skovens Dronning” er et magisk og blændende smukt eventyr. Eventyrteatret begejstrer igen børn og voksne med en sprudlende, energisk og visuelt overdådig forestilling.

Børn elsker at se andre børn optræde. Og det er imponerende, hvordan Eventyrteatret formår at få børn og unge fra københavnsområdet til at yde deres allerbedste, optræde på professionelt niveau og fungere som rugekasse for fremtidens scenekunstnere. Det er vi heldige at nyde godt af i den smukke opsætning, “Skovens Dronning”.

Skovens dronning - fortællingen

Margrete d. 1. er under pres. Hun er på vej til Norge for at få Erik af Pommeren kronet og samle Norden i Kalmarunionen. Fra alle sider trænger massive forventninger og krav sig på. I et øjebliks ro i kirken bliver en lille grøn djævlefigur fra kalkmaleriet, Tutivillus, levende og bringer hende tilbage til barndommen og en eventyrlig verden bestående af sylfider, nymfer, gnomer, salamandere og djævle. Væsnerne er vidt forskellige, strides indbyrdes og har brug for Margrethes hjælp for at samles og stå op mod en ond og grusom magt, Belzebub, som hvert år på skift kræver et offer fra de respektive grupper.

Men for at kunne stå stærkt mod den fælles fjende, bliver væsnerne nødt til at acceptere hinandens forskelligheder, arbejde sammen og tro på et fælles mål. Ufrivilligt bliver Margrete skovens leder, men finder undervejs sin egen styrke og modet til at påtage sig egen skæbne og ansvar.

Figuren Margrete d 1. fungerer primært som rammefortælling. Eventyret skildrer hendes psyke og overvejelser under det pres, det måtte have været at skulle samle Norden og forsøge at gøre alle tilfredse. Derfor skal man ikke vælge forestillingen af ren historisk interesse, men meget gerne hvis man holder af et godt eventyr, visuel overdådighed og virkelig skarpe musicaltalenter.

Flot familieforestilling

“Skovens Dronning” er visuelt meget imponerende. Scenografi og lys er enkelt, utrolig effektfuldt og kostumerne smukke og kreativt tænkt. Og så er sangerne jo bare stjernedygtige. Derfor undrer det også, at der ikke synges mere flerstemmigt - noget som virkelig løfter en forstilling musikalsk.

En anden ting er, at jeg personligt bliver en smule genreforvirret i Eventyrteatret. På den anden side er det måske det, der gør, at forestillingerne appellerer til alle, indeholder flere lag og kan opleves på mange niveauer: mindre børn, skolebørn og voksne får alle en skøn oplevelse med hjem.

Min egen datter var i hvert fald mægtig begejstret og grinede helt nede fra maven over de lidt gakkede indslag, som bryder med musicaltraditionen, men har efterfølgende også reflekteret over Margrete d. 1., eventyrvæsner - og skrålet højt med på de fine sange.

“Skovens Dronning” er underholdning af høj kvalitet for hele familien. Den perfekte efterårsoplevelse i Tivolis smukke Glassal.

"Skovens Dronning" får fem ud af fem stjerner

Skovens Dronning spiller d. 4.-20. oktober 2019.

Fra 12.-20. oktober giver teaterbilletten adgang til Halloween i Tivoli på spilledagen.

Forestillingen anbefales til børn fra 5 år.

Køb billetter her 

Fotos: Ole Mortensen