Linette Harpsøes bog ‘Lerlandet’ tilbyder børn og barnlige sjæle lækker ler-hjælp til det selvhærdende ler, krydret med eventyrlige fortællinger.

“Lerlandet er ikke for sarte sjæle. Når først de eventyrlige døre til fantasiens mange
verdner åbnes, er der ingen vej tilbage. Det er alt eller intet.” Sådan tager Linette Harpsøes bog “Lerlandet” børn og voksne i hånden fra start af. Ved første øjekast ligner bogen en traditionel ‘gør-det-selv’-bog, men der er mere. ‘Lerlandet’ er også et gennemgående eventyrligt univers, som åbner sig og afslører sine hemmeligheder.

‘Lerlandet’ åbner for fantasien, allerede på de første sider. De er nemlig tomme, på nær de små lerfigurer som stikker hovedet frem. Generelt er bogen sat op, så den er meget overskuelig at læse og bruge, og kan bruges på flere måder. Bogen lægger heller ikke op til at løbe byens hobbybutikker tyndt, men tager udgangspunkt i redskaber, som mange husstande allerede har. Men det kræver dog noget farvestrålende, selvhærdende ler, hvilket jeg ikke har kunnet finde i mine nærmeste hobbybutikker. Til gengæld fandt jeg noget lyst, selvhærdende ler, som senere kan males.

Selve vejledningen, til at skabe med ler, er overskuelig og visuel. Der er ingen lange
beskrivelser, men 15-20 billeder som viser hvordan, man skal gribe det an. Jeg afprøvede bogen på mit 6-årige anmelderbarn. Det var ikke helt let at lave de små figurer og døre, men det lagde ikke en dæmper på underholdningen. Anmelderbarnet kunne nemt aflæse tegningerne, og havde meget lidt behov for hjælp. Det vil jeg sige er en succes, for en ‘gør-det-selv’-bog.

ler

Bogens layout er lækkert, og den er rar at sidde med. De små baggrundshistorier og
portrætter giver fantasien lov til at vokse, mens figurerne bliver til. Det er en bog, som kan mere end “bare” at være en krea-bog eller en fortælling. Det er mere et koncept, som forsøger at bygge bro mellem eventyrenes verden og det selvhærdende ler. Og så stiller bogen de gode spørgsmål: “Kan en mus godt være ninja?”

lerlandet
Lerlandet kan bl.a. købes her.