Den søde juletid nærmer sig, og traditionen tro betyder det selvfølgelig en fantastisk forestilling for hele familien på Aarhus Teater - og denne gang en rigtig eventyrlig én endda! Læs vores anmeldelse af familieforestillingen Alice i Eventyrland her.

I dette års familieforestilling inviterer Aarhus Teater publikum med på en rejse ned i kaninhullet og ind i en forunderlig verden fuld af mystik, farver og mærkværdige væsener, sammen med forestillingens hovedkarakter den eventyrlystne Alice. 

Snik-snak og ingen logik 
Alice er ikke noget pattebarn længere, det siger hendes søster i hvert fald. Nej, nu er det tid til at hun lærer at læse og forstå svære begreber og ord. Men Alice synes ikke, at der er noget spændende ved bøger fyldt med bogstaver. Så da Alice en dag får nok af lærebøgerne følger hun i stedet efter Den Hvide Kanin med de sjove sætninger og ordspil og lander direkte i Eventyrland, hvor alting er forunderligt og intet er som det plejer. 

oplevelser for børn i aarhus

Eventyrlig og genkendelig klassiker 
I eventyrland går Alice sammen med publikum på opdagelse i den nye verden og Den Magiske Have, hvor vi undervejs møder en masse mystiske væsener og karakterer som Filurkatten, Vårharen og Hjerter Dronning, der alle gør det fremragende, og på magisk vis bidrager til at gøre verdnen omkring forestillingen endnu mere eventyrlig, dragende og relatérbar i søgen efter at finde sig selv og stå ved den man er. 

Fascinerende, men til tider dominerende, scenografi
Ligesom skuespillet er kostumerne og rekvisitterne, ja hele forestillingens scenografi, fascinerende og i dén grad beundringsværdig, og det er tydeligt, at der ligger et stort arbejde bag opsætningen af dette års familieforestilling. Desværre medvirker den overvældende scenografi og de til tider dominerende effekter også enkelte steder til at handlingen forekommer en anelse svag og flyvsk. Selvom handlingen udspiller sig i Eventyrland, hvor der hverken hersker struktur eller logik, ville det alligevel have klædt forestillingen at tage publikum lidt mere i hånden. Når det er sagt, så er Alice i Eventyrland en helt fantastisk varm, farverig og ikke mindst humoristisk familieforestilling, der med garanti vil få både familiens yngste og ældste til enten at kluk-le eller skrald-grine. ⭐⭐⭐⭐
Alice i Eventyrland får fire ud af fem mulige stjerner - for den er både skør, skøn og løssluppen og vi stornød samtlige minutter af rejsen fra Corona- til Eventyrland!

Forestillingen egner sig særligt godt til familier med ældre børn, gerne omkring skolealderen, da den varer to timer inklusiv pause mellem de to akter. Alice i Eventyrland kan opleves frem til den 22. december på Aarhus Teater. Læs meget mere om forestillingen og find billetter til en munter familieoplevelse her

 

Fotos: Aarhus Teater