Halloween står for døren, og inden længe huserer sortklædte hekse, magiske troldmænd og gyselige skeletter rundt om i byen. Uanset om du er til gys eller grin, har vi guiden til efterårets Halloween-aktiviteter for store og små.


Halloween i forlystelsesparkerne

Halloween i Tivoli Friheden
Hvornår: 12.-20. oktober kl. 11-21 (OBS: søndag den 20. oktober lukker parken kl. 18)
Igen i år omdannes Tivoli Friheden til hjemsted for spøgelser, hekse, troldmænd og andre skrækkelige væsener. Undlad at blive tryllebundet af den flotte oppyntning og deltag i familieaktiviteterne som teater og græskarudskæring, alt imens parkens forlystelser kører med skrig og hvin.

Husk at I igen i år også kan besøge det "Det makabre madhus”, og Illusionsfabrikken, der som noget helt nyt, vil være forvandlet til Delusions-FABRIKKEN om aftenen!

Halloween i Djurs Sommerland
Hvornår: 12.-20. oktober kl. 10-18
Mærk den uhyggelige stemning brede sig, når 25.000 græskar, magiske troldmænd og ækle hekse indtager Djurs Sommerland. Besøg parkens græskarfabrik, hekseskole og de to haunted houses, hvor der vil være skræk og rædsel for både store og små, når magien slippes løs.

Halloween på museerne

Allehelgen i Den Gamle By
Hvornår: 12.-20. oktober kl. 10-17
Læg vejen forbi de brostensbelagte gader i Den Gamle By, når Allehelgens fejres, og uhyggen spreder sig på traditionel vis. Bliv klogere på overtro og genfærd, og forsøg dig med at lave din egen skræmmende roelygte.

Halloween på Naturhistorisk Museum
Hvornår: 12.-20. oktober kl. 9–17

Vær med, når hus-heksen koger sin heksebryg og mærk hårene rejse sig under spøgelsesjagten i museets kabinet. Der vil også være mulighed for at skære sit eget uhyggelige græskar eller lave en gyselig ’læderkop’.

Halloween på bibliotekerne

Spøgelseshus på Viby bibliotek
Hvornår: 19. oktober kl. 10-14
Tag børnene med på Viby bibliotek, når Creepy House igen i år hjemsøger salen og forvandler biblioteket til et vaskeægte spøgelseshus. En skræmmende og uhyggelig morsom oplevelse for hele familien. OBS: For børn mellem 4 og 12 år.

Uhyggelig uge på Tranbjerg bibliotek
Hvornår: 28. oktober-1. november

Spøgelserne er løs på Viby bibliotek, og der er brug for jeres hjælp! Men pas på, at I ikke sidder fast i edderkoppespind eller støder på en mumie undervejs. I bibliotekets bemandingstid vil det også være muligt at lave sit eget gyselige Halloweenpynt.

Halloween i kirkerne

Uhyggelig Gudstjeneste i Langenæs kirken
Hvornår: 28. oktober kl. 17.30
Kom med til en uhyggelig anderledes Gudstjeneste, der begynder med en tur i kirkens skumle kældergange, hvor spindelvæv, spøgelser og skeletter venter, men pas på, at du ikke bliver tryllebundet af Aarhus Pigekantoris magiske sangstemmer. Kom gerne udklædt.
OBS: Bagefter vil der være suppe og brød for 30 kr. pr. voksen. Børn er gratis.

Højlæsning i kælderen under Risskov kirke
Hvornår: 7. november kl. 16.00
Gå ikke glip af den skræmmende oplevelse der venter, når bibliotekaren læser noveller højt i den dunkle kælder under Risskov kirke, mens spindelvæv og edderkopper kommer til syne i stearinlysenes skær.

Anderledes Halloween-events

Halloween-party i svømmehallen
Hvor: Badeanstalten Spanien
Hvornår: 26. oktober kl. 18.30-20.30

Er du bidt af en gal vandhund? Så læg vejen forbi Badeanstalten Spanien, når spøgelser og alverdens gyslige undervandsvæsener hjemsøger bassinet efter mørkets frembrud. Det bliver en van(d)vittig uhyggelig aften! OBS: Billetten skal købes på forhånd. Kan købes frem til kl. 15.00 på dagen.

Lav jeres egne Halloween-flødeboller
Hvor: Aarhus Central Food Market
Hvornår: 20. oktober kl. 10.30-12 (tilmelding nødvendig – pris 149 kr.)
Trænger hugtænderne til lidt sødt? Så tag ungerne med til Aarhus Central Food Market og lav jeres egne uhyggeligt gode flødeboller, når Kathrine Andersen Chokolade afholder workshop med masser af halloween stemning. Workshoppen egner sig til både store og små chokoladeelskere. Tilmeld jer her.

Uhyggeligt lækker mad
Hvor: FOF Aarhus

Hvornår 26. oktober kl. 9.30-12.45 (tilmelding nødvendig – pris 350 kr.)
Kom og vær, når køkken-heksen byder indenfor i køkkenet hos FOF og lær at lave uhyggelig lækker mad for hele familien, mens der fortælles skræmmende gode historier, der sætter gang i kuldegys og fantasien i køkkenet. Tilmeld jer her.

græskarPluk selv græskar
Hvor: Gaardens grønt – Åstrupland
Bliver byens gys for meget, kan I med fordel lægge et smut forbi Gaarden Grønt i Østbirk 45 minutter fra Aarhus. Her finder I alt fra uhyggeligt fine pyntegræskar til skræmmende lækre spiselige græskar.

Halloween på FÆNGSLET
Hvor: FÆNGSLET (Horsens)
Hvornår: 15.-18. oktober
Besøg FÆNGSLET i efterårsferien og deltag i sjove Halloween-workshops som f.eks. græskarudskæring, ansigtsmaling og special effects sår-workshop! I kan også prøve græskarbowling, gå på jagt efter nøgler i fangekælderen og meget mere!

Halloween i Lagkagehuset
Hvor: Grenaavej 275 & Langenæs Alle 14
Hvornår: 16 + 18. oktober
Kom med, når Lagkagehuset inviterer børn til græskar-værksted. Her skal de skære uhyggelige ansigter under kyndig vejledning fra to halloween-elskende kolleger. Den, der laver det bedste græskar, vinder 10 flagermus-muffins og 10 flødebolle-spøgelser til hele familien og venner. Det koster 25 kr. pr. barn (inkl. 1 græskarhoved, 1 cacao, 1 børnebolle og 1 flagermusmuffin).

De Dødes Dag på Moesgaard Museum
Hvor: Moesgaard Museum
Hvornår: 1.-3. november
Moesgaard Museum inviterer børn og voksne til farverig fest og familieaktiviteter, når De Dødes Dag skal fejres! Om fredagen vil der blive bygget et mindealter centralt i museet, lørdag kan I få ansigtsmaling og opleve mexicansk livemusik og søndag vises filmen "Coco" (filmen kræver særskilt billet).

 

Fotos: 1.: Tivoli Friheden Pressefoto 2.,3+4.: Jumpstory.dk 5. Lagkagehuset