Så stirrer vi for tredje gang direkte ned i afgrunden, i farligt selskab med vildheksen Clara. Og det kommer der en masse dejlig uhygge ud af

Mor og Clara har lavet en aftale: Det er okay, at Clara kommer hos moster Isa, bare hun er ærlig og ikke som før lyver om det. Moster Isas liv som vildheks er ikke en hemmelighed, og mor er så småt begyndt at forstå og acceptere, at Clara er en del af det. Vildhekselivet, altså.

Men hvad med Clara selv? Hvor fedt er det, at de andre henne i skolen synes hun er en særling? Ingen af dem tror jo på, at hun er en heks. De griner ad hende pigen, der bilder sig selv ind, at hun kan magi.

Claras ven Oscar er altid parat til at forsvare hende og skuler olmt på børnene i skolegården. Men hvorfor skulle folk tro på Claras kræfter? De har jo aldrig set nogen beviser for dem. Og det har hun sådan set heller ikke selv – i hvert fald ikke nok til at hun føler sig overbevist. Men det kommer hun til! Det kommer de alle sammen til! En helt almindelig forfærdelig dag henne i skolegården ...     
 
For første gang siden Clara blev vildheks og plages hun af dagdrømme, hvor hun selv er hovedpersonen, og hvor hun som besat gør onde ting ved andre.
Åh, hvor Clara føler sig ussel – Hun må da være den værste vildheks, den dårligste kammerat og den mest utaknemmelige datter, man kan tænke sig!

Hvorfor skal jeg læse endnu en af de her heksebøger?

Med ”Kimæras Hævn” har Lene Kaaberbøl for tredje gang spundet guld: Hun har en fabelagtig, medrivende måde at beskrive Claras drømmesyn på. Den tranceagtige tilstand – og de ufrivillige handlinger som følger – siver først næsten ubemærket ind, som dråber af gift. De blander sig umiddelbart fint med virkeligheden, handlingen nu og her, men så pludselig med et stød er vi i en helt anden verden. Hvor Clara ikke længere er Clara.

Lene Kaaberbøl får vist meget levende, at Clara er dybt frustreret over ikke at slå til. I en sådan grad, at hun har lyst til at give op. Hun hader sine omgivelser, fordi de presser hende. Fordi de tror på hende, når hun ikke selv kan se hvorfor.

”Kimæras Hævn” er en bog om en ung heks der tvivler på sine kræfter. Men det er samtidig også en bog om en tween, der har lavt selvværd.

Serien “Vildheks” er bøger, man kan relatere til. Ikke blot som fan af heltehistorier og fantasygenren, men generelt som barn/næsten ung: Problematikker om forældre, der ikke altid forstår. Om de særlige voksne, der netop forstår. Om venskaber, der overskinner alt. Og sidst, men ikke mindst: Om ansvar, der gør én stærkere og hurtigere voksen, end man måske ønsker.

Er du vild heks?!

Hvis du er nysgerrig efter at lære endnu mere om Clara og hendes vildverden, så besøg bogens hjemmeside www.vildheks.dk. Her kan du vinde præmier og teste dig selv som vildheks. Glæd dig til 4. bog i serien “Blodsungen”, som udkommer i efteråret 2012 på forlaget Alvilda.