Lysten til at lufte sit indre cafe latte-dyr kommer let i konflikt med ungernes behov for leg. Men kaffetørst og klatrestativ kan sagtens gå op i en højere enhed. Læs vores guide til 5 legepladser med mindst én café i nærheden her.

oplevelser for børn i aarhus1 Frederiksbjerg Bypark Legeplads

Hvor: Læssøegade 18, 8000 Aarhus C
I Frederiksbjerg Bypark i centrum af Aarhus ligger en virkelig fin legeplads, der bl.a. indeholder et stort legetårn med rutchebane, vipper og karruseller - og så er der selvfølgelig en sandkasse med legeredskaber, så selv de mindste kan være med. Legepladsen ligger kun et stenkast fra Ankersgade, hvor Jumbo fra deres lokaler sælger fantastisk kaffe og vanedanende crossainter. 

2 Legepladsen på Steen Billes Torv

Hvor: Steen Billes Torv 22, 8200 Aarhus N
I den dejlige bydel Trøjborg finder I en perle af en legeplads, hvor der er plads til både store og små. Legepladsen og dens grønne område kun en slentretur, men alligevel godt skærmet af fra den pulserende Tordenskjoldsgade, hvor I bl.a. finder is- og kaffebaren Dolce Vita og kældercaféen Café Her og Der - velbekomme og rigtig god leg!  

oplevelser for børn i aarhus3 Dokk1

Hvor: Hack Kampmanns Plads 2, 8000 Aarhus C
Dokk1 har en spektakulær legeplads i første sals højde, der er opført på det store udendørs dæk, der omkranser hele Dokk1. Legepladsen hedder Kloden, fordi I her finder hele fem legeområder, der hver især repræsenterer en specifik verdensdel og tilbyder forskellige legemuligheder - og så sælger Dokk1s café kaffe i forskellige smagsvarianter og styrker. Ppst! husk at bede om et stempelkort!  

4 Legepladsen i Botanisk Have

Hvor: Peter Holms Vej, 8000 Århus C
Den nye og store legeplads midt i Botanisk Have er et unikt tilflugtssted for aarhusianske børnefamilier. Her er der rig mulighed for at få alle sanserne stimuleret - midt i den grønne oase. På pladsens store område er der rutsjebane, vipper, karruseller, sansegynger og ikke mindste en 15 meter lang svævebane. Rundt på pladsen er der siddearealer og bænke, hvor det er muligt at nyde en kop kaffe enten købt i Væksthusene få meter derfra eller fra de mange caféer og kaffebarer på Vesterbro Torv i nærheden!

oplevelser for børn i aarhus5. Legepladsen i Mindeparken

Hvor: Kongevejen, 8000 Aarhus C 
Lidt uden for midtbyen finder I en af Aarhus' skønneste og mest besøgte legepladser. Omkrandst af skov, udsigt over Aarhus Bugten og nabo til Marselisborg Slot - så bliver det næsten ikke meget bedre. Så skulle det da lige være fordi der ligger en kiosk i forlængelse af parken, som selvfølgelig sælger kaffe og børnevenlige drikkevarer og is.

Fotos: 1) og 3) Didde Randløv 2) Monstrum