Når solen varmer, kommer lysten til at lufte sit indre cafe latte-dyr let i konflikt med børnenes behov for leg. Læs her hvor og hvordan du kan kombinere begge ting, og få kaffetørsten til at gå op i en højere enhed med sandkasser, rutsjebaner og andet sjov.

1. Legepladsen Steen Billes Torv

Legepladsen blev for få år siden renoveret, og den har en fed skaterbane. Her er plads til både store og små, og man befinder sig midt i den dejlige bydel Trøjborg. For at få en lækker italiensk is og en dejlig espresso skal du blot slentre rundt om hjørnet til Tordenskjoldsgade, hvor Dolce Vita holder til. Og så er der ellers dømt storbystil på den århusianske måde.

2. Legepladsen Skansen

Legepladsen, som ligger ved Skanseparken på Frederiksberg, er et hyggeligt fristed i en af århusianernes mest elskede bydele. Her ligger caféerne side om side, så hvor du vælger at købe din coffee to go, er et spørgsmål om smag og behag. For der er mange gode steder. ParadIs i Bruunsgade, som ligger 150 meter fra legepladsen, er et must på en varm solskinsdag.

3. Ørnereden

Ørnereden har været udflugtssted siden slutningen af 1800-tallet, og den holder stadig den dag i dag. Legepladsen blev ombygget for nylig, og her er rig mulighed for at hoppe, løbe og larme. Traktørstedet ved Ørnereden serverer gammeldags isvafler, som man kender dem fra sin egen barndom, og forskellige typer kaffe. Det hele kan nydes i det fri, men der er også bordplads indenfor. Et rigtig godt alternativ, hvis du har fået nok af overfyldte caféer og trænger til at se horisonten af Aarhusbugten.

4. Rasmus Klump Familierestaurant

Rasmus Klump Familierestaurant i Storcenter Nord er din chance for at snige en smule shopping ind i dagens program. Foran restauranten ligger en lille legeplads, som er god underholdning for de små, mens de voksne nyder en latte og planlægger shoppeturen. Her er rigelig mulighed for at få sulten stillet, og centrets byder jævnligt på børneaktiviteter.

 

Billede: Deviantart.com