Har du en tegneglad pige eller dreng omkring de 5 år? Så er der guf for tusserne lige her. Forlaget Alvilda har nemlig udgivet bogen ”Alvildas kæmpestore krusedulle-male-tegne-aktivitetsbog” og en farverig anmeldelse af bogen finder du lige her.

Kender du det: Du og familien skal på en lang biltur; juleaftensdag er på al for mange timer; flyturen mod – eller endnu værre hjem fra – sommerferien er lang, lang, lang; det er weekend, og der er ingen planlagte aktiviteter; du har voksengæster, som kun kan snakke voksensnak. Resultatet er det samme: Dit barn keder sig bravt, og du ved ikke, hvad du skal sætte det til. Men det gør du lige om et øjeblik.

Kræs for kreative børn

”Alvildas kæmpestore krusedulle-male-tegne-aktivitetsbog” er en sag på 125 sider, der skriger på at blive udfyldt af dit kreative barn. Bogen indeholder forskellige helt eller delvist tegnede billeder, som barnet efterfølgende selv tegner videre på og/eller farvelægger. Og der er noget for enhver smag – og for både piger og drenge. Hvad med for eksempel at tegne frisurer på de snobbede skuespillere? Eller tegne lidt af alt det, der måske gemmer sig under jorden? Eller hvad med at lave øjne, tænder og kløer på de farverige monstre? Eller du kan finde frem til siderne opdelt i kvadrater, som skriger på kruseduller og mønstre. Udfordringerne står i kø, så det er bare med at klø på.

En malebog for de større

Med andre ord, Krusedulle-bogen er et himmerige for tegne- og maleglade børn. Fantasien bliver pirret, når emnet er givet, og de første streger er tegnet – men for at få det hele til at give mening, er barnet selv nødt til at gå i krig med tusch og farveblyant. Forlaget anbefaler, at man er mindst 5 år, inden man maler løs, og det er nok en klog beslutning. For i modsætning til de mere gængse malebøger, kræver Krusedulle-bogen at man kan lidt mere end blot tegne inden for stregerne.

Fra malebog til højtlæsningsbog

Her er til mange timers leg – og siderne er så festlige og finurlige, at der med garanti også er underholdning for den voksne, som vælger at kigge med. Når bogen er tegnet og malet færdig, kan den glimrende indgå i barnets bogsamling. For ud over at være kreativt fantasifuld kan den også danne udgangspunkt for en endnu mere fantasifuld historiefortælling. Rigtig god tegnelyst!

”Alvildas kæmpestore krusedulle-male-tegne-aktivitetsbog” er udgivet af forlaget Alvilda. Den koster 99, 95 kroner. Læs mere om bogen her.