At fodre ænder er og bliver et hit - især hos de mindste. Vi viser vej til byens andefyldte søer lige her.

På med termobukserne, og pak en taske med proviant til familien - og byens sultne ænder. Til ænder og fugle i det fri anbefales det at holde igen med for meget brød. Alternativt kan I medbringe fuglefrø. Der findes flere gode steder i Aarhus, hvor man kan fodre ænder. Vi guider dig til en håndfuld af dem her.

1. Mindeparken

Mindeparken er let tilgængelig både på cykel, i bus og med bil. Ved parkeringspladsen i den sydlige ende af parken kan du være så heldig, at ænderne går dig i møde. Ved Donbækhusene er en spejlsø, hvor ænderne holder til. Når I selv føler sulten komme snigende, kan I spise medbragt mad på bænkene ved legepladsen, hvor der også findes toilet.

2. Botanisk Have

Midtbyens skønneste oase, som har hele to søer, hvor ænderne holder til. I væksthusene kan man se mere eksotiske fugle. Trænger I til mere kulturelt input, kan I besøge Den Gamle By, som ligger i forlængelse af Botanisk Have. Her må man i øvrigt gerne fodre gæs, som går frit rundt i de gamle gader.

3. Årslev Engsø

Her findes en overflod at skøn natur og fugleliv. Medbring en kikkert, og børnene vil elske at zoome ind på de mange forskellige fugle fra fugletårnene rundt om søen, hvor der også hænger plancher om dyrelivet i området. Der er bænke flere steder, hvor man kan holde dejlig picnic uden kolde numser. Terrænet er klapvognsvenligt.

4. Vilhemsborg Sø

Ved denne gamle herregård syd for Aarhus findes der foruden en mindre sø også skov og fisketrapper med flotte vandfald. Ved herregården er et stort hestecenter, og ungerne vil helt sikkert elske at gå en tur i gården, hvor I måske får et glimt af et par flotte heste. Parken omkring herregården er offentlig tilgængelig, og her kan man i godt vejr holde picnic.

5. Universitetsparken

Denne dejlige park midt i Aarhus er ikke kun for universitetsstuderende, men i høj grad et godt udflugtssted for småbørnsfamilier. Søen ligger midt i parken, ved Naturhistorisk museum, som i øvrigt er et udmærket sted at søge tilflugt, hvis regnen pludselig kommer.

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.