Savner du ideer til oplevelser med dine børn, hvor du ikke nødvendigvis skal have pungen op af lommen? Her er en håndfuld forslag til udflugter, der højst koster lidt tid og en busbillet.

1.  Biblioteket

Et sikkert hit blandt de gratis aktiviteter er en tur på det lokale bibliotek. Ud over muligheden for at hygge sig med at vælge godnatlæsningsbøger sammen med dit barn, kan I fornøje jer med børneteater, musikworkshops, filmvisninger og meget andet. Tjek Børn i byens kalender og www.aakb.dk for aktuelt program. Du finder byens biblioteker her.

2.  På eventyr i skoven

Skovene byder på masser af sjove oplevelser – især hvis fantasien tages i brug. Under trækronerne bliver Mads, Jonas og Sara hurtigt til Tarzan, Robin Hood og Ronja Røverdatter. Tag eventuelt et langt reb med, så I  har til lianen, en balancebane eller  …
Der er garanti for friske røde kinder og trætte børn ved aftenstid!

3.  Ud og se på dyr

Både store og små kan få en skøn dag ud af at se på ganske almindelige husdyr.  På flere af byens bemandende legepladser kan I klappe en ged og holde en kanin.  Eller besøg Natursamarbejdet i Brabrand  –  et besøgslandbrug, hvor heste, geder, høns og grise går frit rundt i deres naturlige element. 

4.  Byggeplads-sightseeing

Tag en tur forbi den nærmeste byggeplads, og I har gratis underholdning til flere timer. Langt de fleste børn i vuggestuealderen er dybt fascinerede af at se på gravkøer og andre mægtige maskiner i aktion. På De Bynære Havnearealer i Aarhus bygges der ihærdigt nu og i de kommende år, så her er der gode chancer for at følge en gravko eller tårnkran på nært hold. Husk kaffe på termoen!

5.  Det gamle Aarhus

For familier med lidt større børn er det en oplevelse værd at tage en tur gennem Aarhus med historiebrillen på. Hvordan så Strøget mon ud i 1800-tallet, og hvilken gade er byens ældste? I kan forberede jer lidt før byvandringen ved at besøge visitaarhus.dk og lundskov.dk, hvor der er masser af gamle bykort og fortællinger at finde.

 

Billeder: Anders Hviid og Stock Images.