Sne, frost og is gør alle børn glade! Vinteren er over os, og det er tid til at hive kælk og skøjter frem. Vi guider til byens bedste skøjtebaner lige her.

Skøjtebanen på Frederiksberg Runddel

Den er ikke rund, men firkantet, og den ligger lige ved indgangen til smukke Frederiksberg Have. Med lys i træerne og udkig til haven og Allégade emmer Frederiksberg Runddels skøjtebane af charme og idyllisk stemning. En god skøjtebane for dig med små børn og trang til en hyggelig, måske romantisk, stund, måske efter en tur i Frederiksbergcentret.

Info: Skøjtebanen åbner sidste lørdag i november og lukker normalt igen den sidste søndag i februar. Der tages dog forbehold for vejrforhold. OBS! Hold øje med åbningstider, som kan ændre sig efter vejret lige her. 

Broens SkøjtebaneBroens Skøjtebane

Der er lagt op til et sandt skøjte-mekka, når alle skøjte-glade københavnere kan boltre sig på Broens 600 m2 store skøjtebane med den smukkeste udsigt ud over kajen. Der er gratis vinterhygge på Broens Skøjtebane, og har I ikke skøjter, er det muligt at lege skøjter på stedet. Man kan også leje skøjte-buddies og bob-skates til de mindste, 25 kr. for en halv time. Her vil også være varm kakao og andre lækkerier at lune sig på. Skøjtebanen er åben frem til slutningen af februar 2020.

Tip:
Skoler har også mulighed for at booke sig ind på banen fra mandag til fredag i tidsrummet kl. 10-12. Spørgsmål vedr. booking ring på tlf. 33930760 eller send en mail til: info@broensgadekoekken.dk

LÆS OGSÅ: De 5 indendørs legepladse

Østre Skøjtehal 

Er det ikke vejr til at skøjte udenfor, så er der heldigvis også mulighed for at tage familien med på en af byens indendørs skøjtebaner, f.eks. Østre skøjtehal på Østerbro. Den store skøjtehal, som ligger tæt ved Østre Gasværk Teater, har åbent for almindeligt skøjteløb fra september og frem til april.

Info: Østre skøjtehal er åben fra september til april for alle mandag-fredag fra kl. 12-14.45 og søndage fra kl. 14-16.30. Om lørdagen bliver den brugt til ishockeykampe. Tjek mere info her.

Ørestad skøjtehal

Har I brug for masser af indendørs plads at tumle rundt på, er den kæmpestore og arkitektonisk flotte skøjtehal i Ørestaden stedet I skal tage hen. Ørestad skøjtehal er den eneste permanente skøjtehal i København og med dens 5.500 kvadratmeter fordelt på to etager, er den også den største. Hallen indeholder tre forskellige baner - en til ishockey, en til kunstskøjteløb og en tumlebane til de mindste.

Info: Den er åbent frem til 30. april 2020 alle mandag-fredag kl. 14-16.00. Lørdag lukket og søndag 14.45-17.45. 

Skøjtebanen på Genforeningspladsen

På Genforeningspladsen i Københavns Nordvestkvarter skulle i december 2017 have åbnet en spritny kunstig skøjtebane - tilmed Nordeuropas største. Genforeningspladsen, som ligger mellem Hulgårdsvej og Borups Allé, er en ny idrætsplads, som skal bruges til forskellige sportsaktiviteter, og om vinteren være åben for alle skøjteglade børn og voksne.

Info: Banens åbning er desværre blevet udskudt pga. tekniske problemer. Ifølge Københavns Kommunes hjemmeside arbejdes der fortsat på at få skøjtebanen i drift. Hold dig opdateret på hjemmesiden. På nuværende tidspunkt planlægges der efter, at skøjtebanen kan bruges i vintersæsonen i 2020. 

Tjek lige HER, om byens søer er sikre nok til at gå en lille tur på isen.

Skøjtebanen i Enghaveparken

Enghaveparken er, efter en omfattende renovering, åbnet! Kig forbi til en skøjtetur på den flotte, store skøjtebane, der måler 25x36 meter. Det koster 35 kr. for voksne og 25. kr. for børn at leje skøjter.

Info: Åbningstiderne for skøjteudlevering- og indlevering af skøjter til slibning er følgende: Alle dage 10-19, pånær 23.-26 dec + 31. dec - 1. januar, hvor åbningstiderne varierer.


 

Fotos: 1. Frederiksberg Kommune 2. Broens Gadekøkken PR 3. Jacob Manicus Hald 

TIP! Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.