Hemmelige perler ved Costa Brava kysten | Børn i byen - hvad skal vi lave?

Hemmelige perler ved Costa Brava kysten

Tamariu
Vi er taget på ferie til Spanien i Costa Brava området. Et område der nok er mest kendt som et klassisk charterområde - og det er det også, men det er så meget mere, hvis man gider tage bare lidt på opdagelse.

[SPONSORERET INDHOLD]

 

Vi ankommer i højt humør til vores hotel Costa Encantanda med base i Lloret de Mar, hvor der er virkelig skønt, men vi ender alligevel med at bruge de fleste af dagene på at tage på eventyr i vores lejede bil. Vi finder nemlig hurtigt ud af, at vi kan nå en række spændende kystbyer og naturområder kun 1 times kørsel væk fra hotellet, som giver en følelse af at være 1000 km væk fra masseturismen.

Sejlerby med charme 

Vores første tur bliver til den lille sejlerby Llafranc. Den ligner noget fra en tegneserie, da vi kører ned fra bjergene med udsigt over byen. Den har fine små pittoreske huse og de dejligste restauranter langs vandet. Lafranc er en ægte sejlerby og mange af turisterne er sejlere og kommer hovedsageligt fra Spanien og Frankrig. Stranden er godt besøgt, og vi morer os med at leje longboards og forsøge at holde balancen uden at falde i vandet.

Cala de Tramadieu
Naturstrand

Dagen efter beslutter vi os for at tage til det naturskønne område ved Cala de Tramadiu, hvor vi finder den smukkeste strand, som vi næsten har for os selv. Stranden består af små runde sten, som er overraskende behagelige at ligge på. Vandet er smukt og klart og giver gode muligheder for snorkling. Næsten nede i vandkanten ligger en lille restaurant, der serverer frisk fisk fanget på kysten, og vi nyder en virkelig lækker frokost med trækulsgrillet dorade, mens ungerne prøver små friturestegte sardiner, blæksprutter og grillede grøntsager.

LÆS OGSÅ: Ned i gear på Østkreta

Cala de Tramadieu
Udspring fra klipper

Det sted, vi virkelig forelsker os i, er et lille fiskerleje ved navn Tamariu. Det er det mest vidunderlige sted med både lækker sandstrand og klipper, hvorfra man kan springe på hovedet i det klareste vand. Byen har et lille torv, der går næsten ned til vandet, hvor de bedste restauranter samler sig. Vi får vores livs bedste skalddyrspaella og med den lækreste hvidvin til. Vi kommer tilbage hertil flere dage i træk bare for at mærke den helt særlige stemning byen byder på. Hver eftermiddag spiser vi hjemmelavede is på torvet og nyder at dovne rundt og mærke nærværet sammen med ungerne. Pigerne elsker at slentre rundt på torvet og købe sten, perler og små konkylier, som de laver deres egne smykker af.

Costa Brava
Vandreture 

Vi tager også gode vandreture med ungerne i de omkringliggende bjerge for ikke at blive alt for magelige. Fra klipperne er der den smukkeste udsigt, og vi har fyldt vores rygsække med frugt, nødder og vand, så ungerne ikke går sukkerkolde i varmen. Vi sidder bare der og spiser solmodne, saftige appelsiner købt på torvet, og nyder roen og varmen sammen med vores solbrune unger. De sidder med de klareste lykkelige øjne og oplever, hvad Spanien og ferie kan byde på, hvis bare man er indstillet på selv at lede en lille smule efter eventyret.

Hotel Costa Encantanda kan bookes via beachtours.dk 

Børn i byen var inviteret af Beach Tours

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.