Mellemørebetændelse og andre øreproblemer kan gøre enormt ondt og skabe gener hos babyer og småbørn. Her får du de 3 mest populære punkter fra bogen “Tryk & glad”, du kan bruge til at lindre og forebygge mellemørebetændelse hos dit barn.

Mellemørebetændelse og andre øreproblemer kan give mange smerter, skabe uro, give søvnproblemer, nedsat hørelse og meget andet. Mange forældre oplever heldigvis, at zoneterapi og akupressur, har en enorm lindrende og forebyggende effekt på øre problemerne. En del forældre oplever faktisk, at de helt kan undgå penicillinkure, operationer hvor barnet skal have dræn i ørene, og perioder med uro og smerter, når de enten går til professionel zoneterapeut, trykker lidt hjemmefra, eller gør begge dele.

I denne guide giver akupunktør og massør, Katrine Birk, dig tips til de 3 mest populære punkter du som forælder til et ørebarn, kan bruge hjemmefra til at lindre og forebygge smerterne.

zoneterapi
Ørezonen

Når du trykker på denne zone, får du sendt en masse dejlig energi til ørene. Uanset om det er mellemørebetændelse, eller andre former for øreproblemer, støtter det kroppens egen heldbredelses process og lindrer smerterne. Ørezonen sidder på lilletåen, tå nr. 4, og en smule under begge tæer. Nærmest som en u-form. Tryk og massér i området på begge fødder.

Katrine Birk
Det eustakiske rør

Det eustakiske rør, er et lille rør som sidder inde i mellemøret. Hos babyer og børn kan der nemt opstå infektioner, fordi røret først er fuldt udviklet når barnet bliver større. Denne zone er med til at forebygge og lindre de infektioner i det eustakiske rør, som giver mellemørebetændelse. Zonen sidder som en aflang zone ved roden af lilletåen til tå nr. 2. Tryk og massér langs roden af tæerne på begge fødder.

LÆS OGSÅ: Guide: Sig farvel til snotnæsen med zoneterapi

Katrine Birk
Tarzanpunktet

Disse punkter er akupressur punkter, der sender energi til “nyrerne”. I zoneterapiens verden er “nyrerne” med til at give “ørene” energi. Så hver gang der opstår nogen former for øreproblemer, er disse punkter altså med til at give ørene god forudsætning for, hurtigere at komme i balance igen. Punkterne sidder lige under kravebenet ved siden af brystbenet. Tryk og massér på begge sider.

Lyt altid til dit barns signaler, når du behandler

I bogen “Tryk & glad” kan du læse mere om hvor lang tid, hvor ofte og hvor hårdt, du bør trykke. Men generelt findes der ikke noget endeligt facit for, hvor længe og hvor ofte du skal trykke. Det varierer meget fra barn til barn, og det handler om at lytte til barnets signaler. Det skal altid være hyggeligt og uden tvang.

Idét din baby døjer med mellemørebetændelse, eller I perioder med forkølelse, hvor der typisk er større chance for, at der opstår mellemørebetændelse, vil det være godt at trykke på punkterne 5-10 minutter dagligt. Men der er ingen faste regler, og der kan altid trykkes efter behov.

Tryk og massér altid blidt og kærligt på punkterne. Det skal føles naturligt og behageligt, og være en hyggestund for dig og dit barn.

Hvis dit barn døjer med hyppig mellemørebetændelse, vil det være en god idé at supplere denne guide med behandling hos en professionel.

 

TIP! I Katrine Birks bog “Tryk og glad” kan du få svar på mange af de spørgsmål, som måske kan dukke op undervejs, samt finde meget mere hjælp til din baby eller lille barn. Tjek www.katrinebirk.dk

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.