Hakkebakkeskoven
Dyrene i Hakkebakkeskoven er charmerende, hyggelig og en rigtig fin film for de mindste. Den klassiske fortælling bringer generationer sammen og er en oplagt fælles biografoplevelse for børn, forældre og bedsteforældre.

Animationsfilmen lægger sig tæt op ad Thorbjørn Egners klassiske fortælling, men tilfører en friskhed i udtrykket, som favner det moderne børnepublikum. De oprindelige sange er bevaret, og der vil igen blive skrålet med på Bagermester Harepus “Peberkagebagersang”, “Bamses fødselsdag” og “Klatremus vuggevise”, som til filmen er genskabt som charmerende skramlepop.

Historien om Dyrene i Hakkebakkeskoven

I Hakkebakkeskoven gælder jungleloven. Mikkel Ræv stjæler, Klatremus nasser og dyrene æder hinanden. Men da Mikkel Ræv forsøger at stjæle en skinke på en lokal bondegård og indirekte er skyld i, at en bjørneunge tages til fange, må skovens dyr stå sammen, holde råd og vedtage nye love, så alle i skoven kan være, trygge og have det rart.

Det er første gang “Dyrene i Hakkebakkeskoven” filmatiseres, og det var efter nøje aftale med Egners familie, at Rasmus A. Sivertsen skabte fortællingen, figurerne og stilen i filmen. Sivertsen er kendt for at genoplive den klassiske animationsarv fra “Bjergkøbing Grand Prix” og har instrueret bl.a. “Jul i Bakkekøbing”. Så det er Norges power couple indenfor børnekultur, der er kørt i stilling.

Hakkebakkeskoven
En fin biograffilm for de mindste

Filmens styrke er figurernes liv og sprudlende energi. Karaktererne står skarpt, melodierne skaber dynamik, og der opstår skæve situationer af den slags, som får børn til at grine højt og længe. Desuden har den danske version gjort et scoop ved at bruge Lars Mikkelsens stemme til den luskede Mikkel Ræv.

Rent teknisk lever animationen fint, er stoflig med struktur og god dybde, men der er også sekvenser, som afslører, at budgettet ikke har været optimalt. Animationen er ikke flydende, og der genbruges lidt hist og her. Men da stop-motion er uhyre tidskrævende og voldsomt dyrt, er det desværre vilkårerne for en nordisk produktion.

Alt i alt er “Dyrene i Hakkebakkeskoven” en sjov, hyggelig og oplivende fornøjelse. Alene det, at der er brugt midler og energi på at producere en god film for de mindste, giver pluspoint. Det er en fantastisk oplevelse at tage små børn med i biografen og med en længde på 76 minutter er “Dyrene i Hakkebakkeskoven” perfekt til netop det.
Så inviter Bedste og børnene med i biografen: alle generationer i familien vil elske “Dyrene i Hakkebakkeskoven”!

Fire ud af fem stjerner: 
Premiere: Torsdag den 6. april
Varighed: 76 min.
Tilladt for alle