Østkreta
Lavvandede sandstrande, charmerende småbyer, himmelske måltider og en rolig atmosfære.
På Østkreta er det nemt at finde roen som familie. 

[SPONSORERET INDHOLD]

Husene lyser i aftensolen som små hvide perler på bjergskråningerne. Duften af lokale krydderier og frisk fisk på grillen breder sig fra havnebyernes små tavernaer. Små, hyggelige bystrande fyldes med lyden af dovne bølgeskvulp. På Østkreta er tempoet langsomt og stemningen rolig. En perfekt setting for de børnefamilier, der drømmer om at komme helt ned i gear og back to basics. Om bare at være sammen og mærke hinanden. Bade, spise, smile. Enkelt – og helt eminent! 
Med Østkreta får man et stykke uspoleret og ægte Grækenland, hvor der venter masser af fine oplevelser – også med børn.

Dovne landsbyer og strandperler

Utallige lunde af sølvfarvede oliventræer. Duften af timian og oregano blander sig med lyden af hvislende cikader og brægende får. Lej en bil og indtag området med alle sanser. Vær åbne og stop op i de små landsbyer, hvor tiden står stille. Opdag de små hemmelige badebugter. I nordøst ligger Vai - en vidunderlig 300 meter lang sandstrand omkranset af en unik skov af palmetræer.

Smag på Kreta

Grækerne er mestre i at servere små retter, meze, som især for børn er overskuelige at gå ombord i. Her kan alle smage lidt af det hele: Små spinattærter af filodej, friturestegte blæksprutter og sardiner, frisk gedeost og salater med saftige tomater og sprøde agurker. Alt sammen af lokale råvarer med masser af smag. Det hele kan opleves i ypperste udgave på restauranten Olive Tree i den lille by Makry Gialos ca. 40 min. fra de større byer Lerapetra og Sitia - et must!

Gennem gedestier i bjergkløfterne

Områdets smukke natur og bjergterræn indbyder til vandreture, hvor roen smyger sig helt ind under huden. Gå på gedestier gennem kløfterne og kom tæt på vilde blomster og urter, smukke vandfald, fugle og bier. Mærk stilheden, der kun risikerer at brydes af rovfugleskrig fra oven. Ren zen – også for børn, da vandreruterne findes i forskellige sværhedsgrader og længder.

LÆS OGSÅ: Andalusisk ferie med autenticitet

Spinalonga 

Giv børnene et tankevækkende pust fra fortiden med et besøg på øen Spinalonga, nord for turistbyen Elounda. Små både sejler besøgende over til øen, hvor man i perioden 1903-1957 internerede spedalske fra hele Grækenland. I dag er øen ubeboet, men mange af bygningerne fra dengang står endnu, og det er derfor ikke svært at forestille sig, hvordan livet har været i det isolerede mini-samfund.

Agios NikolausByliv og butikker

Lad familien fare vild i smukke Agios Nikolaos’ smalle gader, hvor smykker og nøgleringe frister side om side med søde desserter og frappé i byens fine souvenirbutikker og caféer. I Kretas største by, Heraklion, kan man både fascineres af øens fantastiske historie med et besøg på det arkæologiske museum og drages af high street butikskæder, souvenirshops og horder af turister. Fint til en éndags-udflugt – men så vil man også gerne tilbage til roen i øst igen!

Børn i byen var inviteret til Østkreta af Beach Tours

FAKTA:

Beach Tours flyver direkte fra København, Billund og Aalborg til Heraklion i hele sommersæsonen 2017 og har mange familievenlige hoteller på Østkreta i bl.a. byerne Lerapetra, Agios Nikolaus og Elounda.

Det anbefales at leje bil på ferien, så man kan opleve Østkretas lokalliv og landskaber på egen hånd. Bil kan bookes gennem Beach Tours. 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.