Mangler I en smuk billedbog om mod, venskab og søde hvaler? Så læs med her, når Børn i byen anmelder den nye billedbog En vinter med stormhvalen. 

en vinter med stormhvalenI Benji Davies første bog om drengen Louie, hans fiskerfar og deres seks katte, møder vi for første gang den unge stormhval, der strander på bredden foran Louies hus. Sammen med sin far redder Louie stormhvalen ud i vandet igen og i efterfølgeren En vinter med stormhvalen kan Louie ikke få sin finnede ven ud af tankerne igen.

Denne vinter tager Louies far af sted på en sidste fisketur, inden havet fryser til is. Temperaturen falder dog hurtigt, og Louie spejder efter sin far fra sit soveværelsesvindue. Til sidst kan han ikke vente længere, han må ned til stranden for at lede efter sin far. Da Louie når havet, er vandet allerede frosset til. Forsigtigt bevæger den lille dreng sig ud på isen med sin lygte, for han aner noget stort og mørkt langt ude i bag den faldende sne. Da Louie er kommet helt tæt, kan han se, at det er hans fars båd. Men faren er ikke om bord. Louie bliver bange og gemmer sig under et tæppe på skibet. Men pludselig, BUMP! Skibet begynder at flyde mod kysten, og da Louie kommer op på dækket ser han til hans store glæde, at det er stormhvalen, der er kommet tilbage med sin familie for at gengælde tjenesten og føre Louie tilbage til strandbredden. 

LÆS OGSÅ: Boganmeldelse: Den dag farverne fik nok

Ligesom i forgængeren formår Benji Davies i En vinter med stormhvalen at give en levende skildring af livet ved havet, hvor han med sine smukke illustrationer og omhyggelige historiefortælling giver Louie og farens liv følelsesmæssig dybde og skaber plads til at plottet på yndefuld vis kan udfolde sig. Læsere, der ikke kender den forrige bog Stormhvalen vil nyde denne rolige skildring af kysten om vinteren, mens dem, der allerede kender Louie og hans verden vil sætte pris på denne fortsættelse af den tidligere historie om den mystiske stormhval.

En æstetisk og kærlig fortælling om mod, venskab og varme, der egner sig perfekt til højtlæsning og godnathistorie. 

Alderstrin: 3+ 
En vinter med stormhvalen
Forlag: Gyldendal
Vejl. pris: 149,95 kr

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.