Er junior vild med kunst og kultur? Så se her, Børn i byen har nemlig fundet 5 aktuelle kunstudstillinger, som ungerne med garanti vil synes om.

SMK: Tête de Louise Alenius

Oplev kunstneren Louise Alenius’ værk Tête: en tre meter høj træskulptur formet som kunstnerens hoved! Her kan børn og voksne én af gangen kravle ind i hovedet, der fungerer som en mini-koncertsal! Inde i skulpturen afspilles nemlig et nyt lydværk komponeret af Louise Alenius selv. Værket er en hyldest til tanker, ideer og musik og er samtidig et rum til beskyttelse af dette. Kan opleves frem til den 27. oktober.

ARKEN: Ung dansk kunst samfundsprognoser

I udstillingen "Ung dansk kunst - samfundsprognoser" kan I opleve ti unge kunstneres prognoser for vores fælles fremtid. Gå på opdagelse blandt de mange, både kritiske og humoristiske, skulpturer og installationer. Mød f.eks. stegte slikspejlæg hentet fra bland-selv-slik-posen og en gople af sukker nedsunket i et kar med fritureolie. Der er masser at kigge på og studere for børnene. Kan opleves frem til den 15. marts 2020. 

CisterneCisternerne: SUPERFLEX: It is not the end of the world

De underjordiske cisterner på Frederiksberg inviterer alle nysgerrige børn og voksne med ind i en mørk fremtid. Det danske kunstnerkollektiv SUPERFLEX har nemlig omformet og oversvømmet det gamle vandreservoir. Oplevelsen er surrealistisk og har flere science fiction-elementer, men alligevel er scenariet, hvor klimaforandringerne har ændret samfundet drastisk, ikke så virkelighedsfjernt. Bemærk at man skal skifte til gummistøvler, inden man træder ind i udstillingen - medbring gerne jeres egne. Kan opleves frem til november 2019.

Brandts: Sanseudstilling

Ta' på en udflugt til Odense, og oplev udstillingen "Sanseudstilling: Kom hjem og besøg mig en dag". En tankevækkende og fantasimættet oplevelse for de 4-10 årige på knap 300 kvadratmeter. Her kan ungerne gå på opdagelse i kringlede gader og besøge forskellige huse og hemmelige steder i den særlige by. F.eks. kan de besøge dukkemagerens værksted, prøve det fine dukketeater, klæde sig ud i dværgens tøj eller kravle op på den store elefant, hvis de altså tør! Udstillingen kan opleves helt frem til august 2020.

Glyptoteket

Glyptoteket er et fantastisk sted for børn og deres forældre. Besøg bl.a. Vinterhaven, der byder på palmer og guldfisk, og gå på opdagelse i Glyptotekets samling, der består af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget - rundt om hele Middelhavet, samt fransk og dansk kunst i det 19. århundrede! Med jævne mellemrum er der også skattejagt i kunstsamlingen.


Billeder:
1. Louise Alenius, Tête. Installation Eighteen Gallery, København, 2019.
2. 2.1 Benedikte Bjerre, Hot Products 2 og Pophole, 2016. Installationsfoto Ung dansk kunst – Samfundsprognoser, ARKEN. Foto: David Stjernholm 2.2 Silas Inoue, Future Friture – Hydra, 2017. Installationsfoto Ung dansk kunst – Samfundsprognoser, ARKEN. Foto: David Stjernholm
3. Torben Eskerod
4. Signe Fejer
5. Glyptoteket af Ana Cecilia Gonzalez

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.