Er junior vild med kunst og kultur? Så se her, Børn i byen har nemlig fundet 5 aktuelle kunstudstillinger, som ungerne med garanti vil synes om.

Willumsens Museum: Alkymistens Laboratorium

Hvad gemmer en alkymist i sine skuffer? Hvilke planter kan helbrede og hvilke er giftige? Hvad er farvepigmenter lavet af? Alkymistens Laboratorium inviterer på en opdagelsesrejse ind i alkymiens forunderlige verden på Willumsens Museum. Billedkunstner Cecilia Westerberg har skabt en udstilling, hvor videnskab, kunst og magi blandes med fiktive fortællinger og reelle fakta. Udstillingen kan opleves frem til 31. maj 2020.

Copenhagen Contemporary: Reproduction

Gå på opdagelse i Carsten Höllers sjove udstilling "Reproduction". Her kan børn og voksne bl.a. kravle igennem en ternings øjne, sidde på langsomt drejende karruseller, lege med en gigantisk vippende svampeskulptur eller kaste med en bold, hvis form umuliggør enhver beregning af dens bane. Udstillingen kan opleves fra den 28. september 2019 - 12. april 2020.

Louisiana: Ann Veronica Janssens

Louisiana er om nogen kendt for at have nogle meget æstetiske udstillinger, der er lige dele børne- og instavenlige i deres farverige udtryk. Glæd jer til 2020, hvor de slår dørene op for Ann Veronica Janssens' installation, der sætter vores virkelighed i et nyt lys. Ved hjælp af lyseffekter, tågedannelse, farvespor og spejlingers optiske bedrag skaber hun magiske rum, hvor vi som besøgende kan se alting på helt nye måder. Udstillingen kan opleves fra den 23. januar 2020 - 17. maj 2020.

Brandts: Sanseudstilling

Ta' på en udflugt til Odense, og oplev udstillingen "Sanseudstilling: Kom hjem og besøg mig en dag". En tankevækkende og fantasimættet oplevelse for de 4-10 årige på knap 300 kvadratmeter. Her kan ungerne gå på opdagelse i kringlede gader og besøge forskellige huse og hemmelige steder i den særlige by. F.eks. kan de besøge dukkemagerens værksted, prøve det fine dukketeater, klæde sig ud i dværgens tøj eller kravle op på den store elefant, hvis de altså tør! Udstillingen kan opleves helt frem til august 2020.

Glyptoteket

Glyptoteket er et fantastisk sted for børn og deres forældre. Besøg bl.a. Vinterhaven, der byder på palmer og guldfisk, og gå på opdagelse i Glyptotekets samling, der består af kunstværker og kulturhistoriske genstande fra historiens begyndelse i Mesopotamien, faraonernes Egypten, det antikke Grækenland, Etrurien og Romerriget - rundt om hele Middelhavet, samt fransk og dansk kunst i det 19. århundrede! Med jævne mellemrum er der også skattejagt i kunstsamlingen.


Fotos:
1. Alkymistens Laboratorium / Emil BrøBech
2. Mike Bruce
3. Ann Veronica Janssens Blue, Red and Yellow, 2001 - © Ann Veronica Janssens. Foto: Pascual Merce Martinez
4. Signe Fejer
5. Glyptoteket af Ana Cecilia Gonzalez

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.