Er junior vild med kunst og kultur? Så se her, Børn i byen har nemlig fundet 5 aktuelle kunstudstillinger, som ungerne med garanti vil synes om.

Willumsens Museum: Alkymistens Laboratorium

Hvad gemmer en alkymist i sine skuffer? Hvilke planter kan helbrede og hvilke er giftige? Hvad er farvepigmenter lavet af? Alkymistens Laboratorium inviterer på en opdagelsesrejse ind i alkymiens forunderlige verden på Willumsens Museum. Billedkunstner Cecilia Westerberg har skabt en udstilling, hvor videnskab, kunst og magi blandes med fiktive fortællinger og reelle fakta. Udstillingen kan opleves frem til 31. maj 2020.

Copenhagen Contemporary: Reproduction

Gå på opdagelse i Carsten Höllers sjove udstilling "Reproduction". Her kan børn og voksne bl.a. kravle igennem en ternings øjne, sidde på langsomt drejende karruseller, lege med en gigantisk vippende svampeskulptur eller kaste med en bold, hvis form umuliggør enhver beregning af dens bane. Udstillingen kan opleves fra den 28. september 2019 - 12. april 2020.

Louisiana: Ann Veronica Janssens

Louisiana er om nogen kendt for at have nogle meget æstetiske udstillinger, der er lige dele børne- og instavenlige i deres farverige udtryk. Glæd jer til 2020, hvor de slår dørene op for Ann Veronica Janssens' installation, der sætter vores virkelighed i et nyt lys. Ved hjælp af lyseffekter, tågedannelse, farvespor og spejlingers optiske bedrag skaber hun magiske rum, hvor vi som besøgende kan se alting på helt nye måder. Udstillingen kan opleves fra den 23. januar 2020 - 17. maj 2020.

Arken: Dyr i kunsten

Er junior glad for dyr? Så skal I helt sikkert smutte forbi Arken, der fra den 21. marts - 9. august sætter spot på dyr - både i form af skulpturer, installationer, video, fotografi og maleri! Udstillingen undersøger, hvordan vi menneskerer studerer, kategoriserer, lever med og forbruger dyr. En sjov udstilling for både børn og voksne.

Arken: WE ARE THE ALASKAN TOURISTS

Der er flere gode grunde til at lægge vejen forbi Arken med børnene - frem til den 20. september kan I nemlig også opleve kunstner Paola Pivis' fjerklædte isbjørne i naturtro størrelse i kunstaksen. Lad ungerne stå ansigt til ansigt med de sjove dyr, og lad dem nærstudere og måle dem med deres egne kroppe som målestok.

 

Fotos:
1. Alkymistens Laboratorium / Emil BrøBech
2. Mike Bruce
3. Ann Veronica Janssens Blue, Red and Yellow, 2001 - © Ann Veronica Janssens. Foto: Pascual Merce Martinez
4. Martin Eder, Catastrophy, 2018. Foto: Uwe Walter
5. Paola Pivi, It’s not fair, 2013,  248 x 60 x 114 cm. Foto: Guillaume Ziccarelli. Courtesy kunstneren og Perrotin

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.