Yes, det er snart fastelavn - verdens bedste undskyldning for at smovse lækre boller med creme og sukkerpynt! Her deler Emily Salomon en opskrift på virkelig fristende fastelavnsboller.

Det skal du bruge (12-15 stk.)

Dej

  • 100 g smør, smeltet
  • 2 dl lun mælk (sådan ca. lillefingertemperatur)
  • 25 g gær
  • 50 g rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 500 g hvedemel

Creme

  • 2,5 dl fløde
  • 2,5 dl sødmælk
  • 100 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 6 æggeblommer
  • 30 g maizena

Pynt

  • 150-200 g chokolade (jeg brugte hvid)
  • Et skvæt fløde
  • Hakkede, usaltede pistaciekerner eller andre nødder
  • Evt. frysetørrede hindbær

Sådan gør du

Foto: Emily Salomon

Creme

Æggeblommerne piskes sammen med sukker, maizena og kornene fra vaniljestangen. Mælk og fløde koges op sammen med den tomme vaniljestang. Når blandingen koger, hældes den i æggemassen og det hele legeres.

Hvis ikke det tykner, hældes det i gryden igen og varmes til det gør. HUSK at piske hele tiden imens.

Køl cremen af og pisk imens, så den ikke skiller.

Dej

Gæren røres ud i mælken, sukker, salt og smør tilsættes. Melet æltes i, og dejen hæver til ca. dobbelt størrelse.

Rul dejen ud, skær den i firkantede stykker, på ca. 10 x 10 cm. Rul evt. stykkerne ekstra pæne efterfølgende.

Læg en klat creme på hvert stykke, pensl sidderne med æg og fold sammen, hjørne mod hjørne.

Vær omhyggelig med at klemme alle sider og hjørner sammen = mere creme i bollen og mindre udenfor.

Bagning

Lad de små pakker hæve ca. 20 minutter på en bageplade med bagepapir.

Pensles med æg pisket med lidt mælk.

Bages ved 200 grader varmluft i ca. 10 min. eller til de er let gyldne.

Pynt

Glasur: Chokolade og et skvæt fløde. Smelt chokoladen over vandbad, kom lidt fløde i. Den må godt være ret tyk.

Når bollerne er kølet lidt af, pensles de med glasuren og drysses med nødder, frysetørrede hindbær m.m.

Velbekomme!

Find flere lækre opskrifter, samt inspiration til mode, skønhed og bolig på emilysalomon.dk