fastelavnsboller
Yes, det er snart fastelavn - verdens bedste undskyldning for at smovse lækre boller med creme og sukkerpynt! Her deler blogger, Emily Salomon, en opskrift på virkelig fristende fastelavnsboller.

Det skal du bruge (12-15 stk.):

DEJ:
100 gram smør, smeltet
2 dl lun mælk (sådan ca. lillefingertemperatur)
25 gram gær
50 gram rørsukker
1 tsk salt
500 g hvedemel

CREME:
2,5 dl fløde
2,5 dl sødmælk
100 gram sukker
1 stang vanilje
6 æggeblommer
30 gram maizena

PYNT:
150-200 g chokolade (jeg brugte hvid)
Et skvæt fløde
Hakkede, usaltede pistaciekerner eller andre nødder
Evt. frysetørrede hindbær

fastelavnsboller

Sådan gør du

Gæren røres ud i mælken, sukker, salt og smør tilsættes. Melet æltes i, og dejen hæver til ca. dobbelt størrelse.

Æggeblommerne piskes sammen med sukker, maizena og kornene fra vaniljestangen. Mælk og fløde koges op sammen med den tomme vaniljestang. Når blandingen koger, hældes den i æggemassen og det hele legeres.

Hvis ikke det tykner, hældes det i gryden igen og varmes til det gør. HUSK at piske hele tiden imens.

Køl cremen af og pisk imens, så den ikke skiller.

Rul dejen ud, skær den i firkantede stykker, på ca. 10 x 10 cm. Rul evt. stykkerne ekstra pæne efterfølgende.

Læg en klat creme på hvert stykke, pensl sidderne med æg og fold sammen, hjørne mod hjørne.

Vær omhyggelig med at klemme alle sider og hjørner sammen = mere creme i bollen og mindre udenfor.

Lad de små pakker hæve ca. 20 minutter på en bageplade med bagepapir.

Pensles med æg pisket med lidt mælk.

Bages ved 200 grader varmluft i ca. 10 min. eller til de er let gyldne.

Glasur: Chokolade og et skvæt fløde. Smelt chokoladen over vandbad, kom lidt fløde i. Den må godt være ret tyk.

Når bollerne er kølet lidt af, pensles de med glasuren og drysses med nødder, frysetørrede hindbær m.m.

Velbekomme!

Tip! Find flere lækre opskrifter + inspiration til mode, skønhed og bolig på emilysalomon.dk.

Fotos: Emily Salomon