Er du nybagt forælder, og mangler du inspiration til, hvor du kan trille barnevognen hen? Børn i byen guider dig til gode oplevelser og steder, du kan besøge med din guldklump.

OBS: Flere aktiviteter kan være på pause grundet COVID-19, så vi anbefaler at tjekke de enkelte steders hjemmesider, før I møder op. 


baBYvandring

Lær din by at kende på en helt ny måde sammen med din lille ny! Hvis du gerne vil have en lidt anderledes barselsoplevelse, bør du booke en tur med Lotus' baBYvandring. Her får du fortalt sjove og spændende historier om Aarhus på en tur, hvor barnevognen kan følge med. I øjeblikket er Lotus på barsel, men hold øje med baBYvandrings facebookside, hvor der forhåbentligt kommer gang i byvandringerne igen i løbet af 2020. 

Dokk1

Vi har sagt det før, og nu siger vi det igen: Dokk1 er et mekka, når du er med baby på farten. Der er forskellige legerum, der passer til forskellige aldre, så man kan også have en storesøster eller storebror med. Der er barnevognsparkering og et rum, hvor man kan spise sin medbragte mad - som også må nydes overalt. I stueetagen er der desuden en café med god plads og høje stole. På Dokk1 finder du også arrangementer som Fars Legestue, hvor sundhedsplejersken kigger forbi. Aarhus Musikskole afholder desuden babyrytmik, hvor man kan deltage fra gang til gang. Det koster 50 kr. at deltage.

Babybio

Tag den lille med til babybio i Nordisk Film Biografer og CinemaxX i Aarhus C. Belysningen og lyden er dæmpet, og det er tilladt at pusle, amme og småsnakke i salen under filmen. Du kan også lade baby sove i barnevognen uden for salen, hvor ”bio-bedstemødrene” holder øje med de sovende børn, og giver  besked i salen, hvis nogen græder. Der er også mulighed for at få opvarmet sutteflasken. Så nu er titlen som nybagt forælder ikke længere en undskyldning for, at du ikke kommer i biffen! Hver tirsdag kl. 11:00 er der Babybio i Nordisk Film Biografer, og hver onsdag kl. 10:30 i CinemaxX


Babysvømning

Der er flere steder i Aarhus, hvor I kan gå til babysvømning. Har I ikke prøvet det før, er det et forsøg værd, for det kan være ret fantastisk at se sit barn lære vandet at kende. Du kan tilmelde dig her og det foregår blandt andet i Gellerupbadet, Lyseng Svømmebad eller Badeanstalten Spanien. I vælger selv, om I vil tilmelde jer et undervisningsforløb, der løber over 7-8 gange, eller om I vil nøjes med at tilmelde jer en enkelt gang. Bare vær opmærksom på, at tilmeldingen til sidstnævnte skal ske senest en uge i forvejen.  


Væksthusene i Botanisk Have

Det er gratis at komme ind i Væksthusene, og så er der plads til at man kan trille rundt med barnevognen og opleve de eksotiske planter indenfor i varmen. Man kan næsten kalde det Randers Regnskov i miniformat! I caféen er der høje stole til den lille og god plads til barnevognen, samt pusleplads. Hvis det er godt vejr kan man også gå en tur udenfor, og kigge på ænderne i søen. 


Babysalmesang i Domkirken

I Aarhus Domkirke kan du tage din baby med til salmesang, hvor der er lagt tæpper og puder frem til de små. Mens I synger for børnene, vugger I dem i tæpperne og laver fagter til salmerne. Der blæses sæbebobler, rasles med rasleæg og andre sansestimulerende øvelser, alt sammen i rolige og hyggelige rammer. Efter sangen er der lidt brød og varmt at drikke, så tøv ikke med at tage i kirke med den lille - for der er plads til alle og det er ganske gratis!

Byens babylounges

Når du er på farten, kan det være rart at kende til gode amme- og pusle-pitstops i byen. Her er tre gode babylounges, hvor den lille er i fokus, og hvor alle barselsfaciliteterne er samlet. Der er en babylounge i Bruuns Galleri på 7. etage med mikroovn, pusleplads og bløde, ammevenlige siddepladser. Man skal hente et gratis kort i informationen på plan 4 for at få adgang til loungen. I Salling er der også en god ammelounge med barnevognsparkering og mulighed for at pusle. Og så er der et legeområde, så man kan have storebror eller storesøster med. Storcenter Nord har også en fin babylounge på 1. sal, hvor man kan amme, pusle og opvarme mælk og mos. 

Møllevangskirken for de små

Hvis du ikke ved hvad du skal lave med den lille ny, kunne du trille forbi Møllevangskirken, hvor der hver fredag fra 10-12 er Rytmik og musikalske sanglege og salmer for de mindste. Man møder op uden tilmelding, og programmet varer ca. 45 min og henvender sig til 0-4. årige. Alle er mere end velkomne, og bagefter er der kaffe, saft og boller i krypten.

Barselshuset Bedre Barsel

Som gæst i Barselshuset bliver du en del af et fællesskab med andre nybagte forældre i Aarhus. Der er åbent hver mandag til torsdag fra kl. 10-14, og der er altid gratis the og kaffe, ugentlige samtalesaloner, workshops og oplæg. Hvis du melder dig ind i Bedre Barsel, får du desuden gratis adgang til en række arrangementer, samt forskellige fordele og rabatter. Et medlemskab koster 99 kr. om måneden. 

 

Fotos: 1) BaBYvandring 2) Katrine Hemmingsen 3) CinemaxX 4) Stine Seneca 5) AU foto 6) Aarhus Domkirke 7) Bruuns Galleri 8) Møllevangskirken 9) Christina Smedegaard

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.