Har I nogensinde tænkt over, om farvekridt også har følelser? Det burde I måske! Det er da ikke sikkert at rød ALTID har lyst til at tegne julemænd og hjerter eller at sort altid kun vil være stregen rundt om andre farver. Drew Daywalt har skrevet en bog om det oversete emne.

den dag farverne fik nokViktor kan godt lide at tegne og farvelægge. Han har selvfølgelig sine favoritfarver, blå og grøn, og så er der dem han bruger mindre ofte, som lyserød (pigefarven) og lysebrun, gylden, beige eller hvad den nu hedder...

Men en dag får Viktors farvekridt nok! De skriver ham en stor bunke breve, hvor de forlanger nye farvevilkår. Lilla farvekridt er eksempelvis en ganske pertentlig fætter. Han er ved at få grå hår over, at Viktor altid farver udenfor stregerne. Beige farvekridt vil så gerne farvelægge hundehvalpe og ponyer, og er dødt træt af kun at farvelægge stegt kylling og korn. Grå farvekridt er så udmattet af at farvelægge alle de STORE ting, som eksempelvis elefanter, næsehorn og pukkelhvaler. Hvad med en sød lille pingvinunge istedet for engang imellem? Og sådan bliver det ved. Gul og orange farvekridt er uvenner over, hvem der skal farvelægge solen, hvid er utilfreds over at man aldrig kan se den på papiret og blå farvekridt er blevet brugt så meget, at der kun er en lille stump tilbage!

den dag farverne fik nokHeldigvis er Viktor en klog fyr. Og historien ender da også godt, for Viktor får tegnet den smukkeste og mest farverige tegning I nogensinde har set. 

LÆS OGSÅ: Boganmeldelse: Den store ordsprogsbog

Den dag farverne fik nok er en hylende morsom bog, der belyser et, for nogle, meget sårbart emne. Med farvernes opråb bliver Viktor da også klar over, at der jo ligger en hel del begrænsning i, udelukkende at bruge de samme farver til de samme ting. En cowboy kan da sagtens være lyserød, en himmel gul, et hjerte grønt og en pukkelhval orange!

den dag farverne fik nokDen dag farverne fik nok er illustreret af den prisvindende Oliver Jeffers, der med sin skønne barnlige streg, skaber et fuldstændig vidunderligt farvekridtsunivers. Historien er dejligt simpel og består næsten udelukkende af de breve farverne sender til Viktor. Men formen virker, og der er med denne højtlæsningsbog dømt grin og latter for både børn og voksne. Og så kan det endda være, I bliver inspirerede til at bruge farverne på en ny måde? 

Alderstrin: 3+ 
Den dag farverne fik nok
Forlag: Gyldendal
Vejl. pris: 229,95 kr

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.