Hvis du er en af de forældre, som er frustreret over din babys søvn - så er der hjælp at hente her. Mange forældre som oplever, at deres babyer sover virkelig dårligt, får nemlig rigtig gode resultater med let zoneterapi og akupressur hjemmefra. Her giver akupunktør og massør, Katrine Birk, sine bedste tips til, hvordan du selv kan give din baby zoneterapi.

Babysøvn i ubalance

Selvfølgelig er “babysøvn” og “voksensøvn” ikke det samme. Babyer sover naturligt kortere intervaller end voksne, og det er ikke meningen at de skal sove igennem fra helt spæde. Men der er forskel på “babysøvn i balance” og “babysøvn i ubalance”. Og som forælder, kan du godt mærke forskel. Hvis din baby blot vågner om natten og vil have lidt mælk og tryghed, er det fint. Men hvis du fornemmer din baby vågner pga. stress, ubehag eller smerter - så kan du opleve en stor forbedring med zoneterapi.

Der kan være flere grunde til “babysøvn i ubalance”. Den hyppigste grund jeg ser, er “stress i nervesystemet”. En babys nervesystem er nemlig meget sart og umodent, derfor bliver det også nemt overstimuleret og stresset. Her får du 4 zoneterapi- og akupressur punkter, som skaber ro i din babys nervesystem, og dermed giver bedre søvn. Du kan også sagtens bruge punkterne på større børn eller voksne.


Hjernezonen - hjælp til at fordøje nye indtryk

Denne zone afspejler hjernen, og virker super beroligende på din babys nervesystem. Her hjælper du din baby til, bedre at kunne fordøje de mange nye indtryk, som den er udsat for hver dag. Tryk og massér hele den bløde del af storetåen, på begge fødder.


Strygninger langs rygsøjlen - skaber ro og lindrer smerter

Langs rygsøjlen rammer du mange dejlige punkter. Det vil både skabe ro i din babys nervesystem, samt lindre smerter og ubehag flere steder. f.eks ondt i maven eller vokseværk. Lav strygninger og massage oppefra og ned, lige ved siden af rygsøjlen på begge sider.

LÆS OGSÅ: Guide: Naturlig lindring af børneeksem


Søvncenteret - fremmer den optimale søvnrytme

Når du masserer her, er du med til at fremme den mest naturlige og optimale søvnrytme for din baby. Udover dét, hjælper du også til at skabe en mere sund og nærende søvn. Tryk og massér langs neglebåndet på begge tæer.


Hjerte punktet - skaber ro fysisk og mentalt

Dette punkt skaber en enorm ro hos din baby, både fysisk og mentalt. Når din baby falder til ro mentalt, efter en dag med mange indtryk, skaber det stor tryghed. Og tryghed skaber bedre babysøvn, da babyen ikke i så høj grad, har brug for at vågne og søge tryghed. Tryk og massér lige under håndleddet på lillefingersiden, mellem knogle og sene.

Lyt til babys signaler

Der er ingen faste regler for hvor lang tid og hvor ofte, din baby må få behandling. Lyt til din babys signaler, følg din sunde fornuft og brug din forælder-intuition. Hvis din baby er glad og tilfreds, kan du fortsætte, men hvis din baby bliver ked af det, bør du stoppe.

TIP! I Katrine Birks bog “Tryk og glad” kan du få svar på mange af de spørgsmål, som måske kan dukke op undervejs, samt finde meget mere hjælp til din baby eller lille barn.
Tjek også www.katrinebirk.dk
Rigtig god fornøjelse.