hotel skansen
“Aaah” er det første udtryk der kommer til os, da vi en kold vinterdag træder indenfor i varmen på spa hotellet i svenske Båstad. Hotel Skansen udstråler lige fra ankomsten varme, hygge og skandinavisk livsstil i høj kvalitet.

[SPONSORERET INDHOLD]

Hotellet er opført i smukke sten og har grandiose panoramavinduer med direkte udsigt over havet og stranden. Interiøret er luksuriøst opført i varme nuancer med træ, lækre møbler, blomster, store puder og åbne ildsteder. Vi får hurtigt smidt vores bagage på værelset og beslutter os for at gå en tur i den sidste eftermiddagssol på stranden. Arm i arm nyder vi at have voksentid og kærestetid, mens lyset går fra guld til orange og dyb rød, da solen synker ned og overgiver sig til vintermørket.

hotel skansenOverskudsboost i vinterkulden

Iført lækre badekåber og badetøfler sætter vi os ned i den store lounge foran ilden, hvor vi nyder et treat med boller, lidt oste, frugt og kage samt varme og kolde drikke. Efter at have stillet den lille sult bevæger vi os ud i mørket med kurs mod det luksuriøse badehus, der ligger for enden af den lange badebro i direkte forlængelse af hotellet. Herude er der både sauna, indendørs pejseområde med udsigt over havet og udendørs spa. Vi vover pelsen og hopper i det vinterkolde hav og skynder os derefter op i det varme udendørsbassin. Her ligger vi og mærker varmen trække dybt ind i vores vinterkolde kroppe, mens vi kan kigge ud over kystens hyggelige lys, der spejler sig i vandet. Vi mærker roen sænke sig over os, mens vi nyder en kold øl og bare har tid til at mærke hinanden.

Vi har begge en oplevelse af at få varmen tilbage i det inderste af kroppen og taler lidt om, hvordan man om vinteren nogle gange længes efter sydens sol og varme, men at et enkelt døgn på Hotel Skansen faktisk giver den samme følelse af et overskudsboost. Og fordelen er, at det kan nås på en enkel weekend og til en virkelig rimelig pris i forhold til alt hvad opholdet inkluderer.

LÆS OGSÅ: Andalusik ferie med autenticitet

hotel skansenFred og harmoni

Da vi skal spise, bliver vi mødt af både kompetente og venlige tjenere som er med til at give aftenen det perfekte udgangspunkt. Menuen er udsøgt. Vi starter med lidt hvid fisk og hovedretten er mørt hjorteinderlår med æbler, løg, rodfrugter og en udsøgt glace. Desserten er en sprød mandelis, og citronmazzarin og en lækker mousserende dessertvin. Vinene er valgt ud fra hotellets vinmenu og akkompagnerer menuen på allerbedste vis.  

Det er med en lykkefølelse i kroppen, at vi kryber ned i hotellets store lækre seng med tykke, bløde dyner og hvide sprøde lagner. Vi vågner helt udhvilede og afslappede næste morgen. Hele hotellet emmer af en særlig ro med masser af stearinlys, og vi får følelsen af at være børn hjemme hos mor og far julemorgen, hvor alt emmede af fred og harmoni. Her er det nu ikke engang jul, men stemningen er ligeså rar.

LÆS OGSÅ: Vandreferie på en weekend

Efter den overdådige morgenmadsbuffet må vi lige endnu engang nå et sidste havbad og slutter vores ophold i den varme udendørsspa. Vi føler os i den grad ladt op igen og griner sammen over følelsen af at vi har gemt os langt væk fra hverdagens trummerum, selv om hele herligheden ikke er længere væk end en god times kørsel fra København.

Børn i byen var inviteret af Hotel Skansen

Fakta om Båstad:
Det er over 100 år siden, Båstad blev kendt for sine fine strande og gode klima. Både Richard Gere og J.F. Kennedy har holdt ferie i området, der også er kendt for dramatisk landskab og god mad. I dag er Båstad en luksuriøs kurbadeby, der tiltrækker storbymennesker, som trænger til en pause fra hverdagen. Se mere på www.hotelskansen.se

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.