Aarhus gemmer på mange fantastiske fund og fortællinger, som går helt tilbage til Vikingetiden og Gorm den Gamle. Tag hele familien med på opdagelse i byens fortid på disse spændende steder, som formidler historien i børnehøjde. 

Moesgaard
Moesgaard Museum

Tag din familie i hånden og gå på opdagelse i menneskets fortid på det smukke Moesgaard Museum. Udstillingerne er moderne og fantastisk godt lavet, og inviterer til interaktion og leg. Mød den ikoniske Grauballemand, og lær hvordan mennesker levede i Danmarks bronzealder, jernalder og vikingetid. Dit barn kan i MOMUS laboratorium lege superforsker og opklare mysterier fra fortiden.

Gammel Estrup
Herregårdsmuseet Gammel Estrup

Tag familien med på den smukke herregård Gammel Estrup og oplev den omfattende og permanente udstilling, der viser livet blandt herskab og tjenestefolk gennem 400 år. I løbet af året arrangeres også en række temadage, særudstillinger, koncerter og foredrag samt personlig formidling og aktiviteter for børn i alle skoleferier og op til jul.

Den gamle by
Den Gamle By
 

Det er altid spændende at tage på rejse i Aarhus’ fortid i Den Gamle By, som har mange forskellige ting at byde på. For de små er Legetøjsmuseet en oplagt mulighed, hvor man kan se, hvad for noget legetøj bedstemor og bedstefar legede med, da de var børn. Her kan dit barn opleve, hvordan en barndom uden iPads så ud, og se de fine porcelænsdukker, dampmaskiner og grumme tegnefilm.


Kvindemuseet

Vidste du at brudekjoler før i tiden var sorte, og at det først var i 1930’erne at de hvide kjoler blev de flestes valg? På Danmarks eneste Kvindemuseum kan du tage hele familien med og lære mere om f.eks. Rødstrømperne og fortidens kvindeliv fortalt gennem brudekjoler. Når børnene har fået nok af kjoler, kan du tage dem med på skattejagt i udstillingen ”Pigernes og drengenes historier” som viser børneliv gennem 150 år. Her kan børnene klæde sig ud, tegne på tavler og klatre på montrerne. I Museets økologiske café kan i både få kaffe og kakao at drikke, og en lækker frokost både til voksne og børn.  


Vikingemuseet

På det underjordiske vikingemuseum som ligger under Nordea, bliver I ført ned gennem flere hundrede års lag af tid. Når man går ned ad trappen og når museets gulv er man tilbage i vikingetiden, hvor Danmarks kongerække begynder med Gorm den Gamle og han søn Harald Blåtand. Oplev den gamle vikingeby blive angrebet på skærme i udstillingen, og se hvordan vikingerne tændte bål på bavnehøjene omkring byen som advarsel. I kan se de spændende fund som arkæologerne har gravet op af Aarhus’ undergrund udstillet i montrer, samt lære mere om hvordan gamle vikingehuse var bygget op. 

 

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

 

Fotos: 1. Pressefoto Moesgaard Museum 2. Gammel Estrup 3. Den Gamle By 4. Kvindemuseet 5. Vikingemuseet