Jul i Den Gamle ByAarhus by og omegn byder på mange hyggelige julemarkeder, så tag ungerne i hånden og oplev alt fra mekaniske nisser og kunstigt snevejr, til håndlavet brugskunst og unikt design. Få inspiration til juleindkøb i denne oversigt.

Julemarkeder i Aarhus by

Jul i Tivoli Friheden Udvalgte dage 11/11-30/12

Besøg Tivoli Friheden, der igen i år inviterer til et magisk juleland med over 300.000 julelys, julemandens værksted, juleboder, julekor, jule-kulinariske oplevelser fra Kødbyens Mad & Marked og Danmarks, måske, højeste juletræ af lys.

Julemarked og Hjule-by 17/11-22/12

Som noget nyt, kan du i år opleve et mangfoldigt og smukt julemarked på Lille Torv og Store Torv i Aarhus. Her kan du købe julegaver, juletræer og masser af lækre julespecialiteter. På Bispetorv kan du også opleve et helt særligt retro juleunivers, nemlig Zirkus Nemos hjule-by. Der er gratis entré.

Byens kunst- og julemarked i Ridehuset 25/11 - 21/12

Tag hele familien med til det store kunst- og julemarked i Ridehuset, som ligger i hjertet af Aarhus. Her er masser af bud på julegaveidéer, med både kunsthåndværkeres egne flotte design og kreationer, samt traditionel julestads og juleknas, som vi kender det. Julemarkedet er åbent alle ugens dage kl. 11-17 og der er gratis entré.

Jul på torvet på Ingerslev Boulevard onsdage og lørdage

Hvis man er ægte aarhusianer, har man nok opdaget markedet på Torvet på Ingerslev Boulevard, der finder sted hver onsdag og lørdag. I måneden op til jul forvandles torvet til et julemarked, så tag familien med og shop rundt i de forskellige boder, der byder på gran, der skal vises og sylte, der skal spises. Markedet er åbent i tidsrummet kl. 7-14.

Jul på torvetJulemarked i den gamle by 18/11 - 23/12

Kombinér julestemningen med et historisk vingesus i Den Gamle By, hvor du kan få inspiration til anderledes julegaver, man ikke finder andre steder. Der er forskellige juleboder opstillet på Torvet, Festpladsen og i Bendtsens Pakhus hvor du bl.a. kan købe mekanisk legetøj, plakater, bøger, chokolade og hjemmelavet snaps. Man kan finde åbne juleboder alle ugens dage.

Arkitektskolens Julemarked 2/12 - 3/12

Hvis du er til nyt design, skal du helt sikkert besøge det populære julemarked på Arkitektskolen. Her kan du i de 50 boder finde unikke designs og kreative produkter, lavet af arkitektstuderende. Bliver du sulten undervejs, er der lækre nyfortolkninger af de klassiske julegodter at finde i kantinen. Markedet er åbent lørdag og søndag kl. 10-17 og entré er gratis.

Julemarked på Godsbanen 2/12-3/12

Er du til design, kreativt kunsthåndværk og spændende madmarkeder? Så er julemarkedet på Godsbanen et godt bud, hvor du kan finde masser af lækre ting, som er produceret på Godsbanens Åbne Værksteder. I boderne hos Kødbyens Mad & Marked kan I stille sulten med lækkerier fra Food Squad, Birks Køkken, Spiselauget og Teiyaki sushi. Julemarkedet er åbent kl. 11-17 begge dage. Der er gratis entré

Julemarkeder uden for Aarhus

Horsens Kunstmuseums Julemarked 2/12-3/12

Tag ungerne med på Horsens Kunstmuseums Julemarked og få inspiration til årets julegaver. Museets butik og julemarkedet byder både på klassisk julepynt, brugskunst og særlige julevarer. Når de små poder har fået nok af shopping, kan man tage dem med op på 1. sal og gå på jagt efter de frække museumsnisser, som har gemt sig blandt kunstværkerne. Fra museets café kan man nyde den gode udsigt og få sig noget varmt at drikke. Julemarkedet er åbent lørdag og søndag mellem kl. 10 og 16. Entré: 20 kr, inkl. udstillinger.

Selling julestue 4/11-10/12

Tag børnene med til den hyggelige Julestue i Selling, hvor julemarkedet byder på traditionelle julede kreationer, såsom håndlavede nisser, adventskranse og juledekorationer i høj kvalitet. Børnene kan få lov at sidde og tegne i caféens hjørne, mens du gransker det håndlavede julestads. Julestuen er åbent lørdag og søndag kl. 10-17.

Julemarked og julestue på Gothenborg 25/11 - 3/12

På julemarkedet på Gothenborg er der masser af spændende boder med alskens varer, fra nisser og lammeskind til børnetøj og glas og keramik. Julemanden kommer også forbi og inviterer til julefortælling for hele familien. Der er mulighed for at tilmelde sig Gothenborgs julebrunch som finder sted i begge weekender i formiddagstimerne. Julemarkedet har åbent lørdag og søndag 10-16. 

Torslow Julemarked 14/10-17/12

Hvis man ikke kan få nok af jul skal man ikke gå glip af overflødighedshornet af et julemarked på Torrilds gamle mejeri. Der er sørget for hvid jul i indgangen med en snekanon, og ellers kan man opleve Østjyllands højeste julemand, veteranbiler, mekaniske nisser og købe julepynt i lange baner. Julemarkedet holder åbent fredag-søndag 10-17.30. Entré: 10 kr for voksne og 5 kr for børn.

Julemarkeder på Slotte

Julemarked på Ulstrup Slot 2/12 - 3/12

Tag på Besøg på Ulstrup Slot og kom i julestemning med de mange hyggelige boder, der er opstillet i flotte omgivelser omkring slotsgården. Her er mulighed for at få købt juletræ, og ellers kan man nyde gløgg og æbleskiver i Riddersalen og prøve tombolaen, hvis indtjening går ubeskåret til velgørende formål. Julemarkedet holder åbent 10-16 både lørdag og søndag.

Julemarked på Rosenholm Slot 11/11-19/11

Kom i nostalgisk julestemning på Rosenholm Slot, hvor "Jul på slottet" blev optaget. Prinsesser og nisser byder på et stort julemarked med alskens julepynt og brugskunst. Slotsalene er pyntet op med juletræer, og de over 70 boder kan findes i salene, de rustikke kældre og i de hyggelige stalde. Ungerne kan få en tur på en pony eller på modeltoget, og lave julelys i juleværkstedet. Åbningstider for begge weekender er 10-16. Entré: voksne 60 kr, børn 25 kr.

 
Jul på Fussingø Slot
 25/11-26/11

På Fussingø Slot byder julemarkedet på alt fra nålefiltede produkter til spændende ting i beton og keramik og glas. Få inspiration til julegaver, grønt til juledekorationer og køb et juletræ med hjem. I julestuen kan ungerne klippe julepynt og prøve lykken i juletombolaen. Et sangkor synger julen ind om lørdagen. Markedet har åbent lørdag og søndag 10-16. Entré er gratis for børn og koster 30 kr for voksne.

Fotos: 1 & 2) Den Gamle By 3) Gothenborg 5) Rosenholm Slot

TIP: Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.