Findes der noget bedre end at putte sig med en god bog? Børn i byen guider til de bedste pigebøger her! 

Fra 3 år

Viola og veninderne

viola og veninderneForfatter: Line Kyed Knudsen
Forlag: Forlaget Carlsen
Alder: 3+

Viola og veninderne handler om lille Viola, der bliver ked af det, når hun bliver holdt udenfor i en leg. I børnehaven er det svært for Viola, at acceptere når hun ikke må være med, og derfor kommer hun nogle gange til at gøre noget dumt når hun bliver ked af det. Bogen omhandler de konflikter, der kan opstå mellem piger i børnehavealderen, og via hjælp til dialogisk læsning lægger bogen op til, at man kan tale med barnet om, hvordan man er en god ven. 

Cirkelines Museskole

cirkelines museskoleForfatter: Hanne Hastrup
Forlag: Forlaget Høst & Søn
Alder: 3+

I denne nyudkomne Cirkeline-bog, lærer barnet om bogstaver sammen med vennerne Ingolf og Frederik. Cirkeline har nemlig åbnet en museskole, hvor musene skal lære hvordan bogstaverne ser ud, hvordan de lyder og hvordan man rimer. Gennem Cirkelines farverige univers bliver førskolebørn introduceret til alfabetets verden på en legende og morsom måde. 

Jeg elsker dig hest

jeg elsker dig hestForfatter: Zenia Johnsen
Forlag: Gyldendal
Alder: 5+

Denne skønne billedbog handler om pigen Stine, der stikker af hjemmefra. Hun ved egentlig ikke hvor hun er på vej hen, men da hun støder ind i den sødeste hest ved hun at hun er fremme. Nu skal hun bare lige blive venner med det store dyr... Og det er ikke nødvendigvis let, at blive ven med sådan en hest, når den slet ikke forstår hvordan man er en god ven. Alligevel lader Stine sig ikke slå ud, og gennem bogen lærer hun da også, at venskaber kan se ud på mange forskellige måder. Jeg elsker dig hest! er en bedårende lille bog om venskab, heste og rigtig dejlige krammere. 

Pigen med de ravgyldne øjne

pigen med de ravngyldne øjneForfatter: Lissie Lundh
Forlag: Forlaget Vild Maskine
Alder: 5+

Pigen med de ravgyldne øjne er en smuk fortælling om en forældreløs pige, der bor i et stort hvidt hus. Pigen savner sin mor frygteligt, og i sin længsel forsvinder hun ind i sig selv og bliver mere og mere gennemsigtig. Gennem den varme relation til en gråspurv helbredes pigen dog langsomt fra sit savn, og da en kvinde pludselig dukker op i huset og tager hende med sig, er det som om hun kommer tilbage til livet. Pigen med de ravgyldne øjne er en bevægende og poetisk fortælling, der vil ramme de fleste dybt i hjertet. 

Lille Rød

lille rødForfatter: Rasmus Svarre
Forlaget: Forlaget Fahrenheit 
Alder: 6+

Lille Rød
er en spændende gendigtning af Brødrene Grimms folkeeventyr Lille Rødhætte. Lille Rød drager ind i den mystiske store skov, og her møder hun sære væsner og selvfølgelig ulven, der sluger hende i én stor mundfuld... Bogen er fyldt med vidunderlige illustrationer, der giver bogen et smukt og dragende udtryk.

Fra 7 år

Skovpigen Skærv

skovpigen skærvForfatter: Kim Leine
Forlag: Gyldendal
Alder: 7+

Langt inde i den dybe skov lever pigen Skærv og hendes familie i pagt med naturen. Alt er fryd og gammen indtil den dag den onde fyrste tager Skærvs familie til fange som slaver. Nu må Skærv overleve alene i skoven, og det er ganske svært når man føler sig lille, ensom og bange. Skovpigen Skærv er en magisk fortælling om venskab, overlevelse og liv og død. 

Et strejf af magi

et strejf af magiForfatter: Sandra Schwartz
Forlag: Forlaget Carlsen
Alder 8+

Et strejf af magi er en skøn lille bogserie om pigerne Runa, Vigga og Frida. Hver bog tager udgangspunkt i en af pigerne, og gennem bogens hovedperson følger vi med på sidelinjen når veninderne skal tage stilling til venskab, kærlighed, jalousi og magi. De tre bøger er fyldt med søde illustrationer og kan læses hver for sig.

 

Hvad har du gang i Mimi?!

hvad har du gang i mimi?!

Forfatter: Boline Skovly
Forlag: Forlaget Carlsen
Ander: 9+

Mimi levede et ganske almindeligt liv indtil for nyligt, hvor hendes mor forlod hendes far til fordel for en anden mand. Mimi og hendes far flytter til en ny by, hvor Mimi finder bedsteveninden Augusta og får verdens sødeste hund, der hedder Pepsi. I samme hus som Mimi bor den ældre herre Ole, som hun bliver rigtig gode venner med. Der er bare det med hans aflåste kælder... Hvad gemmer sig dernede? Hvad har du gang i Mimi?! er en skøn og hjertevarm historie om venskab, familie og uperfekte voksne. 

Alt om at være pige

alt om at være pigeForfatter: Camilla Wandahl
Forlag: Høst & Søn
Alder: 10+

Alt om at være pige møder vi den søde teenagepige Ida. Ida har et brændende ønske om at få bryster, menstruation, en kæreste og alt det der. Men det er som om hun er den sidste pige i klassen til at træde ind i puberteten, og hun begynder i det hele taget at undre sig over, om hendes bryster overhovedet eksisterer. Alt om at være pige er en morsom tøsefortælling om veninder, kærester og ganske almindelige hverdagsdramaer. Udover at være en god historie kan bogen desuden anbefales som en alternativ selvhjælpsbog til pubertetsramte piger. 

Hest, hest, tiger, tiger

hest hest tiger tigerForfatter: Mette Eike Neerlin
Forlag: Høst & Søn
Alder: 11+

Hest, hest, tiger, tiger er en fantastisk bog til piger fra 11 år og op! Honey, historiens hovedperson, er en lidt uheldig pige med hareskår, en psykisk handikappet søster og en småkriminel far. Honey er stærk og forsøger at overleve hverdagen så godt hun kan, på trods af hendes lille svaghed... Hun kan ikke lade være med at lyve. Det er ikke sådan store løgne, mere småting som at lyve om hvad hun hedder og hvad hun har brugt sin dag på. En dag fører Honeys små løgne til, at hun bliver forvekslet med en dødende mands niece, og herefter tager hendes liv en spændende og uventet drejning... 

TIP: Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.