Kravl ned under dynen med en god bog! Børn i byen guider her til de sjoveste, skøreste og mest spændende bøger til drenge!

Fra 3 år

Lasse-Leif & Luske-Lise

Forfatter: Mette Finderup
Forlag: Forlaget Alvilda
Alder: 3+

Lasse-Leif og LuskeliseLasse-Leif er en helt almindelig tre-årig dreng, der bor sammen med sin mor og far - og den frække dukke Luske-Lise. Selvom Lasse-Leif er en god og velopdragen dreng, får Luske-Lise ham til at gøre ting han normalt ikke ville. Der er 14 skønne bøger i serien om lille Lasse-Leif og Luske-Lise, som alle tager udgangspunkt i situationer og begivenheder, der er nærværende og relevante for børn fra 3 år og op. Bøgerne er humoristiske og skrevet i et letforståeligt sprog. 

Rend og hop med Oliver

rend og hop med oliverForfatter: Tove Krebs Lange 
Forlag: Høst & Søn
Alder: 4+ 

Rend og hop med Oliver er en dejlig bog om bevægelse i hverdagen. Oliver er et lille egern, der elsker at bruge kroppen på gennem leg og sport. Med inspiration fra Oliver, er det meningen at børnene gennem bogen, lærer at bruge kropppen på mange forskellige sjove måder. Bogen er udarbejdet i samarbejde med KFUM's idrætsforbund, DIF og Nordea-Fonden, med henblik på at styrke børns sanser og grundmotorik.

Villads fra Valby-bøgerne

villads fra valby maler uden for stregerneForfatter: Anne Sofie Hammer
Forlag: Høst og Søn
Alder: 4+

Villads er en sød dreng, der altid ender i ulykker - en vaskeægte Emil fra Lønneberg. Bøgerne om Villads fra Valby tager udgangspunkt i ganske almindelige hverdagssituationer, som de fleste børn og voksne kan nikke genkendende til. Gennem historierne følger vi med når Villads forsøger at gøre som han får besked på, på trods af hans levende fantasi og sjove påfund. Her får vi et indblik i barnets forsøg på, at efterleve de voksnes mange "må'er" og "må-ik'er", der ikke altid stemmer overens med den barnlige logik. Der findes hele 18 bøger i serien - så det er bare med at komme i gang. 

Psst... Der er lige udkommet en superskæg aktivitetsbog, der tager udgangspunkt i de tossede Villads-bøger!
 

Fra 7 år 

Tom Gates - Min geniale verden

tom gates min geniale verdenForfatter: L. Pichon
Forlag: Høst & Søn
Alder: 7+

Tom Gates - Min geniale verden er en hylende morsom bog til de 7-12 årige. I bogen følger vi den engelske dreng Tom, der ved dagbogsform reporterer direkte fra hans drengeliv. Bogen fungerer som en form for notesbog som Tom hele tiden har med sig, og suppleret med fede tegninger og kruseduller beskriver Tom på humoristisk vis sit liv i detaljer. Bogen lever i den grad op til udsagnet på bogens forside - "Læs den og dø af grin"!

LÆS OGSÅ: De bedste bøger til pigerne

Game on

Game onForfattere: Andreas Riisberg Nederland og Frederik Hansen
Forlag: Forlaget Carlsen
Alder: 8+

Den nye Game on-bogserie er specielt udviklet til det computerspillende segment og er oplagte bøger til de børn, der har svært ved at trække sig væk fra skærmen. I bøgerne Game on 1: Hævnen er Sjød og Game on 2: Nabohjælp møder vi 11-årige Lucas, der elsker at spille computerspil. En aften hvor Lucas har listet computeren med ind under dynen, sker der noget underligt. Computeren begynder at ose og syde, og pludselig står der fire klassiske computerspilshelte foran ham på værelset. Computerspilsheltene har brug for Lucas' hjælp til, at bekæmpe onde skurke fra computerlandet Servercity.

Jagten på Benny + Kødbollekrigen

Forfatter: Gunvor Reynberg
Forlag: Høst & Søn
Alder: 8+

os i 3.uOs i 3.U er en ny humoristisk bogserie om Mikkel, Foxy og alle deres venner i 3.U. Foxy og Mikkel er vidt forskellige, men alligevel er de allerbedste venner. I jagten på Benny vil Foxy have en lillebror ligesom Mikkel har fået, med hendes forældre siger blankt nej. Til gengæld får Foxy hundehvalpen Benny som hun beslutter sig for, at tage med i skole. Til hendes store fortvivlelse stikker Benny dog af, og Mikkel og Foxy må på en vanvittig jagt for at finde hunden igen. 
I anden bog, Kødbollekrigen, fyrer klassens nye dreng, Wilhelm, en kødbolle i Foxys hår. Foxy ser det som en krigserklæring og sammen med Mikkel, forsøger hun at finde på en god hævn. Hun beslutter sig for at udspionere Wilhelm, men til hendes store overraskelse opdager hun en hemmelighed, som får kødbollekrigen til at tage en helt ny drejning. Der er massere af fart over feltet, morsomt sprog og fede illustrationer i Os i 3.U- bøgerne. 

Billedrengen

BilledrengenForfatter: M.G. Leonard
Forlag: Forlaget Carlsen
Alder: 8+

Billedrengen handler om den 13-årige Darkus Cuttle, der netop har fundet ud af at hans far, forskningschef på Naturhistorisk Museum, er forsvundet sporløst fra Jordens overflade. Da politiet løber tør for ledetråde tager Darkus og hans onkel sagen i egen hånd. Mens Darkus efterforsker sagen, dukker der pludselig en gigantisk næsehornsbille op, som nægter at vige fra hans side. Darkus navngiver billen Baxter, og det skal siden vise sig, at det ikke bliver den sidste kæmpebille han kommer til at stifte bekendtskab med... Billedrengen er en fantastisk spændingsroman for børn, der omhandler temaer som venskab, mod, ensomhed, ondskab og ikke mindst - biller!
 

Antboy

AntboyForfatter: Kenneth Bøgh Andersen
Forlag: Høst & Søn
Alder: 9+

Antboy-bøgerne handler om 12-årige Pelle Nørhmann, der er tyk, har hinkestensbriller og er elendig til idræt. Han er skolens oplagte mobbeoffer og særligt skolens hårdeste drenge, “Terrortvillingerne”, elsker at tvære Pelle ud. På ægte Spiderman-facon sker der dog noget uventet en dag, mens Pelle varmer sin mad i mikroovnen. Han bliver bidt af en myre og får på mystisk vis myrekræfter: som enorm styrke, syretis og evnen til at klatre op ad lodrette vægge. Med sine nye kræfter kan Pelle nu både bevise sig som godhjertet helt og retfærdig hævner. Der er seks skønne bøger og tre fantastiske film i serien om Antboy, så hvis man er vild med superhelte er der sjov til hele ferien.
 

Fra 10 år 

Den Store Djævlekrig

Den Store DjævlekrigAf Kenneth Bøgh Andersen
Forlag: Høst & Søn
Alder: 10+

Serien Den Store Djævlekrig har oplevet en enorm succes blandt børn og unge de sidste par år. I denne seksbindsserie følger vi menneskedrengen Filip, der ved et uheld ender i helvede som Djævlens lærling. Djævlen er dødeligt syg, og det er meningen at Filip skal overtage pladsen efter ham som leder af de fordømtes land. Filip bliver sat overfor at vælge mellem det gode eller det onde, og opdager da også snart, at de to modsætninger ikke udelukker hinanden. Den Store Djævlekrig er en fandens god fortælling, der både fungerer til frilæsning og som højtlæsningsprojekt. 
 

Tunnelbyens Hemmeligheder

Tunnelbyens hemmeligehderForfatter: Thomas Fröhling
Forlag: Forlaget Vild Maskine
Alder: 11+

Kasper er en knægt, der er på jagt efter spænding. Sammen med sine venner tager han derfor aften efter aften på urban exploration i Stockholms underjordiske gange. En aften går det hele dog galt, da Kaspers bedste ven Alex falder gennem gulvet på en af de gamle bygninger og går i koma. Kasper og de andre tvinges til at se konsekvenserne af deres eventyr i øjnene, og mens de venter på at Alex skal vågne fra sit koma, finder Kasper hemmeligheder fra sin bedste vens liv, som han aldrig havde kunnet drømme om. I forsøget på at gøre det rigtige, går Kasper i gang med at løse det mysterium, Alex er blevet indblandet i. Tunnelbyens hemmeligheder er en spændende ungdomsroman, der er skrevet i øjenhøjde. 

TIP: Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge.