Få en kasse tilsendt hver måned med materialer til fire spændende kreaprojekter for børn. Det er idéen bag Kreakassen – et nyt koncept til travle forældre, der gerne vil være kreative med deres børn, men ikke har tiden til selv at finde på, planlægge og købe ind.

Postbuddet har bragt en spændende kasse direkte til vores dør. Vi åbner den og vores øjne mødes af glad konfetti i alle regnbuens farver, et par slikkepinde, havfrueklistermærker og materialer til fire sjove projekter. Vi er hooked fra start, min seksårige datter og jeg, og vi glæder os straks til at komme i gang.

Det er juni måneds kreakasse, vi har modtaget. Indholdet i kreakasserne skifter fra gang til gang og er tilpasset årstider og højtider. I denne måned er der materialer til at lave: et legetøjskamera i retrolook, små flyvemaskiner, en halskæde af træperler og en solfanger.
Hvert enkelt projekt er pakket i en pose for sig med tilhørende materialer og vejledning. Dermed kan det simpelthen ikke blive nemmere at komme i gang med at være kreative sammen. 

LÆS OGSÅ: De 5 snacks til madpakken

Vi beslutter, at vores første projekt skal være de små flyvemaskiner, som skal laves af tøjklemmer, ispinde og perler i træ. Først maler vi det hele i flotte farver med den medfølgende maling. Dernæst skal det tørre, før vi limer dem sammen efter tegningerne på vejledningen. Pensler og lim følger ikke med – den slags skal man ligge inde med i forvejen, hvis man da ikke igen vælger den nemme løsning og bestiller Kreakassens basiskasse, der er fuld af lækre produkter som tuscher, farveblyanter, limpistol, børnesaks etc.

Anderledes og i høj kvalitet
Der går ikke mange dage, før vi kaster os over næste projekt; perlehalskæden med træperler og en fin tassel af garn. Det lækre ved Kreakassen er, at det er nogle ret fine slutprodukter man får ud af projekterne. Det er ikke plastic-perleplader og bling, men derimod flotte, anderledes kvali-ting, man rent faktisk bliver glad af at se på. Dette skyldes både de gode materialer og at projekterne er gennemtænkte. Dog kunne vejledningerne med fordel krydres med fotos som inspiration. Min datter havde ind i mellem svært ved at se og forstå ud fra tegningerne, hvad anstrengelserne skulle ende med. Men når jeg viste hende fotos fra Kreakassens Instagram-profil blev det straks nemmere for hende at forholde sig til. 

Projekterne fra Kreakassen hev vi frem gennem hele sommerferien. Sådan kan man blive ved hele året rundt ved at abonnere fast på en månedlig kasse. Det er også muligt at købe en Kreakasse fra gang til gang uden abonnement. Læs mere om vilkår og priser lige her

Kreakassens projekter er udvalgt og godkendt af et ekspertpanel bestående af nogle af de førende forskere indenfor hjerneforskning, psykologi, kreativitet og neurobiologi, af pædagoger og folkeskolelærere. Derudover testes projekterne løbende af et testpanel bestående af kreaglade børn og deres forældre.
Kreakassens hjemmeside kan du følge Kreabloggen, som gæstes af eksperter og forskere, der udtaler sig om, hvorfor det er vigtigt at vække, udfordre og fastholde børns kreativitet og fordybelse.

Fire ud af fem stjerner til oplevelsen med Kreakassen: 
Tjek Kreakassen.dk