I Sverige har skovbørnehaver en noget mere konkret betydning. Her lærer børnene at holde af og opholde sig ubesværet i naturen. Derfor er det værd at gå efter de svenske mærker, når der skal købes outdoor udstyr. Børn i byen guider til nogle af de mest anerkendte.

[SPONSORERET INDHOLD]

 

Bukser og trøje

Isbjörn of Sweeden
Mærket blev grundlagt af de to designere Maria Frykman Forsberg og Camilla Schmidt. Efter endt barsel savnede de begge kvalitetstøj til udendørsbrug til børn.
Alt er produceret ud fra principperne om klima, bæredygtighed, ingen kemi og kvaliteter, der giver højest mulig komfort og slidstyrke for børn i naturen. Her kan man for eksempel finde tynde sommerbukser så slidstærke, at børnene kan kravle på jorden uden der går hul på knæene, og en fleecejakke, som kan bruges som sommerjakke og under flyverdragten om vinteren. Tøjet er bestemt ikke billigt, men kvaliteten gør, at det kan gå i arv i børneflokken. Og så er designet så god kvalitet at også helt store børn vil gå med det.
www.isbjornofsweden.com

Regntøj

Didriksons 1913
Sommetider regner det i naturen. Det gør det bare. Det svenske mærke Didriksons1913 producerer regntøj og gummistøvler til både børn og voksne i så god kvalitet, at man holder sig tør i selv den vådeste svenske sommerstorm. Regntøjet produceres stadig i Sverige, og her har man ikke bare tænkt over at holde vandet ude. Man har skåret kraftigt i vandforbruget, og dermed også spildevandet under produktionen.
www.didriksons.com

Tøj og sko

Reima
Ja, det er finsk, ikke svensk. Men det finske tøjmærke, har siden 1944 produceret tøj, der kan modstå alt lige fra snestorm til regnskyl. Reima er navnet på en frisk dreng og producenten startede med at lave tøj til soldaterne under Anden Verdenskrig, som skulle beskytte mod den hårde vinter. Siden er det også børne- og ungdomstøj, der forhandles og det er både skitøj og sommertøj. Blandt de mest kendte er børnesandalen med velcolukninger.
www.reima.com

Dolken

Morakniv
Det er ikke en tvingende nødvendighed. Men når man er barn og skal på sin første telttur ud i naturen, så er en dolk en uforglemmelig oplevlse. En hvilken som helst dolk vil kunne bruges. Men skal det være rigtig svensk og med nordisk tradition er det en Morakniv, man skal gå efter. Morakniven håndlaves stadig i Sverige. Siden 1891 har kniven været brugt til at håndskære den kendte Dalarhest, som står i langt de fleste svenske hjem. Denne metode bruges endda i dag. Morakniven kan købes i en børnevenlig model med en beskyttelsesbøjle ved skæftet. Husk at undervise børnene i snitteteknik. Altid væk fra kroppen. De er skarpe!
morakniv.se

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.