Ikke siden J.K. Rowlings bøger om Harry Potter har jeg været så opslugt af en børneroman, som jeg har med Billedrengen. Allerede fra første side er man fuldstændigt fanget, og selv når man kommer længere ind i bogen kan man nærmest ikke slippe den igen. 

Forestil dig det her; din far forsvinder sporløst, du må flytte ind hos din onkel, hvor du på mirakuløs vis får en yderst intelligent kæmpebille som bedste ven. En sindssyg modedesigner er ude på at tilintetgøre både dig selv, din familie og dine eneste venner. Alt i mens du er omgivet af tusindevis af sjældne, kærlige og næsten menneskelige biller. Dette er omstændighederne for Billedrengen.

I historien møder vi den 13-årige Darkus Cuttle, der netop har fundet ud af at hans far, forskningschef på Naturhistorisk Museum, er forsvundet sporløst fra Jordens overflade. Da politiet løber tør for ledetråde og indstiller efterforskningen tager Darkus og hans onkel sagen i egen hånd, i forsøget på at finde Darkus far. Nærmest ud af det blå dukker der en dag en gigantisk næsehornsbille op, som nægter at vige fra Darkus side. Darkus navngiver billen Baxter, og det skal siden vise sig, at det ikke bliver den sidste kæmpebille Darkus kommer til at stifte bekendtskab med. 

M.G. Leonard skriver i et så nervepirrende og humoristisk sprog, at man skiftevis går fra at gyse til at sprutte af grin. Bogens karakterer er så gennemførte at de nærmest hopper ud af siderne, og man bliver efterladt af et gennemtrængende behov for at møde karaktererne i flere fortællinger.

Jeg er ikke et sekund i tvivl om at denne børnebog kun er én ud af mange om Billedrengen, og ligeledes at historien om Billedrengen vil finde sin vej til biograflærrederne inden længe. Jeg glæder mig i hvert fald til at se meget mere til Darkus Cuttle og de fantastiske biller. 

Bogen fungerer både til højtlæsning og til frilæsning, og kan stærkt anbefales til både drenge og piger fra 8 år og op. 

Alderstrin: 8+ år
Billedrengen
Forlag: Forlaget Carlsen
Antal sider: 312
Vejl. pris: 187,44 kr.