Manden der hadede børn er en surrealistisk, skummel og ikke mindst, skide skæg børnekrimi. Den islandske forfatter Thórarinn Leifsson lukker børnene ind i et mørkt univers, hvor man ikke er helt sikker på, hvad der er op og ned, virkelighed eller drøm. 

I bogen møder vi den 12-årige hovedperson Sylvek, der bor sammen med sin skøre bedstemor i Islands hovedstad, Reykjavik. "Der sker aldrig noget her!" hvæser Sylveks bedstemor i starten af historien, men de ord kan hun kort efter få lov at trække i sig igen - for der begynder pludseligt at ske en lang række mord på 12-årige drenge i byen...  

Sylvek, der jo både er dreng og 12 år, føler sig noget udsat da man ikke kan finde drengemorderen. Han beslutter sig derfor for at tage sagen i egen hånd i forsøget på at opklare sagen. Han kommer da også hurtigt på sporet af noget mærkværdigt, for der flytter pludselig en skummel mand, der tilfældigvis også hader børn, ind i hans søsters efterladte værelse. Kan denne mand, der pludselig bor under samme tag som Sylvek, mon være morderen?

Manden der hadede børn er en nervepirrende krimi i børnehøjde, der både formår at være uhyggelig og super sjov på samme tid. Overraskende nok finder man i løbet af historien også ud af, at fortællingen i lige så høj grad handler om ensomme mennesker, der finder venskab og glæde i en ellers trist hverdag. 

Bogen er ikke for sarte sjæle og kræver at man kan tåle at læse om blod og farlige mænd. Er man dog lidt mere hårdhudet, findes her et fantastisk spændende krimimysterie, der bare venter på at blive løst.

Alderstrin: 10+ år
Manden der hadede børn
Forlag: Forlaget Torgard
Antal sider: 247
Vejl. pris: 199 kr