Ah – sommerferie! Her følger Børn i byens store guide til sommerens hits for børnefamilier, så I kan få verdens bedste ferie i Aarhus og omegn.

Steno_mr_r9a0872_lille_primary_articleVild med videnskab
Steno Museet giver jer masser af naturvidenskabelig hjernegymnastik i sommerferien. Der er leg i Skolestuen med sjove science-aktiviteter som leg med flydende krystaller, test din koordineringsevne eller find ud af, hvad en cola vejer på forskellige planeter. Tirsdag-fredag kl. 10-16

Istid
Naturhistorisk Museum er sommertid istid i mere end én forstand. Her kan I nemlig dykke ned i istiden ved at tage på tidsrejse i udstillingen ”Tilbage til istiden”. Der er gratis guidede ture og gæster kan prøve kræfter med fossiludgravning eller male i istidsmalebogen. Hver dag kl. 11.30 er der også Minixpeditioner i Universitetsparken, hvor I kan udforske naturen sammen med en guide. Alle sommerferieaktiviteter foregår dagligt i perioden 25. juni – 9. august.

484_309606_primary_articleVikingetræf
Den 30.-31. juli er det tid til det årlige Vikingetræf på Moesgaard Museum. Fjernt fra asfaltveje og andre moderne bekvemmeligheder, kan børn og voksne for en weekend leve som vikinger. Smag på autentiske retter i madboderne – og glem alt om sodavand og pommesfrites. Her er der mjød og spidstegt kød!

LÆS OGSÅ: Madpakken med på tur

Fjernsyn for dig
Dyk ned i Børne TVs historie i Den Gamle By, der sammen med DR viser en kavalkade af filmklip, dukker, rekvisitter, tøj og legetøj fra gennem mere end 30 år. Jørgen Clevin, Kaj og Andreas, Ramasjang-øen – de er alle med!

All that jaaaazz
Den 9. og 10. juli bliver der børnejazz for fuld udblæsning på Dokk1, der lægger rammer til Aarhus Jazz Festivals børne-del Kids Jazz. Kom og vær med til instrument workshop, teaterkoncerter, dans, jazzquiz og meget mere sjov.

Kreafarver_primary_articleBilledkunstskole
Der er Billedkunstskole for børn, der elsker at male, tegne og eksperimentere med farver på Dokk1 den 7.-8. juli. Mal billeder som Hundertwasser, fremstil selvportrætter eller abstrakte collager. Børnene er med til at bestemme. For 9-12 årige. Tilmelding nødvendig.

Viva La Mexico
I sommerferien breder den mexicanske stemning sig i City Vest. Her kan børnene fx grave efter guld på ægte mexicansk manér og boltre sig i Mexico Legeland, hvor rutsjebaner og klatrestativer står klar. Køb evt. en feriebillet til 50 kr., der udløser små gaver og søde sager i udvalgte butikker i centret.

NØRD Camp
I hele juli måned er der NØRD Camp i Tivoli Friheden. Hver dag kan børnene tilmelde sig en NØRD-aktivitet, hvor der vil være en række forsøg og øvelser, man kan deltage i. Når forsøgene er gennemført, får alle deltagere et NØRD-diplom. Hver søndag den 3., 10., 17., 24. og 31. juli er der desuden spektakulære shows med Store-Nørderne på Friluftsscenen.

LÆS OGSÅ: 10 tips til underholdning på rejsen

Sk_rmbillede_2016-06-18_kl._21.36.42_primary_articleFilm for de mindste
En hyggetur i biografen er altid et hit. Tag de mindste med i MinimaxX, der hele juli viser familiefilmen Orla Frøsnapper baseret på Ole Lund Kirkegaards populære børnebog. Animationsfilmen spiller hver dag kl. 10 til 45 kr. pr snude!

Vilde dyr og damptog
Tag et smut til Ebeltoft og besøg Ree Park Safari, der tidligere på sommeren åbnede en ny attraktion: Amerika Expressen – et damptog der tager jer med ind på ”prærien” til de store amerikanske bisoner, forbi elgene og sortbjørnene og videre ind til ulvene. En sjov og anderledes måde at begive sig ind i dyrenes verden på!