At være på tur koster ofte penge. Men så dyrt behøver det nu heller ikke at være - Børn i byen har fundet steder, hvor man kan have madpakken med på tur. God fornøjelse og velbekomme!

Dokk1
Har du ikke været på Dokk1 endnu, så er det bestemt på tide. Det nye hovedbibliotek ved havnen er på alle tænkelige måder et besøg værd, hvad enten det er solskin eller regnvejr. Innovative og interessante legepladser findes udenfor, og indenfor er der flere legeområder tilpasset forskellige alderstrin. Der er indrettede spiserum, hvor man kan nyde sin medbragte mad - der findes også mikrobølgeovne, håndvaske og højstole. Det er bare at komme afsted!

Den Gamle By
Det er altid hyggeligt med et besøg i Den Gamle By i Aarhus. Det er muligt at spise medbragt mad indendørs i Madkassen på Havbogade, et lille hus med plads til 60 madpakke-spisende gæster. Er vejret godt, er der også mange borde og bænke til fri afbenyttelse, hvor man kan slå sig ned med madkurven.

Væksthusene / Botanisk Have
Væksthusene ligger i Botanisk Have, kun lige et stenkast fra Den Gamle By. Stemningen er lidt á la Randers Regnskov, blot i mindre målestok og ingen dyr. Du kan opleve 4 klimazoner og lære om planter og blomster. Attraktionen er gratis, og madpakken kan nydes indenfor eller udenfor i den smukke Botaniske Have.

Naturhistorisk museum
På Naturhistorisk museum er der mulighed for at lære om dyreliv og naturen i Danmark. Der er ofte nogle spændende udstillinger, og museet er bestemt et besøg værd. Det er gratis for børn under 18 år at komme ind. Medbragt mad kan nydes på museet.

Moesgaard museum
Besøg Moesgaard Museum (MOMU), som er et tilløbsstykke for både århusianere og tilrejsende langvejs fra. På museets karakteristiske skrå tag kan man nyde medbragt mad, hvis vejret er godt. Det er også muligt at rykke inden døre, hvor medbragt mad kan nydes i museets madpakkerum ved garderoben i kælderetagen.

Tivoli Friheden
En tivolitur er en dyr fornøjelse, men kan gøres billigere, da medbragt mad på de grønne arealer er tilladt. Nyd maden i ekstraordinære stemningsfulde og smukke omgivelser i Tivoli Friheden.