Børn i byen holder meget af Villads fra Valby og vi har derfor været spændte på, hvilke ulykker han nu er kommet ud for i de to nyeste bøger ”Villads fra Valby køber slik” og ”Villads fra Valby er indbrudstyv”. 

Anne Sofie Hammer rammer endnu engang plet, når hun på indlevende vis skildrer den godhjertede børnelogik, der finder sted, når børn forsøger at finde vej blandt de voksnes mange må’er- og må-ik’er. 

I ”Villads fra Valby køber slik” får Villads, Amalie og Noa lov til at gå ned og købe fredagsslik, helt uden en voksen. I denne pudsige historie bliver vi med Anne Sofie Hammers hjælp, endnu engang sat ind i børnenes univers, når Villads og hans fætter Noa i ordets bogstaveligste forstand, forsøger at gøre som de får besked på. Og som traditionen tro får skældud og virkelig ikke ved hvorfor.  

 I ”Villads fra Valby er indbrudstyv” forsøger den noget uheldige Villads igen, at være ansvarsfuld og artig. Dog, som sædvanlig, uden meget held. Villads og hans søde nabo Frida skal nemlig bare lige et smut ind til Villads for at hente ketchup til pølserne, men Villads kommer på vejen til at træde i en hundelort – og så kan det jo pludselig være lidt svært at huske alt det man skal, når man har sådan en hundelort under skoen. Bogen er både sjov og eftertænksom, og så giver den et vidunderligt indblik i børnenes godhjertede og fantasifulde univers.

I Anne Sofie Hammers nyeste bøger om Villads, lærer vi også lidt om hvordan pølser ikke kan spises uden ketchup, om hundelorte, færden i trafikken og hvordan man køber bland-selv-slik - så her er der ingen fare for, at børnene ikke føler sig underholdte. 

Villads fra Valby bøgerne er skrevet i et ganske simpelt og underholdende sprog, der både gør dem velegnede som højtlæsningsbøger og som frilæsningsbøger. Bøgerne er fyldte med gode og sjove tegninger, og de 32 sider fungerer perfekt som godnathistorieformat. 

Alderstrin: 4-7 år
Villads fra Valby køber slik
Villads fra Valby er indbrudstyv
Forlag: Høst & Søn

Vejl. pris: 99,95 kr