"Alice i Eventyrland - Bag spejlet" er mere Tim Burton end Lewis Caroll. Og forventer man at se en tro version af romanen, vil man blive skuffet. Vælger man derimod at se filmen uforbeholdent, kan man nyde en smuk, skæv og vittig film med en sej og stærk kvindelig hovedkarakter.

“Must you always be so headstrong?”
”No, but it´s more fun that way”

Dog skal det siges, at handlingen kan virke en smule rodet, stilen lidt anstrengt og actionscenerne trækkes langt, men det visuelle univers er fint, figurerne sjove og den vittige ping-pong-dialog har, trods alt, fået en plads, særligt omkring Sacha Baron Cohens figur, Tiden.

Handlingen
Alice Kingsley er trådt i sin fars fodspor, har tilbragt tre år på havet og set verden. Hun er fuld af mod og selvtillid - lige indtil hun vender hjem til London, hvor intet har ændret sig rent socialt. Men det har Alice livssituation til gengæld, og hun og hendes mor er tvunget til at tage deres liv op til revision i forhold til økonomi og fremtid.

Lige dér møder hun igen Absolem, finder tryllespejlet og vender tilbage til det ulogiske kongerige Underland. Til sin forfærdelse opdager hun, at noget er helt galt med Hatter, som opfører sig markant andeledes og har udviklet en langt mørkere side. Han er jaget af fortidens hændelser og de tilfælde og konsekvenser tiden bragte.

LÆS OGSÅ: Filmanmeldelse: Junglebogen

For at afværge sin vens endeligt, henvender Alice sig til Tiden selv. Trods mange advarsler om, at det ikke er muligt at at ændre fortiden eller løbe om kap med tiden, låner hun tidsmaskinen, Kronosfæren. Ved at vende tilbage i tiden og være vidne til venner og fjenders livshistorier, og hvordan det har påvirket deres nuværende liv, lærer Alice at løse, ikke kun problemet med Hatter, men også hendes eget liv tilbage i London. Hvis hun altså kan vinde kapløbet mod den tikkende Kronosfære.

“The only way to achive the impossible, is to believe it´s possible”

Filmen er instrueret af James Bobin, mens Tim Burton, som instruerede forgængeren, er producer.

Fire ud af fem stjerner: ★ ★ ★ ★ 
Premiere: 26. maj 2016

Spilletid: 1 time og 53 minutter
Alder: Frarådes til børn under 11 år