Vandreferier for børnefamilier bliver mere og mere populære og det er helt logisk, da det er en skøn ferieform, hvor man kan opleve naturen samtidig med at man bruger kroppen på et niveau, hvor alle i familien kan være med. Og faktisk behøver det ikke være en ferieform, der kræver en masse udstyr eller en lang ferie for at kunne få den oplevelse.

[SPONSORERET INDHOLD)

 

Fredag eftermiddag når vi efter arbejde både at smide bagage, gode sko, rygsække og en lille håndfuld unger i bilen. På blot halvanden time kører vi fra København til Skåne, hvor vi indlogerer os på Klåverød vandrerhjem i vores helt egen lille hyggelige hytte med skoven direkte i baghaven. Ungerne er helt overstadige over naturens nærhed og får lov at løbe i skoven, mens de voksne laver svenska Køttbollar med kartoffelmos og lingonsylt.

Næste morgen er vi velsignet med den skønneste forårssol, og vi begiver os ud på vandring direkte fra hytten og ind i skoven. Det opleves som et eventyr, for skoven ændrer hele tiden karakter. I starten er vi omgivet af de smukkeste hvide lysende birketræer med klukkende vandløb og søer fyldt med ynglende frøer. Vi begiver os videre ind i et område med grønne mosbeklædte kæmpeklipper og videre til en helt tyst granskov. Her går vi på et tykt blødt lag af fine grannåle, hvor vindens susen i trætoppene lyder som et brusende hav. Ungerne nyder vandringen, og vi oplever et skønt nærvær med gode snakke om stort og småt, efterhånden som vi forcerer terrænet.

LÆS OGSÅ: Telemark: Sneboldkamp og natur i sommerferien

Æbler på bål og Ronja Røverdatter feeling
Undervejs holder vi pauser og tænder et bål. Ungerne har deres dolke med og føler de er med i scener fra Ronja Røverdatter, når vi snack’er nødder og frugt, samt rister gode svenske pølser fra oplandet over bålet.

Om aftenen er vi godt mørbankede på den gode måde. Vi kunne have valgt at spise på et par af de nærliggende spisesteder, men vælger i stedet at lave et simplet måltid af svensk ærtesuppe med røget flæsketern og rustikt brød. Ungerne plager om at få tændt bål igen, selvom det er blevet mørkt, men med en bålplads lige uden for hytten er det ikke noget problem. Vi har godt med tøj på, og rister æbler og synger spontant sammen om bålet, mens duften fra de stegte æbler blander sig med røgen fra det tørre træ, man kan hente i den nærliggende lade. Vi afslutter aftenen med at trække ind i hytten med hvert vores varme æble. Vi sidder i selskab med Astrid Lindgrens kloge ord i skæret fra stearinlysene, mens skoven omslutter os med sit stille mørke.

LÆS OGSÅ: Sanselige Sicilien

Dagen efter er vi klar til at drage hjem efter den gode solide svenske morgenmad, der er inkluderet i prisen. Vi beslutter os dog for at tage endnu en vandretur efter vi har checket ud. Området byder nemlig også på en god fiskesø lige i nærheden, hvis man skulle have lyst til at fange frokosten selv, inden turen igen går hjemad. 

Det fine ved den her tur er, at den ikke kræver mere end et par gode sko eller støvler, et par standard rygsække og varmt tøj. Terrænet er nemlig slet ikke så ufremkommeligt, at man behøver købe sig fattig i udstyr. Vi har en rar følelse af at have brugt kroppen og været kommet tættere på hinanden som familie. - Og så kan man nå det hele på en helt almindelig weekend!