Sammen med vores unger er vi taget på sommerferie på en af Europas skønneste øer, nemlig Sicilien. Vi bor på La Scibina på sydkysten, et bed and breakfast i luksusklassen med lejligheder i kæmpestørrelser. Men selv om her er dejligt, har vi besluttet os for, at ungerne skal mere end bare dase ved poolen. Sicilien skal nemlig sanses igennem maden, havet og den særlige stemning som øen og dens beboere byder på. Vi har derfor lejet en minibus, så der er plads til os alle sammen og vi kan komme rundt i området.

[SPONSORERET INDHOLD]

 

Natteliv
Allerede en af de første aftener besøger vi den smukke bjergby Modica for at lade ungerne mærke den helt særlige stemning, der er i sådan en italiensk by ved aftentid. Overalt er der et mylder af lokale italienere, der hilser hjerteligt på venner og familie. Det leben, der er omkring os, er noget helt nyt for ungerne, der bare sidder og betragter og suger til sig. De er vilde med at folk daser rundt på gaden til langt ud på aftenen – det er meget anderledes end det, de kender hjemmefra. Min mand og jeg ser på hinanden og er begge fristet til at sige ja – for hvem kunne ikke bo her - altid?

LÆS OGSÅ: Opladning på Lanzarote

Sicilien fra havet
Dagen efter lejer vi en speedbåd med en lokal bådfører og sejler langs Siciliens sydkyst. Det er en rigtig dasedag, hvor vi fisker fra båden, spiser vindruer og saftige ferskener og bare lader os varme igennem af solen. Når det bliver for varmt, hopper vi i Middelhavet og snorkler rundt i det klare lune vand. Når sulten melder sig, er vores bådfører klar med pizzaslices og andre lokale børnevenlige lækkerier. 

Gastronomi i børnehøjde
Dagene går hurtigt, og vi trawler området tyndt på ture til de små byer i området, vandrer i bjergene omkring byerne og nyder den storslåede udsigt. Vi introducerer ungerne for gastronomiske oplevelser i både det salte og søde italienske køkken, og de prøver alt fra specialiteter som pasta med sværdfisk, varme paninier fyldt med mozarella og salciccia, og hver dag besøger vi et nyt gelateria. 

LÆS OGSÅ: Oslobåden - virkelighedens overflødighedshorn

Strandparadis
Vi besøger hele tiden noget nyt – bortset fra stranden. Her bliver vi nemlig ved med at vende tilbage til en lille lokal strand ’Piper’, som kun sicilianerne kender til. Stranden skæres igennem af  en lille kølig bæk, der kommer fra bjergene, så ungerne både kan bade i havet og fiske i bækken, eller bygge sandslotte væk fra brændingen og bare nyde roen fra bækkens klukken.  Der er den dejligste lille restaurant med den sødeste betjening og kaffe i verdensklasse - ikke at forglemme.  Stranden er  virkelig hemmelig, og hvis ikke man får helt præcise anvisninger er den umulig at finde . Og det er godt at kun få kender til den, for det er lige præcis charmen, at den er så lokal. Så derfor: Lov os, at hvis du læser ansvisningen her i artiklen, så lad være med at dele det med for mange. 

Fakta:
Bed and Breakfast La Scibina i Marina de Ragusa kan bl.a. bookes igennem www.gulliverrejser.dk.
For mere info om stranden Piper HER.

Børn i byen var inviteret af GulliverRejser.