Der er flere og flere, som hiver alternativer til komælk ned fra hylderne i supermarkederne. Både fordi de smager godt og fordi de kan have stor sundhedsværdi. Men det kan også være en pebret affære i forhold til prisen på komælk - medmindre du selv går i krig med at eksperimentere i køkkenet! Her deler yogalærer og mad-entusiast Sisse Dall sin opskrift på mandelmælk.

Så længe du har en ordentlig blender, så er det såre enkelt at fremstille sin egen hjemmelavede mandelmælk. Her kommer en opskrift på mandelmælk, men kun fantasien (og den personlige smag) sætter grænser for, hvad du kan komme i.

Det skal du bruge:

- En håndfuld mandler
- 5 dl vand
- Et lille drys havsalt eller Himalaya salt
- 1 tsk vaniljepulver
- Lidt sødemiddel efter smag (honnig, ahornsirup, stevia) 

Du kan lege med at skifte mandlerne ud med fx havregryn, andre former for nødder, quinoa og ris.

LÆS OGSÅ: Opskrift: Mælkebøttesirup

Sådan gør du: 

Sæt mandlerne i blød i en skål vand natten over. Blend herefter mandler (eller hvad du nu bruger) og alle de øvrige ingredienser i en god blender. Si væsken gennem en fin si eller et osteklæde (en si kan fint bruges, men så bliver den bare lidt mere grynet end ved brug af osteklæde).


Om Sisse Dall:
Sisse er yogalærer og optaget af bevægelse, mad og mindfulness. Desuden er hun mor på fuldtid, og eksperimenterer med træning og mindfulness, som faktisk er mulig at presse ind i en travl her dag, uden at den bliver for tidskrævende og besværligt. Og så er hun en ivrig tester af alternative, sunde, hurtige og billige opskrifter. Find Sisse på www.yogavivo.dk/sissedall.