I gamle dage – før jeg fik børn - havde jeg ikke meget tilovers for de traditionelle charterrejser og slet ikke konceptet all inclusive. Mine fordomme gik meget på, at man ikke ville stifte bekendtskab med de lokale retter, og at kvaliteten af både mad og drikkevarer ville ligge i den virkeligt tarvelige ende.  Jeg må så indrømme, at mine fordomme i den grad er blevet gjort til skamme.

Det er februar måned og min mand og jeg er taget med ungerne til Lanzarote. Idet vi træder ud af flyet skriger børnene i kor; Hvor er her bare meget lys!! Hvor er her bare varmt! Og ja, når man lige kommer fra vintermørket og kulden i Danmark føles det som at gå ind i en lys boble af  sommer. Det er som om den milde brise aer vores kinder og alt det mørke forsvinder fra øjnene.

Hej Hotel Sol
Vi chekker ind på Hotel Sol Lanzarote…ja det hedder det faktisk, men det er meget rammende, da vi stort set hele ugen er badet i sol og termometeret viser et pænt stykke over de 20 grader.
Hotellet er intet mindre end fabelagtigt. Værelserne er store og lyse, pool området er æstetisk anlagt og så ligger hotellet nærmest på stranden. Ofte når man rejser mange sammen – vi er seks ialt -  kan man nemlig godt komme lidt op at skændes om, hvorvidt man skal ligge ved poolen eller på stranden. Men her kan vi gøre begge dele, for vi kan gå frem og tilbage på under to minutter!

Formidabel buffet
I det hele taget byder hotellet på så meget, at alles ønsker bliver tilfredsstillet. Maden er virkelig i høj klasse. Der er både de børnevenlige retter med pizza og pasta, men også godt lammekød, mørt kalvekød og de lækreste friske fisk, som kokken steger på bestilling foran os i det åbne køkken. Vi mæsker os i saftige dorader, perfekt stegte havbars, laks og ørred og som tilbehør er der kanariske kartofler og de klassiske små grønne spanske peberfrugter, der er grillet og krydret med groft atlanterhavssalt – enkelt, sundt og meget, meget godt. Buffeten bugner af salater og til både frokost og aften er der et virkeligt heftigt dessert bord. Det er lækkert og en smule farligt, når det netop er all inclusive. Vi bruger stort set ikke en krone på ferien, da alt fra mad og drinks til snacks er med i prisen. 

Børnene har en fest og må sættes en smule under administration, da det ellers vil stikke helt af for dem. Vi er her jo faktisk ikke kun for at spise, men også for at løbe ture på vulkanerne, køre på cykler på de brede børnevenlige cykelstier, som øen også byder på, og nyde Atlanterhavets salte bølger.

LÆS OGSÅ: Sportsmekka for hele familien

Fuld stjerne
Efter en uge med den her ferieform er vi fuldstændig opladte og afslappede igen. Vi har fået en sund sommerkulør, liv i kinderne og gnisten tilbage i krop og sjæl. Min mands søn synes at hotellet skal have ”fuld stjerne”, og at vi næste gang skal være der i 50 dage, mens min datter spørger, om vi ikke bare kan bo der altid. Så fuld stjerne herfra til både hotel og personale. Det fås ikke bedre.

Børn i byen var inviteret af Apollo Rejser 

Læs her for mere info om Hotel Sol Lanzarote