25 locations: Her kan du holde børnefødselsdag

børn i byen fødselsdag
Fødselsdagen er årets højdepunkt for de fleste børn. Vi forældre vil gerne indfri barnets forventninger - og mere til, men hvordan gør man dagen til noget helt særligt? Har man ikke lige en stor stue eller en kæmpe baghave, kan det være en god ide at holde fødselsdagen ude af huset. Vi har samlet en række mindeværdige fødselsdags-locations i byen! 

Den med vand

Er børnene pjattede med vand? Så hold fødselsdagen i din lokale svømmehal eller på DGI byens store vandlegeplads, hvor der er bassiner til børn i alle aldre, legeredskaber, vipper, varmvandsbassin mv. I kan også holde en fødselsdag med havfruetema, hvor alle rent faktisk bliver til havfruer og lærer havfruesvømning. Book selv en svømmehal eller hold hanfruefesten i Svømmelærerens Svømmesal i Hellerup. En helt anden form for vandoplevelse får man på en Flyvefisk - en hyggelig båd der kan lejes til sejlads både vinter og sommer. 

Den med leg

Er det koldt og regnfuldt udendøre kan I booke jer ind hos Dinos Legeland i Ishøj. Her kan der vælges imellem 3 forskellige fødselsdagspakker - alle med entré til legelandet og opdækket bord. For lidt større børn er der mulighed for en mere actionpræget dag hos Paintball Arena på Refshaleøen. Her kan der prøves kræfter med bl.a. sumostafet, gladiatorkamp, human football, laserskydning og multisport. 
En anden mulighed er, at holde fødselsdag i trampolinparken XJUMP, hvor hele familien eller alle vennerne kan hoppe rundt og prøve de forskellige aktiviteter. 

Går junior med en lille Sherlock Holmes i maven, så hold fødselsdagen hos ClockedIn. Her er der virkelig lagt op til en yderst spændende, mystisk og sjov fødselsdag, hvor deltagerne sammen skal løse et mysterium for at slippe ud af et aflåst rum. Deltagerne kommer endnu tættere på hinanden, da samarbejdet virkelig er i fokus. Der er 3 forskellige rum med forskellige temaer, som man frit kan vælge mellem. Deltagelse kræver dog minimum to voksne, da en fødselsdag hos ClockedIn ikke tilbydes som en ren børne-oplevelse - hertil er udfordringen for svær. Derfor er en fødselsdag hos ClockedIn især fed som en familierelateret event.

Den til hest

Skal I rundt i byen er det en sjov oplevelse for børnene at køre i hestevogn. Bestil en vogn hos Københavns Hestetaxa

Den med historie, natur og dyr

Hold børnefødselsdag i naturen! Naturcenter Amager har åbne vider, et rigt dyreliv og så kører metroen lige til. Her er masser af bålpladser, og du kan leje små pander, så I kan lave jeres egne pandekager - der er også aktivitetskasser specielt til børnefødseldage og så er der oplagt til skattejagt. I Zoologisk Have tilbyder de også forskellige fødselsdage for børn. Her kan børnene enten holde fødselsdag som dyrepasser, tæt på kryb og kravl eller som dyredetektiv. Hos Den Blå Planet kan børnenes dyrepasserdrømme blive til virkelighed, når de får lov at håndtere kryb og kravl samt forberede hajernes middagsmad. På Flakfortet kan man komme på spøgelsesjagt, spille minigolf eller drøne afsted på skattejagt - en vild dag for ungerne! På Mosede Fort dykker I ned i en glemt periode af Danmarkshistorien, og går på opdagelse inde i den 100 år gamle kasematbygning og bliver  klogere på, hvad der skete i Danmark under 1. Verdenskrig. 

Den med udstillinger

Nationalmuseet kan man invitere sine fødselsdagsgæster på trobeekspedition, hvor børnene skal lære om forskellige landes skikke og traditioner. Børnene skal dog først på overlevelsestræning, så de kan modtage deres ekspeditionspas. På Statens Museum for Kunst kan man fejre fødselsdag for børn fra ca. 3 år og opefter, med en omvisning på museet og kreativ udfoldelse i deres dejlige værksted. På et helt andet museum - Cirkusmuseet - kan fødselsdagen ende ud i en cirkusforestilling med fødselsdagsgæsterne på scenen! På Arbejdermuseet kan børnene komme på en skattejagt rundt i museets udstllinger, hvor alle gæster ender vinder en præmie. Der er endvidere kage, saft og kaffe til de voksne. På Louisiana kan I invitere til en kunstnerisk fødselsdag med omvisning på museet og aktiviteter i værkstederne. Og på Zoologisk Museum kan I komme med på en videnskabelig rejse, tilbage i tiden som fossil-jæger og se en kæmpe dinosaur i øjnene. Der kan desuden gås på opdagelse i konservatorens værksted hvor insekter, fugle, fisk og pattedyr gøres klar til samlingerne og forskernes undersøgelser. 

Den med film

Weekender og fredag eftermiddag kan I tage i FILM-X og lave jeres egen film til børnefødselsdagen. Forløbet varer 2½ time og I når at optage og klippe en film på 1-2 minutter, som I slutter med at se i stedets biograf. I kan også smutte i Børnebiffen og se korte film eller i Grand Teatret - her tilbyder de matiné-visninger med en række fortryllende animationsfilm af Hayao Miyazaki, samt naturfilm henvendt til det yngre publikum.

Den med musik:

Har børnene en drøm om at blive sangstjerner eller rockstjerner, så kan drømmen endelig udleves. Hos Sangstjerne kan man invitere op til 30 gæster med til et event på 3 timer. Her får man både lov til at indspille en sang og lave en musikvideo. Folkene bag er erfarne producere, der vil guide jer igennem de 3 timer. Hvis I er mere til at gå rock-amok, kan I også bestille et af deres andre events, hvor man kan indspille en sang med instrumenter. 

Den kreative:

Hold en kreativ børnefødselsdag og lav jeres egen keramik. Line Rønnest Ceramics tilbyder en keramik workshop, hvor børn og voksne får undervisning i at lave keramik. Alt der bliver lavet til workshoppen, kan tages med hjem. Man kan støbe op til 4 ting pr. person, så der er rig mulighed for at udfolde sine kunsteriske sider. 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.

Skriv anmeldelse

Log ind her for at skrive en anmeldelse.

Anna

Fed artikel!

Ineta

Vi har holdt fødselsdage hjemme, i gården med en lille legeplads, i Kongens have, i en legeland (Spaceland og Eventyrfabrikken), har også inviteret børn til biograf og kanoroning ved Nybro, Lyngby. Børnene synes at det er mest sjovt at fejre fødselsdage på legelande. :)

Jonna

De fleste fødselsdage har vi holdt herhjemme. Lidt skattejagt udenfor og ellers boller, kagemand og lagkage med cakao men det ville være skønt hvis man havde råd til at holde fødselsdagene et sted med masser af aktiviteter

Gry

Ingen fødselsdag uden skattejagt. Sidste gang fejrede vi min datter i den børnehave hvor min mor arbejde. Det er helt perfekt med massere af plads og legetøj. Det er godt da vi er en stor familie og ofte bliver 30-40 gæster.

pia volder

Køge svømmehal.Det var sjovt og hyggeligt

Loa

Vi har kun holdt fødselsdag hjemme i 6 år. Altid med skattejagt udenfor. I december. Det ville være lækkert at holde den et andet sted 😉

Lone

Vi har holdt fødselsdag i vores dejlige gård med balloner i træerne, flag i buske og græs og masser af skønne aktiviteter. Bl.a. Tegnede vi med kridt og lavede skattejagt.

Medde

Vi tog alle drengene med metroen til Naturcenter Amager, hvor der var bål og snobrød m pølser, varm kakao og pandekager, skattejagt og plads nok til at man ikke behøver bede dem skrue ned for hverken volumen eller armbevægelser. Og de var dejligt stille på turen hjem. :-)

hanne

I år besluttede Maise (som blev 6 år), at det skulle være mor-Maise-dag. Vi var i rundetårn, var ude og købe skoletaske, en tur på la Glace og derefter hjem og spise lagkage med resten af familien. En super dag.

Diana

Fødselsdagbarnet beslutter det hele (f.eks. Knutenborg safari)! Og det er en overraskelse til familien undtagen mor der planlægger dagen.

Stephanie

Vi holder fødselsdag med en Tivoli tur!

Ane

Vi har flere gange holdt fødselsdag for klassen hos Big Bowl i Valby. Vi er 5-6 stykker fra klassen der slår os sammen og så kan det sagtens lade sig gøre økonomisk. Ca. 300 kr pr fødselsdagsbarn.

Alette

Er vejret godt kan legepladsen ved Hans Tausens Plads anbefales. Vi holdte en fælles fødselsdag for efterårsbørn i klassen med popcorn og pandekager over bål, ponyridning og skattejagt. Det var alletiders og konceptet med at gå sammen i en klasse med 27 børn er også god.

Camilla Frøkjær

Min søn blir 4 år i juni og de har hvert år været skønne😃
De har alle foregået i haven med boller og lagkage.
Derudover har vi blot nydt at familie og venner har været med til at give ham den bedste dag💕

Rie

Min søn har fødselsdag den 19 juni - og 7-9-13 så har vejret altid været godt og vi har kunne holde hans fødselsdagen som en stor sommerfest udenfor. Men for 2 år siden havde vi vandskade og gulvet revet op i 2 værelser samt badeværelset. Så der holdet vi hans fødselsdag i Legejunglen i Køge - det var virkelig en succes. Man skal bare købe drikkevare så må man selv have mad og kage med :-)

Lærke

Vi har kun holdt 3 børnefødselsdage, så sjovt har det ikke været. Men det har været så dejligt at se familie og venner bidrage til at vores søn har fået den bedste dag. Nu bliver han snart 4 år og har valgt at det skal være en piratfest med fiskekage og prinsessekage. Som vi skal holde på mit arbejde, hvor vi også skal hoppe på Airtrack og køre på cykler m.m. Se det skal blive en rigtig sjov fødselsdag.

Lærke

Vi har kun holdt 3 børnefødselsdage, så sjovt har det ikke været. Men det har været så dejligt at se familie og venner bidrage til at vores søn har fået den bedste dag. Nu bliver han snart 4 år og har valgt at det skal være en piratfest med fiskekage og prinsessekage. Som vi skal holde på mit arbejde, hvor vi også skal hoppe på Airtrack og køre på cykler m.m. Se det skal blive en rigtig sjov fødselsdag.

Louise

Diskofest derhjemme med børnechampagne, diskomusik og diskolys.😊

Kristine

De bedste børnefødselsdage vi har holdt har været holdt hjemme. En simpel skattejagt rundt i haven, med slikposer som skat,og ellers bare fri leg. Der behøver heldigvis ikke de store aktiviteter for at børnene har en fantastisk fest.

Helle

Prøv garderhøjfortet i gentofte!!! de super fine vejledere giver børnene en fornemmelse af hvordan det var at være soldat under 1 verdenskrig. Der er fokus på samarbejde og at man skal hjælpe hinanden. Man tager egen mad med og spiser ved langborde i det gamle autentiske fort.

Trine

Brug byens oaser. Frederiksberg Have vrimler med fødselsdage om sommeren. Fra de helt afslappede med skovturstæpper og et rundboldbat til medbragte havemøbler fyldt med pindemadder og champagne! 👍

Trine

Brug byens oaser. Frederiksberg Have vrimler med fødselsdage om sommeren. Fra de helt afslappede med skovturstæpper og et rundboldbat til medbragte havemøbler fyldt med pindemadder og champagne! 👍

Trine

Brug byens oaser. Frederiksberg Have vrimler med fødselsdage om sommeren. Fra de helt afslappede med skovturstæpper og et rundboldbat til medbragte havemøbler fyldt med pindemadder og champagne! 👍

Trine

Brug byens oaser. Frederiksberg Have vrimler med fødselsdage om sommeren. Fra de helt afslappede med skovturstæpper og et rundboldbat til medbragte havemøbler fyldt med pindemadder og champagne! 👍

Trine

Brug byens oaser. Frederiksberg Have vrimler med fødselsdage om sommeren. Fra de helt afslappede med skovturstæpper og et rundboldbat til medbragte havemøbler fyldt med pindemadder og champagne! 👍

Camilla

Med 3 børn i huset så er der holdt mange forskellige børnefødselsdage :)

Det har været i Dinos legeland, bowling i Worldcup Hallen i Rødovre, i Zoologisk Have, i biografen, i Klatreskoven og Naturcenter Herstedhøje :)

Trine

Vi har holdt en sjov fødselsdag i builder a Bear et år med en super værtinde, fødselsdagssang på disken og et herligt billed. Et andet år i Rødovre bowling hal som også levede op til forventningerne
Men alt ialt har de bedste fødselsdage været dem her hjemme/i gården med leg og grin.