Hvordan er det at være på barsel? Børn i byen spørger en række kvinder om deres vigtigste barselserfaringer og hvilke råd, de vil give videre til andre på barsel. Her er det Cecilie Rubini, der deler sine tips og tanker oven på barslen med lille Uma.

Hvad er det bedste ved at være på barsel?
Tid! Det at man kan fordybe sig, lære sit barn at kende, og holde en pause fra det meste andet.

Og det værste?
Tid! Den flyver ret hurtigt. Åh, og den skrabede økonomi. 

Hvad var din vigtigste erfaring under barslen?
Det her er min anden barsel, så jeg var på en eller anden måde mindre overvældet end med mit første barn, og skulle derfor heller ikke bruge lige så lang tid på at ’falde til’ i min rolle som mor. Det var jeg jo allerede. Min første barsel var præget af en del rastløshed, samt en booket kalender med alt fra rytmik til op til flere mødregrupper. Hyggeligt, men også næsten lidt for travl.

Derfor kunne jeg også trække på de erfaringer jeg gjorde mig i den første barsel, for seks år siden. Blandt andet at nyde det, irriterende som det lyder, og ikke mindst at vi ikke skal nå noget, hjemmedage uden planer er virkelig guld værd.

Hvilket gyldent tip fra en erfaren barslende vil du give til en nybagt mor, der netop er trådt ind i barselsland?
Meget i samme dur som ovenstående. Vær i det, nyd det, og tillad dig selv at have en hel dag, hvor du bare glor på dit barn og lader opvask og den slags være. Hverdagen skal tidsnok indhente jer.

Hvor er dit bedste barsels-hang out? 
Der er flere. Mit stuegulv. Frederiksberg Allé, hvor vi triller mange ture flere dage om ugen. "Brød" på Enghave plads. Man kan ikke hænge ud der, men de har sådan en marcipanfyldt croissant, som jeg kunne skrive lange kærlighedsfraser om. 

Hvad anbefaler du, at man bruger tid på under sin barsel? 
Det er svært at komme med anbefalinger, da det er så forskelligt fra person til person. Den eneste anbefaling jeg kan komme på, er at man skal gøre præcis som man selv synes, og passe på ikke at lade andres forestilling (og nogle gange også sin egen) overskygge lysten, og det der er realistisk.

Hvis der er en dag, hvor du stadigvæk intet har nået, er iført nattøj og din baby ikke har sovet som den plejer når klokken slår 15, so be it. Omfavn det. Hvor tit i ens liv har man lige muligheden for det? 

Der er også en dag i morgen. Og før du får set dig om, er dit barn seks år og stiller spørgsmål, du ikke har svaret på.

Om Cecilie Rubini:
Cecilie Rubini – kvinden bag den populære blog Sneglcille – har gennem flere år blogget ufiltreret om sit liv som ung dele-mor til Otto på Vesterbro. For ca. to år siden tog hendes liv en uventet drejning, da hun igen fandt sammen med Ottos far, Freelancer. I 2015 har bloggen derfor sprudlet af lykke, bryllup og baby-billeder, for i april blev lillesøster Uma født og i sommeren 2015 sagde Sneglcille og Freelancer endelig ja til hinanden. Blogverdenens måske bedste kærlighedshistorie!
Følg Cecilie Instagram @cecilierubini

 

Fotos: Cecilie Rubini