Mangler I inspiration til gode børnebøger for de 5-8 årige? Vi har samlet en bunke af de bedste Høst & Søn børnebøger lige her!

Annonce


Mig og min familie

mig og min familieAf Anja Hitz

Alder: 7+. Kategori: Serier.

Resumé

En sjov, uhøjtidelig og kærlig serie om enebarnet Rose og hendes skøre, sammenbragte familie. Rose er 11 år og enebarn. Hendes forældre er skilt, og da moren bliver kæreste med en ny mand, vender det op og ned på det rolige liv, Rose hidtil har haft på skift hos sin far og mor. En én ting er, at han gør alting anderledes end mor og Rose ville gøre det; han har også fem børn - og næsten alle drenge! En fortælling om barnet som bindeleddet mellem en mor og en far, der har valgt at gå hver sin vej, og om at pap er tykkere end vand. Bøgerne er illustreret af Kirsten Raagaard, og kan læses uafhængigt af hinanden. 

Anmeldelser

"En klog og varmhjertet fortælling om sårede følelser og sorte afgrunde."
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken                  

"Historien skildrer på humoristisk vis glæder og udfordringer, der naturligt følger med i en sammenbragt familie. Teksten suppleres af Kirsten Raagaards fine tegninger, som med indlevelse understøtter teksten … En velskrevet og anbefalelsesværdig bog, som kan læses i såvel sammenbragte som kernefamilier."
- Lektør                                                                    

"I al stilfærdighed fremragende … Jeg slugte alle fire bind råt, græd lidt indeni over de skilsmisser, jeg har været udsat for og årsag til, og smilede så lettet over, at skilsmisse hverken behøver betyde et liv uden familie eller uden kærlighed for de børn, vi elsker så højt. Et must read for skilsmisseforældre og ganske enkelt supergode bøger for børn."
★ - Ulla Hinge Thomsen, BogLiv.dk 

Titler i serien


Teddy

Af Lin Hallberg

Alder: 6+. Kategori: Serier.

Resumé

Lin Hallbergs elskelige og populære serie om den lille, tykke og uregerlige pony, Teddy. Teddy flytter ind hos Emilie og hendes sammenbragte familie. Det er meningen, at han skal være Emilies egen private hest. Men Teddy er stædig og sur, og Emilie kan faktisk ikke komme til at ride på ham. Så nu begynder den lange, seje kamp med at få Teddy til at makke ret, og imens vokser familien med katte, kaniner, en gris – og en lillebror. Teddy-bøgerne er illustreret af Magareta Nordqvist. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden. 

Anmeldelser

"Det er en meget hyggelig fortælling … guf for heste- og  rideinteresserede piger … Tegningerne er særdeles gode og meget udtryksfulde. De støtter læsningen meget og er med til at give en god læseoplevelse … Bogen kan varmt anbefales."
- Børn og Bøger

Titler i serien 


Hanna og Emma

Af Bente Bratlund

Alder: 6+. Kategori: Serier.

Resumé

Hanna & Emma er en letlæst bogserie om to bedsteveninder, Hanna og Emma, der altid er der for hinanden. Hver bog i serien fortæller to korte historier om pigerne og de ting, der fylder i deres hverdag: skole, venner, familie. Varme fortællinger om hverdagsdramatik i øjenhøjde med pigerne.

Anmeldelser

"Serie om de ca. 11-årige piger Hanna og Emma. Kan læses af piger fra ca. 8 år og vil være god at give til dem, der er klar til noget mere end de tynde læse let-bøger … Man får hurtigt sympati for Emma og Hanna. Historierne er veldisponerede med fine spændingskurver … God ny serie om at være veninder, der vil tiltale målgruppen."
- Lektør

Titler i serien


StenfjæsStenfjæs

Af Lars Daneskov
Alder: 6+.
Kategori: Humoristiske bøger

Resumé

Med Stenfjæs tager Lars Daneskov igen arven op efter Ole Lund Kirkegaard og leverer en sprudlende, sjov fortælling om børn og venskaber, om sære voksne og alle deres ord og tavshed, og ikke mindst om hvad der sker, når man ønsker sig alt muligt, og det hele pludselig går i opfyldelse. En fuldtonet hyldest til fantasien og det rene børneliv, hvor alt er muligt, og der ikke er noget ”fordi”, men kun et ”tænk nu hvis”.

 


Os i 3.U

os i 3.uAf Gunvor Reynberg

Alder: 8+. Kategori: Humoritiske bøger.

Resumé

Os i 3.U er en humoristisk serie om Mikkel, Foxy og alle deres venner i 3.U. Bøgerne er spækket med grinagtige og genkendelige situationer og fyldt med sprudlende, sjove illustrationer af Niels Roland. Dansk "Wimpy Kid" for de yngste læsere.

Anmeldelser

"Der er fart over feltet og masser af sjove og skøre episoder. Humoren er skæv, sproget nutidigt og Niels Rolands sort/hvide illustrationer passer godt til historien."
– Lektør

"Byder på masser af action, grin og finurlige bekendtskaber […] Rigtig vellykkede."
– Birte Strandby, Bogvægten

"Der er massere af fart over feltet, morsomt sprog og fede illustrationer i Os i 3.U-bøgerne."
– Børn i Byen

Titler i serien


Villads fra Valby

villas fra valby er indbrudstyvAf Anne Sofie Hammer

Alder: 4+. Kategori: Humoristiske bøger.

Resumé

Villads fra Valby er en helt almindelig dreng, som elsker Disney Sjov, pasta med kødsovs og at lege med sine venner. Han er nemlig rigtig god til at lege – men desværre er det ikke altid, at de voksne synes, at de ideer Villads får, er så gode. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Anmeldelser

"En moderne og københavnsk udgave af Emil fra Lønneberg".
★ - KultuNaut          

"Spændende og morsom underholdning… velegnede til højtlæsning både for børn, der snart skal begynde i skole og for ungerne i de første klasser"
- Bogvægten.dk

Titler i serien 


Bøgerne om Mille Møgunge

Mille MøgungeAf Joanna Nadin

Aldersgruppe: Højtlæsning fra 5+. Kategori: Humoristiske bøger

Resumé

I bøgerne om Mille Møgunge møder vi den øretæveindbydende, sjove og helt uimodståelig Kamilla Madsen (det med Mille Møgunge er en joke hendes far har fundet på). I hver bog er der tre klassiske ”hovsa-hvordan-endte-det-hele-dog-sådan-her”-historier – med de mest charmerende og finurlige illustrationer. Herlig højtlæsning for børn fra 6 år og selvlæsning fra 8 år. Til alle børn, der elsker Tom Gates, Wimpy Kid og Lille Virgil.

Anmeldelser

”Man kan ikke læse den uden at grine” – Sarah, bogblogger

”Jeg købte bøgerne til min datter, som lige er begyndt at læse selv. Serien om Mille er hendes favorit!” ***** – Sara, læser på Amazon

”Børnene elsker dem!” ***** - Thomas, læser på Amazon

Titler i serien


 

Roald Dahls elskede klassikere

Roald DahlAldersgruppe: Højtlæsning fra 8 år. Kategori: Eventyr

 

Charlie og Chokoladefabrikken
Charlies fantastiske oplevelser begynder, da han finder en guldbillet i en chokoladebar. Han er en af de fem heldige, der vinder et besøg i Willy Wonkas mystiske chokoladeimperium, hvor både oplevelser og farer venter…

Bogen er illustreret af den danske kulttegner John Kenn Mortensen, som giver nyt liv til historien med sine mørke streg.

Anmeldelser:


"At kombinere John Kenn Mortensens tegnestil med denne historie er et genialt træk." - Weekendavisen

"Millioner af børn verden over har elsket denne vilde fortælling." - ★★★★ Ekstra Bladet

Titler i serien


Garmann

Af Stian Hole

Alder: 5+. Kategori: Poetiske billedbøger.

Resumé

Det har regnet med børnebogspriser og fantastiske anmeldelser til den norske forfatter og illustrator Stian Hole for hans originale og anderledes billedbøger om den tænksomme dreng Garmann, der er trådt ind i skolealderen og dermed i en helt ny æra af barndomslivet.

Anmeldelser

"H.C. Andersen kunne ikke have gjort det bedre med pen, papir, saks og limpotte ... En gave til barnet i os alle."
★★ – Berlingske Tidende.                                            

"Forfatteren udfordrer børnenes øjne og ører, og han åbner en verden, som drager og kræver barnets fulde opmærksomhed."
★★ –Nordjyske  

 Titler i serien


Den gamle mand og hvalen

Af Stian Hole

Alder: 5+. Kategori: Poetiske billedbøger.

Resumé

En rørende fortalt, stemningsfuld og smukt illustreret fortælling om to brødre, Cornelius og Halvor, der har været uvenner i mange år. En dag opdager Cornelius en hval, som er strandet. Han prøver at hjælpe den tilbage i havet, men indser, at han ikke kan klare opgaven alene.

Anmeldelser

♥ ♥ ♥ ♥ ♥  - Politiken                                        

"En både rørende og elementært medrivende fortælling bliver det til. Et must fans for Stian Hole-fans, og nye læsere kan også snildt begynde her."
★ – Jyllands-Posten                                  

"Fordi både de smukke ord og det visuelle går op i en højere enhed, gør at det her er en hel særlig bog. Vil være helt fantastisk som højtlæsningsbog."
★ – Skrivepulten

Flere bøger af Stian Hole


Jesper Wung Sung

Alder: 5+. Kategori: Poetiske billedbøger.

Frøen og fluen

Der var en gang en selvfed frø, der nød livet og sig selv, men pludselig blev freden forstyrret af en træls flue og dagen fik en noget anden afslutning, end frøen havde tænkt. Frøen og fluen er en billedbog om en frø, der har nok i sig selv, en flue, der som fluer generelt, er irriterende og en motorcykel, der ændrer alt. Bogen er illustreret af prisbelønnede, norske Lisa Aisato.

Flere bøger af Jesper Wung Sung


Min oldefars historierMin oldefars historier

Af Tone Mygind Rostbøll
Alder: 4+. Kategori: Højtlæsningsbøger

Resumé

Theodors er 5 år og på besøg hos sin Oldefar, som bor på en bjergtop langt oppe i Norge sammen med sin lille kat Bombibitt. Oldefar er fantastisk til at fortælle historier om dengang, han var dreng og havde en legekammerat, som hed Tykke. Theodor elsker at lytte til Oldefars eventyrlige historier og lege på fjeldet og i skoven, hvor elgen græsser, og fantasien får vinger. Bogen er smukt gennemillustreret i farver af Peter Bay Alexandersen. Min oldefars historier er kendt fra tv-serien på DR Ramasjang.


Bent Haller

kaskelotternes sangKaskelotternes sang
Alder: 8+. Kategori: Højtlæsning.

Kaskelotternes sang er historien om den lille hvalunge Tangøje, der kommer ud på en dramatisk og farefuld rejse i det store ocean, da han bliver væk fra sin flok. Bent Hallers berømte klassiker er en historie om kampen for at overleve, men også om forureningen af havet, der gør det svært for hvalerne at leve.

Anmeldelser

"Flot genudgivelse af Bent Hallers kendte historie om hvalungen Tangøje og dens dramatiske oplevelser på havet […] Smuk genudgivelse af en fortælling som stadig er aktuel, og som stadig vil have læsere. Handler om de store emner som venskab, døden, personlig udvikling og ikke mindst forurening og dyreliv. Sproget er malerisk og levende. Lea Leténs illustrationer er velvalgte og giver bogen et nutidigt løft. Flot og indbydende forside. En klassiker som børn i dag også bør kende til."
- Dorthe Grønbæk, Lektør

Flere bøger af Bent Haller


Villads fra Valby maler uden for stregerne

villas fra valby maler uden for stregerneAf Anne Sofie Hammer

Alder: 4+. Kategori: Leg og læring.

Resumé

Villads fra Valby maler uden for stregerne er en ny, anderledes male- og aktivitetsbog, som i bedste Villads fra Valby stil opfordrer børnene til at løse opgaverne på deres helt egen måde og male udenfor de streger, de voksne altid har så travlt med at fortælle, at man skal holde sig indenfor.


Villads fra Valby - Sikker i trafikken

Af Anne Sofie Hammer og Dina Gellert

Alder: 5+. Kategori: Leg og læring.

Resumé

Villads fra Valby - Sikker i trafikken er en sjov og legende trafikindføring i børnehøjde. På baggrund af korte faktatekster og store myldrebilleder af genkendelige trafiksituationer lægger bogen op til en samtale med indskolingsbarnet om, hvad Villads og andre trafikanter glemmer og gør forkert. Bagest i bogen er der en trafikquiz, hvor barnet kan tjekke sin viden om trafik, samt et sjovt trafikbrætspil. Bogen er blevet til i tæt samarbejde med Børneulykkesfonden, som også udarbejder en række materialer til en Trafik-børnehavepakke som vil blive solgt og distribueret til børnehaver og skoler.


Villads fra Valby laver opgaver 

Af Anne Sofie Hammer og Dina Gellert

Alder: 5+. Kategori: Leg og læring.

Resumé

Lav opgaver sammen med Villads fra Valby i dette hæfte, der er fyldt med sjove udfordringer til børn i indskolingsalderen. Der er labyrinter, find fem fejl, prik-til-prik og tegneopgaver. Der er også mulighed for at lære at skrive tal og bogstaver selv, genkende bogstavlyd og endda løse nogle helt enkle regne- og staveopgaver. 


Villads fra Valby - Læs selv

Af Anne Sofie Hammer og Dina Gellert

Alder: 6+. Kategori: Læs selv.

Resumé

Få lyst til at læse med Villads fra Valby. Villads fra Valby LÆS SELV-serien består af en række korte, pinlige, sjove historier om Villads fra Valby, skrevet til de børn, der lige har knækket læsekoden.

Anmeldelser

"Kan holde den lille begynder-læser fanget til sidste side med adskillige grin undervejs."
- Bogmagasinet

Titler i serien


Venner i klassen Venner i klassen

Af Pernilla Gesén
Alderstrin: fra 6 år. Kategori: Læs-selv

Resumé
God læsestart! Venner i klassen er en letlæsningsserie til de små, som netop er startet i skole - og for alvor skal i gang med at knække læsekoden. Serien om Venner i klassen handler om eleverne i 1.A og er børnenære, rørende historier, nemme at læse, der handler om konflikter og problemer, som er genkendelige, når man er 6-7 år.

Titler i serien


 Læs også vores bogguide her:

 

Tilmed dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.