Mange børn er interesseret i historier om drager. Men prøv så lige at tilføje 12 små legefigurer, en legemåtte og nogle fantastiske og farvestrålende illustrationer til historien – så bliver det ekstra sjovt. Børn i Byen har testet Dragons – Busy Book fra Dreamworks.

Dragerytteren Hikke og hans drageven, Tandløs, er igen på eventyr. Hikkes bedste ven, Astrid og dragerne fra Bersærk-øen: Stormflugt, Skyspringer, Krogtand, Fedknold, Tordendron-dragen, Skrillen, Havskræk og Træhugger-dragen kæmper mod det onde.

Bogen fanger børnene på grund af de farvestrålende og flotte illustrationer. Hver side er en lille præsentation af hver enkelt drage eller dragerytter, som man så kan finde blandt de 12 små legefigurer. Børnene kan placere figurerne på legemåtten og efterfølgende skabe deres egen dragehistorier. 

Målgruppen er fra 3 år. Min datter er 3 år, men hun var langt mere interesseret i sine dukker, så jeg måtte tænke i alternative baner, da bogen skulle testes. Min nevø på 3 år blev derfor testperson, og aktivitetssættet blev så stort et hit for ham, at han efterfølgende har fået så meget smag for drager og drageryttere, at det lige nu er det sejeste. Min søn på 8 år gider ikke rigtigt drager mere, men eftersom han læser rigtig meget for tiden, var det en god bog for ham at læse højt fra – så bogen kan også være en inspirationskilde for de lidt større drenge, der måske gerne vil have lidt andet at læse i, end de lidt mindre eventyragtige bøger, der læses i skolen.

Tre ud af fem stjerner: 
Dragons - Busy Book
Forlaget Alvilda
Fra 3 år
Vejl. pris: 149,95 kr.