Iqbal Farooq er som udgangspunkt en sympatisk fortælling med gode nye stjerner, men ender desværre som mere fjollet end sjov.

Iqbal fra Nørrebro
Iqbal er en god dreng, men havner altid i vanskeligheder, og har svært ved at stille sin hårdtarbejdende far tilfreds. Men han vil gerne ændre sig - være ”den nye Iqbal”. Men det går ikke så godt. Da han og hans bror Tariq øver sig i et kemiforsøg i frikvarteret, går det fuldstændig galt, og de kommer til at sprænge skolen i luften.

Dét tiltrækker opmærksomhed fra to bøller af nogle forretningsfolk, som vil bygge et parkeringshus på tivoligrunden  - og gerne vil have fingrene i opskriften på drengenes bombe. 

Familien ny-Danmark
Iqbal Farooq bringer forfriskende nye stjerner på banen. Særligt Arien Takiar som Tariq Iqbals nørdede lillebror, og Moowgliie Duissara som lillebror, Dindua. På voksensiden er Sara Masoudi virkelig fin og troværdig som Iqbals stille, men stærke mor (med overraskende læsevaner).

Derudover er der også gode præstrationer af mere garvede skuespillere: Liv Leman Brandorf, som Iqbals søde veninde og Tariqs store kærlighed, Dar Salim som den småkriminelle onkel, som forsøger at gøre det rigtigt og Ditte Hansen, som er ret morsom som skolepsykologen ”psykonette”.

Men under overfladen lurer hele tiden en utroværdighed, og som publikum studser man over detaljer som udseende, navne og at en person fra Djursland siger: ”Mojn”.

Hvor end man gerne vil Iqbal Farooq som projekt og idé, med det positive udgangspunkt og en forfriskende historie, så ender den desværre med at være anstrengt og alt for eksplicit i dialog, skuespil og stil.

Tre ud af fem stjerner: 
I
Iqbal Farooq og den hemmelige opskrift
Se trailer her.