Mangler I inspiration til gode børnebøger for de 2-5 årige? Vi har samlet en bunke af de bedste Høst & Søn børnebøger lige her!

Elg, Bæver, Bjørn

Af Nicholas Oldland

Alder: 2-3 år. Kategori: Serier for de mindste.

Resumé

Mød de tre skønne, tossede venner fra vildmarken. De er ueninge om det meste, men kan slet ikke undvære hinanden. Elg, Bæver,  Bjørn er en skrupskøn billedbogsserie til de mindste og deres forældre. Elg, Bæver, Bjørn-bøgerne er skrevet og illustreret af Nicholas Oldland. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden 

Anmeldelser

"Skønne og meget fine historier, som man kan tale længe om med de børn, som enten er store i vuggestuen eller små i børnehaven. Bøgerne handler om samvær på en meget konkret måde, og tegningerne illustrerer godt. De to bøger er fabler, men dyrenes problemer er meget hverdagsagtige, og derfor er der tale om ren hygge."
★★★★ – Ekstra Bladet

"Søde og underfundigt humoristiske billedbøger for børn. Både barn og formidler vil få en god læseoplevelse … Illustrationerne er simple og charmerende."
– Lektør       

"Værdien af ordentlige bjørnekram og sjove oplevelser med venner er indholdet i Nicholas Oldlands ømt stiliserede Billedbøger … Både bjørn og elg er hyggelige, menneskekloge bekendtskaber."
♥ ♥ ♥ ♥ – Politiken

Titler i serien


Carl

Af Ida Jessen og Hanne Bartholin

Alder: 3+ år. Kategori: Serier for de mindste.

Resumé

Jessen og Bartholins serie om elefantungen Carl er allerede blevet udråbt til "en garanteret billedbogsklassiker for de mindste". Serien fortæller med stor kærlighed og humor omgenkendelige situationer og scener fra småbørnsfamiliens hverdag med alle de store og små dramaer, den indeholder. Carl-bøgerne er skrevet af Ida Jessen og illustreret af Hanne Batholin. Bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.

Anmeldelser

"Carl fortjener at blive læst i laser i småbørnsfamilierne."
★★★★★ - Jyllandsposten

"Sandt klassiskerpotentiale."
★★★★★ - KultuNaut                                                                

"Billedbog om elefantungen Carls er hjetevarmt guld."
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ - Politiken

Titler i serien


Cirkeline

cirkelines museskoleAf Hanne Hastrup

Alder: 2+ år. Kategori: Serier for de mindste.

Resumé

Hanne Hastrup debuterede i 1969 med bogen Cirkeline. Siden dengang er Cirkeline, den lille alf med den sortprikkede røde kjole, der bor i en tændstiksæske på tegnerens bord, blevet en integreret del af dansk børnelitteratur gennem generationer. Sammen med sine osteglade musevenner, Frederik og Ingolf, er Cirkeline altid klar til nye, sjove eventyr. Bøgerne om Cirkeline findes i både store, små og samlede udgaver. De er skrevet og illustreret af Hanne Hastrup, og bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden.  

Anmeldelser

"Det virker, som om at Cirkelines mor stadig har meget at fortælle. Der er ingen som Hanne Hastrup, der kan tegne og skrive så sødmefyldt, uden at det bliver kedeligt."
★★★★★ - Fyens Stiftstidende

"Kan man blive træt og for gammel til Cirkeline? Nej, bestemt ikke (...)"
★★★★★ - jagoo.dk

Titler i serien


Carl for de mindste

Carl for de mindsteAf Ida Jessen

Aldersgruppe: Fra 1 år. Kategori: Serier for de mindste.

Resumé

Carl for de mindste er en ny, sød serie til de helt små elefantelskere, fra halvandet år og op. Ida Jessen og Hanne Bartholins Carl-bøger er blevet udråbt som "moderne klassikkere", der "fanger essensen af barndommen" og "bør læses i laser" af alle børnefamilier. Med Carl er gul og Carl er sød kan de helt små familiemedlemmer nu også være med.

Titler i serien


Kammas kjoler

Af Cecilie Wallengren

Alder: 3+ år. Kategori: Til piger.

Resumé

Kamma elsker kjoler. Hun vil helst have kjole på hver eneste morgen – og helst sin jordbærkjole. Desværre er Kammas mor ikke enig. Når det er regnvejr, skal man da have varmt tøj og regnbukser på! En dag bliver Kamma godt gammeldags vred. Bevæbnet med saks og skraldespand tager hun sagen i egen hånd. 

Anmeldelser

"Jeg er vild med Kammabøgerne til de helt små, for historierne er så korte, at børnene kan holde interessen fanget, og bøgerne har de skønneste illustrationer."
- Ude og Hjemme

"En gennemført pigebog, der danner grobund for en både alvorlig og sjov snak med små kjoleglade piger."
★★★★★ - Fyns Amts Avis

"Agnes [datter] og jeg har læst den her billedbog tusind gange ca. siden vi fik den i sidste uge … Kammas kjoler er en herlig og meget anvendelig billedbog, fyldt med flotte kjoler og fine detaljer."
- thejulesrules.dk, blog

Titler i serien


Jeg HAR jo sagt...

jeg har jo sagt godnatAf Jory John og Benji Davies

Alder: 3+ år. Kategori: Humor for de mindste.

Resumé

Tre herlige billedbøger om de to umage naboer - And og Bjørn. I disse sjove og farvestrålende billedbøger forsøger to meget forskellige naboer at være venner. Men det kan altså godt være lidt svært, når den ene er en hyperaktiv og grænseoverskridende and og den anden en introvert og lidt doven bjørn.

Anmeldelser

"Det er en historie der bare bliver sjovere og sjovere for hver gang man læser den, især fordi man kan se lighederne mellem ens eget liv og Bjørn og Ands […] Billederne der er tegnet af Benji Davies er bare med til at gøre denne bog uimodståelig."
★★★★ - Bogrummet 

"… gedigen underholdning af den slags, man tager ned fra hylden flere gange."
–  Nordjyske Stiftstidende

Titler i serien


Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved

Af Werner Holzwarth og Wolf Erlbruch

Alder: 2-5 år. Kategori: Humor for de mindste.

Resumé

Muldvarpen, der ville vide hvem der havde lavet lort på dens hoved er blevet en moderne klassiker for børn - og kultbog for mange unge og voksne. Den udkom første gang på dansk i 1991 og er siden trykt i næsten 300.000 eksemplarer. 

Anmeldelser

"Det er få børnebøger, der kan få min femårige søn til at slukke fladskærmen frivilligt for at få læst en historie læst højt. Men " Muldvarpen, der ville vide, hvem der havde lavet lort på dens hoved" er en af de få undtagelser."
- Kristeligt Dagblad


De tre Bukke Bruse

Af Bjørn F. Rørvik

Alder: 2+ år. Kategori: Humor for de mindste.

Resumé

Tre humoristiske nyfortolkninger af det klassiske eventyr om De tre Bukke Bruse og den væmmelige trold under broen. Uanset om De tre Bukke Bruse skifter sæteren ud med besøg i badeland, på plejehjem eller skolen, er trolden fulgt med. Men som altid klarer bukkene sig ud af kniben – og trolden, ja han får sig nogle oplevelser, han sent vil glemme! Børn helt ned fra 1-2 års alderen vil elske Gro Morsunds naivistiske og farverige illustrationer, når De tre Bukke Bruse rigtig slår sig løs.

Anmeldelser

"… giver smil på læben og lyst til at kaste sig over tusserne."
– Information

"De sidste to hundrede år har de tre Bukke Bruse hvert år vandret til sæters for at spise sig fede. Selvfølgelig må også de på et tidspunkt forfalde til nutidige fristelser som vandrutsjebaner og isvafler. Det er to glade nordmænd, Bjørn Rørvik og Gry Moursund, der har digtet videre på folkeeventyret og illustreret det, så man bliver helt svimmel af grin … Eventyret har altid hørt til mine yndlinge, men jeg tror, at jeg fremover vil foretrække denne version!"
–  Weekendavisen

Titler i serien


 

Antologier

Af Christel Amundsen, red.

Alder: 2-7 år. Kategori: Højtlæsningsbøger.

Resumé

Gå på opdagelse med dit barn i disse skønne samlinger af spændende, sjove, klassiske og moderne historier, eventyr, rim og remser. Her er bøger til godnat- og højtlæsning for de mindre og lidt større og letlæsning til at knække læsekoden og understøtte den første læsning. Alle bøgerne er gennemillustreret i farve af nogle tidens bedste børnebogsillustratorer.

Titler i serien


Bøgerne om Magda

Magda

Af Anne Sofie Hammer

Aldersgruppe: Fra 4  år

Resumé

Mød den fantasifulde og viljestærke Magda, som har en helt særlig evne til at stille spørgsmål ved de fleste ting, de voksne siger - og ofte ender med at få det præcis, som hun gerne vil have det. Anne Sofie Hammer, som står bag de populære bøger om Villads fra Valby, har skrevet ny, skøn serie fortalt i børnehøjde - fyldt med varme og humor for både store og små.

Titler i serien


 Søskende bøger

Så er vi to

Af Cecilie Wallengren

Alder: 2+ år. Kategori: Billedbøger.

Resumé

Så er vi to er en lidt anderledes søskendebog. Her handler det ikke om, hvor træls det er pludselig at skulle dele forældrenes opmærksomhed, men om hvor dejligt det er at være to. Bogen er illustreret af svenske Amanda Eriksson.

Anmeldelser

"Så er vi to er en glad og enkelt komponeret billedbog, der kan forstås af selv de yngste bogbrugere på blot et par år og er god at sidde med, hvis man snart skal til at være storesøster eller –bror."
♥ ♥ ♥ ♥ -  Politiken 


 Læs også vores to andre bogguides:

 

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.