Skumfidus-slikpinde, kræmmerhus-juletræer og skumsnacks . Mmm... Få her krea-kvinden Sabine Lemires tre nemme opskrifter til sjovt juleslik, som børnene kan være med til at lave.

Skumfidus-slikpinde

Byd små julegæster på indbydende sukker-slikpinde, der lokker med krymmel og fine striber.

Ingredienser:
10 skumfiduser
10 sugerør i pap
100 g hvid chokolade og kagekrymmel

Sådan gør du:
Stik hul i skumfiduserne med fx en syl. Smelt chokoladen i vandbad. Dyp skumfiduserne i chokoladen og derefter i kagekrymmel. Lad slikpindene tørre.

Isvaffeltræ

Lav små juletræer af isvafler, som også fint kan fungere som sjov pynt på julebordet, hvis de trods alt bliver en tand for søde at sætte tænderne i.

Ingredienser:
2 isvafler
pasteuriserede æggehvider
flormelis og kagepynt

Sådan gør du:
Læg to isvafler sammen. Knæk den rundede kant af vaflen, så træet står stabilt. Bland lidt æggehvider i flormelis til en glasur. Dyp vaflens spids og kant i glasur og derefter i kagepynt. Sæt med glasur noget kagepynt i træets top som stjerne.

Skum-knas

De her små himmeriske mundfulde er virkelig gode godter, som er super nemme at lave. De kan varieres i det uendelige med forskellige ingredienser, fx anbefaler Børn i byens redaktionen også at afprøve med Dumle-karameller, mandler og skum.

Ingredienser:
200 g mørk chokolade
150 g nougat
2 håndfulde mini-skumfiduser
2 håndfulde pistacienødder
og 2 håndfulde cornflakes

Sådan gør du:
Smelt chokolade og nougat over vandbad. Tilsæt skumfiduser, pistacienødder og mandler.
Læg et stykke bagepapir i en kageform, og hæld chokolademassen i. Når konfekten er stivnet efter en tur i køleskabet, skæres den i skiver.

TIP! Hent mange flere sjove idéer til juleguf, pynt, og aktiviteter i Sabine Lemires bog "Julebogen". Den kan købes på lemire.dk. Følg også Instagram-kontoen @sabinelemire.