Vi er på vej til Norge og vi skal sejle med DFDS fra København til Oslo. Målet er en tur i den norske vildmark, og vi er ret så taknemmelige for at de første mange kilometer skal tilbringes på færgen frem for i en bil med ungernes klassiske utålmodige " Hvooornår er vi der?!!?"  Et skib har bare lidt mere plads og lidt mere at byde på.

[SPONSORERET INDHOLD]

 


Køjesenge i kahytten og pool på dækket
Oslofærgen opleves af ungerne som et eventyr fra vi kører om bord. Vores børn er fyr og flamme for at komme op og se kahytten, hvor vi skal sove. De elsker udsigten, og at de skal sove i køjesenge. Men tiden er knap, for vi har købt Børneklippekort og Youngster kort, der giver adgang til et hav af aktiviteter. Kortet koster kun 99 kr, men giver bl.a. adgang til både skattejagt, en kran man kan fiske bamser op med, en børnedrink, en gratis is, adgang til både indendørs og udendørs pool plus en række andre aktiviteter– så der er travlt forstås! Inden vi får set os om er den første halvanden time gået med badning i pool på dækket, hvor vi voksne nyder et glas køligt hvidvin i solen, mens ungerne laver bomber og dykker.

Virkelighedens overflødighedshorn
Pludselig er det blevet spisetid og vi skynder om ned i restaurant Seven Seas, hvor der er en overdådig buffet med alt fra pil-selv-rejer,  krebs og oksemørbrad og det store kolde bord og asiatiske retter og tapas og, og, og – you name it – de har det!

Ungerne har en fest, der afsluttes med dessertbord og bådens helt store attraktion: Softicemaskinen. Hvis Oslobåden skal sammenlignes med noget som helst andet, så er det et virkelighedens overflødighedshorn, der (ligesom softicemaskinen) aldrig løber tør.

Vugget i søvn af bølgerne
Efter maden er der hestevæddeløb, hvor ungerne kan spille på hver deres hest og vinde præmier. Mine unger er så heldige hver at vinde et gavekort på 50 kr. til taxfree shoppen, som selvfølgelig også må besøges. Der er også et børnedisco, men vi beslutter os for, at nu er det sengetid! Ungerne får læst godnathistorie i kahytten og ligger og kigger ud på månen, der danser i bølgerne, mens den store båd æder sig ubesværet igennem de mange kilometer.  Vi voksne tørner også ind til færgens rolige bevægelser. Og vi sover som en drøm.

Næste morgen er vi friske og veludhvilet og spiser morgenmad i restaurant Commodore, der både byder på amerikanske pandekager, bacon, røræg, baked beans, friskpresset juice, rundstykker, basser, frisk frugt, yoghurt  – igen - der er alt og mere til – og selv det mest kræsne barn bliver tilfredsstillet.

Men det bedste er, at ingen af ungerne på den lange tur en eneste gang har spurgt "hvooornår er vi der?" De har oplevet transport som en oplevelse og et eventyr. Bedre start på en ferie for en børnefamilie bliver det næppe.

Børn i byen var inviteret af DFDS.