Fru Nimb hedder en af de nyeste restauranter i tivoli.  Og her serveres højt belagt luksus smørrebrød med hjemmebrygget øl og et kæmpe udvalg af snapse til. Er det et sted for børn?? Børn i byen har undersøgt sagen.

Fru Nimb er indrettet i lyse æstetiske farver og fører tankerne hen på et etablissement for det bedre københavnske borgerskab for en 100 års tid siden.

Det lyder ikke umiddelbart som et sted, hvor man vil gå hen med 3 unger på 7 år og en på 9, der har de klassiske børneretter som spaghetti med kødsovs og pizza som deres favoritter. Så selv om min kæreste og jeg mener at børn skal udfordres på deres smagsløg er det ikke uden bange anelser, at vi bevæger os indenfor i de stemningsfulde lokaler, hvor der hverken er legeland, videospil, balloner eller andet af alt det, der normalt bliver kastet efter børn for at undgå, at en frokost eller middag ikke udvikler sig til den rene katastrofe.

Tjener i øjenhøjde
Der sker imidlertid to ting, der får ungerne til at opføre sig eksemplarisk: Det ene er den helt fantastiske fornemme stemning, der får børnene til at forstå, at det her er ikke hverdag. Det andet er vores tjener. Han er i øjenhøjde og han er sjov, men med en professionalisme og værdighed,  der gør at børnene tager det hele seriøst og bliver nysgerrige på, hvad det her sted egentlig byder på.

LÆS OGSÅ: Familielykke i Tivoli

Her er et godt udvalg for børn, hvor der kan vælges mellem en række klassiske smørrebrød, så det ikke bliver for avanceret. Børnene starter med lækre rødspættefileter med hjemmerørt remoulade og en enkel vælger højtbelagt med friske saftige rejer med æg, dild, citron. Det er et kæmpehit og en af børnene udbryder lige dele overrasket og lige dele fornærmet: ”Hvorfor har vi aldrig været her før?? Det er det bedste jeg har smagt!”  Vi voksne kan ikke følge med, før de har spist op og næsten slikket tallerkenerne.

Kulinarisk zen og spontane klapsalver
Jeg prøver de friske fjordrejer, der er en fryd for både øjne og gane. Jeg skal til at sætte ord på, men oplever at min kæreste er uden for rækkevidde. Han sidder i en slags kulinarisk zen og smiler saligt, efter han har sat tænderne i den røgede ål med lun røræg og friskrevet trøffel. En moderne kombination, men som efter hans udtryk at dømme har udløst en vinderkupon af de helt store. Vi drikker fru Nimbs hjemmebryggede IPA øl og spændende snapse, som vores tjener har udvalgt med stor kyndighed til hver vores smørrebrød.

LÆS OGSÅ: Tivoli kræser for de mindste

Anden ombæring til børnene er det lune. Det hele er lavet fra bunden med de bedste råvarer. Den ene halvdel vælger frikadeller med rødkål og surt, den anden lun leverpostej med bacon og agurkesalat. Et par af børnene begynder spontant at klappe! Det gør vi næsten også, da vi sætter tænderne i vores sprængte kalvetunge med hønsekødssalat og sprød bacon i den helt perfekte tykkelse. Konsistensen af det bløde og det sprøde, det cremede og det salte er helt rigtig tuneret. 

Vi er mætte og vi vælger at tage kaffen og det søde på den senere tur rundt i tivoli og stoppe, mens ungerne endnu er tryllebundne af maden og stedet. Det har været en succes fra de kom og sådan må det også gerne ende.

Plus bonusstjerner
Til sidst spørger vi børnene, hvad de ville skrive i en anmeldelse og familiens største gourmet, min 7 årige papsøn, siger uden at blinke, at han giver max stjerner plus bonusstjerner!
Jeg er tilbøjelig til at give ham ret – både pga. stedet og ikke mindst vores übercoole tjener, der gjorde dagen til en helt særlig oplevelse - og så naturligvis maden, der er i højeste liga og med et køkken, der virkelig har styr på sit håndværk. Og den slags går som bekendt aldrig af mode!

Børn i byen var inviteret af Tivoli.