
Blomster som syrener dufter fantastisk og smager endnu bedre. Brug syrener i is, saft, syltetøj og som drys på kager. Her kommer Urban Garden Companys opskrift på den bedste og nemmeste hjemmelavede syrenblomst-saft, du overhovedet kan finde.
Du skal bruge:
3 økologiske citroner
40 klaser syrenblomster
1,8 kg sukker
60 g citronsyre
2½ l kogende vand
¼ tsk Atamon
Sådan gør du:
1. Vask citronerne grundigt, og skær dem i skiver.
2. Læg blomsterne i en stålskål sammen med sukker, citronsyre og citronskiverne.
3. Hæld det kogende vand over, og rør et par gange i det så sukkeret bliver opløst.
4. Bland Atamon i lidt af den varme saft, og tilsæt det til blandingen. Dette giver en bedre konservering. Skal saften ikke opbevares i længere tid, så spring Atamon over.
5. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå på køl i 3 dage.
6. Si saften, og hæld den på rene, skoldede flasker. Opbevar saften i køleskabet.
HUSK: Pluk en masse syrener så du også har til alle hjemmets vaser.