Fodboldspillende drenge og piger i alle aldre ser op til idoler som Ronaldo, Messi og Zlatan. At opleve verdensstjernerne live foran op mod 100.000 andre tilskuere på et af de mægtige stadioner i Europa vil være en oplevelse, dine børn aldrig glemmer. Her får du fem tips til, hvordan du giver dine børn en vellykket (og billig) fodboldtur.

[SPONSORERET INDHOLD]

 

1. Vælg den rigtige klub
Som udgangspunkt bliver børn nok ellevilde blot ved tanken om at komme ud og se deres store fodboldidoler, hvad enten det er en ‘herretur’ for far og søn, eller det er en tur for hele familien. Men skal du være helt sikker på, at turen bliver en succes, så undersøg, hvilken klub der er din søns eller datters favoritklub. Der er stor forskel på, om det er Messi eller Ronaldo, der er idolet. Hvis du mangler et clue, så tjek, hvem der pryder plakaterne på børneværelset.

LÆS OGSÅ: Sportsmekka for hele familien

2. Planlæg turen i god tid
Et godt rejseråd, uanset hvilken rejse du skal på, er at planlægge og bestille i god tid. Fordelen ved at planlægge i god tid er blandt andet, at rejsen typisk bliver billigere. En fodboldtur er også noget, dine børn kan se frem mod og glæde sig til. Hvilket barn vil ikke stolt fortælle i skolen, at han skal til Barcelona og se Messi? Den glæde kan du give dit barn ved at være i god tid. 

3. Gør en familietur ud af rejsen
Hvis du har besluttet at give dit barn en oplevelse for livet, så gør en tur ud af det. Det kan være en god investering i kvalitetstid med familien at tage en hel weekend af sted. 

4. Undersøg, om der er ekstra oplevelser
Du kan give dine børn helt fantastiske ekstra oplevelser – nogle endda næsten gratis. Har I gjort en tur på to-tre dage ud af det, kan man ofte nå ud og se spillerne træne dagen før kampen, og her kan man være særligt heldig at få autografer. Alle de store klubber har også en rundvisning på stadion (se under fx. 'tours' på klubbens hjemmeside), hvor man eksempelvis kan komme ind i omklædningsrummet eller ind på banen. Prisen for en stadionrundvisning ligger typisk på 80-100 kr. og er et minde for livet for dine børn.

LÆS OGSÅ: Unger i svensk vildmark

5. Husk souvenirs og billeder
Husk 'beviser' for din fodboldtur. Det giver børn noget, som de altid kan mindes turen med, men også noget, som de stolt kan vise frem til vennerne. En fodboldtrøje med yndlingsspilleren og en masse billeder fra stadion er altid uvurderlige minder. 

Guide til billetter og rejsebureauer
VisitFootball.dk finder du info om billetkøb og rejseguides til alle de store fodboldklubber i Europa. Du kan også læse flere gode råd til fodboldturen, samt finde links til rejsebureauer, hvor du kan købe samlede fodboldrejser (kampbillet, hotel og fly).

Tilmeld dig Børn i byens nyhedsbrev og få de bedste oplevelser for børnefamilier serveret i din indbakke hver eneste uge. Følg også Børn i byen på Facebook og Instagram.